TOD




Q1. Which Bank has announced the launch of its SmartUp Zone in Kochi, an exclusive area inside the branch dedicated for start-ups?
HDFC Bank
ICICI Bank
Axis Bank
Kotak Mahindra Bank
State Bank of India
Solution:
HDFC Bank has announced the launch of its SmartUp Zone in Kochi, an exclusive area inside the branch dedicated for start-ups.

Q2. Bank of China is one of the 5 biggest state-owned commercial banks in China. Where is headquarters of Bank of China?
Hangzhou
Shenzhen
Beijing
Shanghai
Tianjin
Solution:
The Headquarters of Bank of China is in Beijing, China.

Q3. Who is the present Governor of Meghalaya?
Jagdish Mukhi
Satya Pal Malik
Om Prakash Kohli
Ganga Prasad
Vajubhai Vala
Solution:
Mukul Sangma is the present Chief Minister of Meghalaya and its Governor is Ganga Prasad.

Q4. The Reserve Bank of India has recently introduced Rs10 denomination banknotes in the Mahatma Gandhi (New) Series. The new denomination has the motif of ____________ on the reverse.
Sun Temple, Konark
Somnath temple, Gujarat
Jagannath Temple, Puri
Brihadeeswarar Temple, Thanjavur
Lotus Temple, Delhi
Solution:
The Reserve Bank of India will shortly issue Rs10 denomination banknotes in the Mahatma Gandhi (New) Series. The new denomination has the motif of Sun Temple, Konark on the reverse. The base colour of the note is Chocolate Brown. The dimension of the banknote will be 63 mm x 123 mm.

Q5. According to the new data of the government’s Central Statistics Office (CSO), the Indian economy will expand by _____________ in 2017-18.
6.7%
6.9%
6.5%
7.1%
6.6%
Solution:
The Indian economy will expand by 6.5% in 2017-18, according to the new data of the government’s Central Statistics Office (CSO). It had released its first advance estimate for India’s GDP growth rate in the current financial year.

Directions (6-10): Each of the questions below consists of a question and two statements numbered I and II given below it. You have to decide whether the data provided in the statements are sufficient to answer the question. 
Read both the statements and given answer: 

Q6. On which day in September was definitely Shobha’s mother’s birthday? 
I. Shobha correctly remembers that her mother’s birthday is before eighteenth but after twelfth September.
II. Shobha’s sister correctly remembers that her mother’s birthday is after fifteenth but before nineteenth July.
if the data in statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in statement II alone are not sufficient to answer the question
if the data in statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in statement I alone are not sufficient to answer the question
if the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question
if the data given in both statement I and II together are not sufficient to answer the question
if the data in both statements I and II together are necessary to answer the question.
Solution:
If the data given in both statement I and II together are not sufficient to answer the question

Q7. How is ‘too’ written in a code language? 
I. ‘go too the tree’ is written as ‘sa na pa ta’ in that code language.
II. ‘tree is too home’ is written as ‘ja pa da sa’ in that code language.
if the data in statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in statement II alone are not sufficient to answer the question
if the data in statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in statement I alone are not sufficient to answer the question
if the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question
if the data given in both statement I and II together are not sufficient to answer the question
if the data in both statements I and II together are necessary to answer the question.
Solution:
If the data given in both statement I and II together are not sufficient to answer the question

Q8. Among A, B, C, D and E, each having scored different marks in an exam, who has scored the lowest marks? 
I. D has scored more marks than only three of them.
II. A has scored more marks than only E.
if the data in statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in statement II alone are not sufficient to answer the question
if the data in statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in statement I alone are not sufficient to answer the question
if the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question
if the data given in both statement I and II together are not sufficient to answer the question
if the data in both statements I and II together are necessary to answer the question.
Solution:
From statement II- E scored the lowest mark. _ > _ > _ > A > E

Q9. What is the position of P with respect to Q(Counted from left of Q) in a round table seating arrangement if all of them are facing towards the center of table? 
I. Seven persons P, Q, R, S, T, U and V sat around a round table where P sat between U and V, S sat adjacent to V and R did not sit adjacent to S. 
II. T sat on the immediate right of U.
if the data in statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in statement II alone are not sufficient to answer the question
if the data in statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in statement I alone are not sufficient to answer the question
if the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question
if the data given in both statement I and II together are not sufficient to answer the question
if the data in both statements I and II together are necessary to answer the question.
Solution:

Q10. How is T related to W? 
I. P is brother of M and father of T. M is the son of W.
II. M is father of S. V is grandmother of S.
if the data in statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in statement II alone are not sufficient to answer the question
if the data in statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in statement I alone are not sufficient to answer the question
if the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question
if the data given in both statement I and II together are not sufficient to answer the question
if the data in both statements I and II together are necessary to answer the question.
Solution:
If the data given in both statement I and II together are not sufficient to answer the question.

