Miscellaneous Quiz 26/10/2018




Direction (1-10): In the passage given below there are blanks which are numbered from 1 to 15. They are to be filled with the options given below the passage against each of the respective numbers. Find out the appropriate word in each case which can most suitably complete the sentence without altering its meaning. 

Q1. Once a fox was ___1___ around in the dark. Unfortunately, he fell into a ___2___. He tried his level best to come out but all in vain. So, he had no other ___3___ but to remain there until the next morning. The next day, a goat came ___4___ way. She peeped into the well and saw the fox there. The goat asked, “what are you doing there, Mr. Fox?” The sly fox ___5___, “I came here to drink water. It is the best I have ever ___6___. Come and see for yourself.” Without thinking even for a while, the goat ___7___ into the well, quenched her thirst and looked for a way to get out. But just like the fox, she also found herself ___8___ to come out. Then the fox said, “I have an idea. You stand on your hind legs. I’ll climb on your head and get out. Then I shall help you come out too.” The goat was ___9___ enough to understand the shrewdness of the fox and did as the fox said and helped him get out of the well. While walking away, the fox said, “Had you been intelligent enough, you would ___10___ have got in without seeing how to get out.”
Rolling
Roaming
Laughing
Sleeping
Kicking
Solution:
The verb ‘Roam’ means to move about or travel aimlessly or unsystematically, especially over a wide area. Hence it is the perfect fit for the given blank and completes the sentence grammatically as well as contextually.

Q2. Once a fox was ___1___ around in the dark. Unfortunately, he fell into a ___2___. He tried his level best to come out but all in vain. So, he had no other ___3___ but to remain there until the next morning. The next day, a goat came ___4___ way. She peeped into the well and saw the fox there. The goat asked, “what are you doing there, Mr. Fox?” The sly fox ___5___, “I came here to drink water. It is the best I have ever ___6___. Come and see for yourself.” Without thinking even for a while, the goat ___7___ into the well, quenched her thirst and looked for a way to get out. But just like the fox, she also found herself ___8___ to come out. Then the fox said, “I have an idea. You stand on your hind legs. I’ll climb on your head and get out. Then I shall help you come out too.” The goat was ___9___ enough to understand the shrewdness of the fox and did as the fox said and helped him get out of the well. While walking away, the fox said, “Had you been intelligent enough, you would ___10___ have got in without seeing how to get out.”
Trap
Whole
Well
Water
Drum
Solution:
If the passage is read properly, it is very clearly that Fox had fallen into a well and hence option (c) is the most appropriate choice to fill the given blank.

Q3. Once a fox was ___1___ around in the dark. Unfortunately, he fell into a ___2___. He tried his level best to come out but all in vain. So, he had no other ___3___ but to remain there until the next morning. The next day, a goat came ___4___ way. She peeped into the well and saw the fox there. The goat asked, “what are you doing there, Mr. Fox?” The sly fox ___5___, “I came here to drink water. It is the best I have ever ___6___. Come and see for yourself.” Without thinking even for a while, the goat ___7___ into the well, quenched her thirst and looked for a way to get out. But just like the fox, she also found herself ___8___ to come out. Then the fox said, “I have an idea. You stand on your hind legs. I’ll climb on your head and get out. Then I shall help you come out too.” The goat was ___9___ enough to understand the shrewdness of the fox and did as the fox said and helped him get out of the well. While walking away, the fox said, “Had you been intelligent enough, you would ___10___ have got in without seeing how to get out.”
Friend
Fox
Trap
Alternative
Ladder
Solution:
In the given blank, the sentence continues after the blank and suggests that the fox had to remain there (in the well) until the next morning, and before the blank, the words, ‘he had no other’. Hence, clearly, ‘Alternative‘ is the correct answer choice here as the sentence aims to suggest that the fox was trapped in the well and had no other choice than to stay there till the morning.

Q4. Once a fox was ___1___ around in the dark. Unfortunately, he fell into a ___2___. He tried his level best to come out but all in vain. So, he had no other ___3___ but to remain there until the next morning. The next day, a goat came ___4___ way. She peeped into the well and saw the fox there. The goat asked, “what are you doing there, Mr. Fox?” The sly fox ___5___, “I came here to drink water. It is the best I have ever ___6___. Come and see for yourself.” Without thinking even for a while, the goat ___7___ into the well, quenched her thirst and looked for a way to get out. But just like the fox, she also found herself ___8___ to come out. Then the fox said, “I have an idea. You stand on your hind legs. I’ll climb on your head and get out. Then I shall help you come out too.” The goat was ___9___ enough to understand the shrewdness of the fox and did as the fox said and helped him get out of the well. While walking away, the fox said, “Had you been intelligent enough, you would ___10___ have got in without seeing how to get out.”
That
On
In
Through
All of these
Solution:
For the given blank option (a), i.e. ‘that’ is the most appropriate choice as it suggests that on the next day a goat walked onto the same path.

