Idioms & Phrases 03/11/2018




Directions (1-15): In each of the questions given below a pharse/idiom is given in BOLD and five options are given below it. You have to choose the option which best describes the meaning of the phrase/idiom. 

Q1. Scot-free
A talented person
An honest person
Without suffering any punishment or injury
Getting something unexpectedly
Performing something with great accuracy
Solution:
Scot-free - Without suffering any punishment or injury

Q2. A drop in the bucket
Spilling water or any other liquid
A very small amount compared with what is needed.
An addition to the kitty
Drops add up to an ocean
None of these
Solution:
A drop in the bucket – A very small amount compared with what is needed or expected.

Q3. Back to the drawing board
To start afresh on some idea, scheme or proposal.
To develop a model with new innovations
To draw a figure with new pencil.
To link all possibilities
None of these
Solution:
Back to the drawing board - To start afresh on some idea, scheme or proposal.

Q4. To bite the bullet
To face the enemy head-on
To defeat the strongest enemy
To lose to a strong opponent
To do something difficult or unpleasant that one has been putting off or hesitating over.
None of these
Solution:
To bite the bullet - To do something difficult or unpleasant that one has been putting off or hesitating over.

Q5. To steal someone's thunder
To defeat a crowd favourite
Win praise by pre-emptying or forestall someone else’s attempt
To win a match against all odds
To be the best in one’s field
None of these
Solution:
To steal someone's thunder - win praise by pre-emptying or forestall someone else’s attempt

Q6. Raining cats and dogs
Rain very hard.
A Dog & Cat fight
To fight violently
To rain over all, including the cats and dogs
None of these
Solution:
Raining cats and dogs - rain very hard.

Q7. Through thick and thin
Fat and thin friends
In the rainy season
Under all circumstances
In the middle of something
None of these
Solution:
Through thick and thin - Under all circumstances.

Q8. Turn a blind eye
To lose sight
To forget something
To ignore something and pretend not to notice it.
To forgive someone
None of these
Solution:
Turn a blind eye - To ignore something and pretend not to notice it.

Q9. Wild goose chase
Run wild
A foolish and hopeless search/pursuit
To chase one’s dreams passionately
To achieve the most impossible task
None of these
Solution:
Wild goose chase - a foolish and hopeless search/pursuit

Q10. The elephant in the room
The biggest delight
The elephant in a circus tent
The most lazy person in the house/group
The most obvious and biggest problem or issue
None of these
Solution:
The elephant in the room - The most obvious and biggest problem or issue

Q11. To spill the beans
To reveal something that was meant to be a secret.
To undo something that had been completed
To spoil the mood
To do a job in a clumsy and untidy way
None of these
Solution:
To spill the beans - To reveal something that was meant to be a secret

Q12. Barking up the wrong tree
To scold the wrong person
To wait at the wrong place
To watch a very poor movie/tv show
To realise one’s past mistake
To attempt or pursue a futile course of action
Solution:
Barking up the wrong tree - To attempt or pursue a futile course of action

Q13. To kick the bucket
To lose control
To die
To show one’s anger
To take a bath
None of these
Solution:
To kick the bucket – To die

Q14. Have an axe to grind
An enemy
A reason to worry
To have a personal motivation or selfish reason for saying or doing something.
To have a reason to attack someone.
None of these
Solution:
Have an axe to grind – To have a personal motivation or selfish reason for saying or doing something.

Q15. Backseat driver
An expert of the subject.
A novice person who has no experience.
A person who manages tax services.
Someone who gives unwanted advice
None of these
Solution:
Back seat driver - someone who gives unwanted advice or who tries to control something that is supposed to be controlled by another person.

               

No comments