Q11. A is an Active partner and B is an inactive partner in business. A puts in Rs. 5,000 and B puts in Rs. 6,000. A received 15% of the profit for managing the business and the rest is divided in ratio of their invested capitals. The amount received by A out of the total profit of Rs. 880 ?
Rs. 132
Rs. 340
Rs. 472
Rs. 492
Rs. 452
Solution:

Q12. A, B and C become partners in a business. A contributes 1^rd/3 of the capital for 1^th/4 of the time. B contributes 1/5 th of the capital for 1/6 th of the time and C the rest of the capital for the whole time. If the profit is Rs. 1,820, then find the share of A out of total profit?
Rs. 130
Rs. 260
Rs. 292
Rs. 304
Rs. 312
Solution:

Q13. A, B and C share profit in the ratio of 1/4 ∶1/6 ∶7/12. If C retires, A and B share the profit of C in the ratio of 4 : 5 respectively. The new profit sharing ratio of A and B will be ?
55 : 53
53 : 55
5 : 3
3 : 5
3 : 7
Solution:

Q14. A and B enter into partnership investing Rs. 48,000 and Rs. 60,000 respectively. After 3 months, A withdraws Rs. 8,000 while B invests Rs. 6,000 after 6 months of starting of business. Out of the total amount of profit, if A gets Rs. 12,000 as his share at the end of the year,then find total profit share of A and B together?
Rs. 24,000
Rs. 30,000
Rs. 36,000
Rs. 37,000
Rs. 38,000
Solution:

Q15. M, P and Q together started a business. M invested Rs. 6,500 for 6 months, P invested Rs. 8,400 for 5 months, and Q invested Rs. 10,000 for 3 months. M is working member for which he gets 5% of total profit extra and rest profit divided in ratio of their invested capitals. If the total profit is Rs. 7400, then find Q’s share?
Rs. 1900
Rs. 2,100
Rs. 3,200
Data are incomplete
Rs. 3,600
Solution:


Directions (16-20): Please select the most appropriate option, out of the five options given for each of the following sentences, which, in your view, should be grammatically and structurally correct. Please note that the meaning & context of the sentence must not change.

Q16. 
This is turned out to be one of our most successful projects and we have made quite a large profit from them.
This has turned out to be one of our most successful projects and we have made quite a large profit from it.
This was turned out to be one of our most successful projects and we have made quite an large profit from it.
This had turned out to be one of our most successful projects and we have made quite a larger profit from it.
None is correct
Solution:
Use of ‘has’ is correct. Hence option B.

Q17. 
We have received many of the letters from the customers asking us to extend the deadline to repay their loans.
We have received many the letters from the customers asking us to extended the deadline to repay their loans.
We have received many of the letters from the customers asking us to extend the deadline to repay its loans.
We have received many letters from the customers asking us to extend the deadline to repay their loans.
None is correct
Solution:
Option D is the correct choice. Removal of ‘of the’ makes sentence meaningful.

Q18. 
This state’s unemployment rate has the highest in the nation as many of the manufacturing units closed down in the last decade.
This state unemployment rate was the highest in the nation as many manufacturing units closed down in the last decade.
This state’s unemployment rate is the highest in the nation as many manufacturing units closed down in the last decade.
This state unemployment rates is the highest in the nation as many of the manufacturing units closed down in the last decade.
None is correct
Solution:
Option C is the correct choice.

Q19. 
Amit started a small constructions business two years ago when the country enjoyed an construction boom.
Amit started a small construction business two years ago when the country were enjoying a construction boom.
Amit started a small construction business two years ago when the country is enjoying a construction boom.
Amit started a small construction business two years ago when the country was enjoying a construction boom.
None is correct
Solution:
The sentence is in past tense, Hence use of ‘was’ is correct. Option D is the correct choice.

Q20. 
The data shows that the unemployment rate has raised to 6.1 percent, the highest in five years.
The data shows that the unemployment rate has rose to 6.1 percent, the highest in five years.
The data shows that the unemployment rate has risen to 6.1 percent, the highest in five years.
The data shows that the unemployment rate have raisen to 6.1 percent, the highest in five years.
None is correct
Solution:
Option C is the correct option. Rise-rose-risen.