Q5. Once a fox was ___1___ around in the dark. Unfortunately, he fell into a ___2___. He tried his level best to come out but all in vain. So, he had no other ___3___ but to remain there until the next morning. The next day, a goat came ___4___ way. She peeped into the well and saw the fox there. The goat asked, “what are you doing there, Mr. Fox?” The sly fox ___5___, “I came here to drink water. It is the best I have ever ___6___. Come and see for yourself.” Without thinking even for a while, the goat ___7___ into the well, quenched her thirst and looked for a way to get out. But just like the fox, she also found herself ___8___ to come out. Then the fox said, “I have an idea. You stand on your hind legs. I’ll climb on your head and get out. Then I shall help you come out too.” The goat was ___9___ enough to understand the shrewdness of the fox and did as the fox said and helped him get out of the well. While walking away, the fox said, “Had you been intelligent enough, you would ___10___ have got in without seeing how to get out.”
Angry
Answers
Replied
Asked
None of these
Solution:
Since, the sentence just prior to the sentence in question mentions that the Goat asked the fox a question, ‘replied’ should come in blank 5.

Q6. Once a fox was ___1___ around in the dark. Unfortunately, he fell into a ___2___. He tried his level best to come out but all in vain. So, he had no other ___3___ but to remain there until the next morning. The next day, a goat came ___4___ way. She peeped into the well and saw the fox there. The goat asked, “what are you doing there, Mr. Fox?” The sly fox ___5___, “I came here to drink water. It is the best I have ever ___6___. Come and see for yourself.” Without thinking even for a while, the goat ___7___ into the well, quenched her thirst and looked for a way to get out. But just like the fox, she also found herself ___8___ to come out. Then the fox said, “I have an idea. You stand on your hind legs. I’ll climb on your head and get out. Then I shall help you come out too.” The goat was ___9___ enough to understand the shrewdness of the fox and did as the fox said and helped him get out of the well. While walking away, the fox said, “Had you been intelligent enough, you would ___10___ have got in without seeing how to get out.”
Tasted
Drink
Saw
Smelled
All of these
Solution:
In the context of the passage and seeing the grammatical acceptability of the options given, ‘tasted’ fits in perfectly into the given blank. Hence, option (a) is the correct answer choice.

Q7. Once a fox was ___1___ around in the dark. Unfortunately, he fell into a ___2___. He tried his level best to come out but all in vain. So, he had no other ___3___ but to remain there until the next morning. The next day, a goat came ___4___ way. She peeped into the well and saw the fox there. The goat asked, “what are you doing there, Mr. Fox?” The sly fox ___5___, “I came here to drink water. It is the best I have ever ___6___. Come and see for yourself.” Without thinking even for a while, the goat ___7___ into the well, quenched her thirst and looked for a way to get out. But just like the fox, she also found herself ___8___ to come out. Then the fox said, “I have an idea. You stand on your hind legs. I’ll climb on your head and get out. Then I shall help you come out too.” The goat was ___9___ enough to understand the shrewdness of the fox and did as the fox said and helped him get out of the well. While walking away, the fox said, “Had you been intelligent enough, you would ___10___ have got in without seeing how to get out.”
Drank
Saw
Drunk
Looked
Jumped
Solution:
The preposition used after the blank is ‘into’, hence only option (d) and (e) are relevant here. Also, looking into the context of the passage it is very clear that ‘jumped’ is the most appropriate choice for the given blank. Hence, option (e) is the correct answer here.

Q8. Once a fox was ___1___ around in the dark. Unfortunately, he fell into a ___2___. He tried his level best to come out but all in vain. So, he had no other ___3___ but to remain there until the next morning. The next day, a goat came ___4___ way. She peeped into the well and saw the fox there. The goat asked, “what are you doing there, Mr. Fox?” The sly fox ___5___, “I came here to drink water. It is the best I have ever ___6___. Come and see for yourself.” Without thinking even for a while, the goat ___7___ into the well, quenched her thirst and looked for a way to get out. But just like the fox, she also found herself ___8___ to come out. Then the fox said, “I have an idea. You stand on your hind legs. I’ll climb on your head and get out. Then I shall help you come out too.” The goat was ___9___ enough to understand the shrewdness of the fox and did as the fox said and helped him get out of the well. While walking away, the fox said, “Had you been intelligent enough, you would ___10___ have got in without seeing how to get out.”
Caught
Helpless
Cornered
Fearing
Attacked
Solution:
‘Helpless’ is the perfect choice for this blank. It suggests that just like the Fox, the Goat was also caught in the well and found itself without any help to get out of it.

Q9. Once a fox was ___1___ around in the dark. Unfortunately, he fell into a ___2___. He tried his level best to come out but all in vain. So, he had no other ___3___ but to remain there until the next morning. The next day, a goat came ___4___ way. She peeped into the well and saw the fox there. The goat asked, “what are you doing there, Mr. Fox?” The sly fox ___5___, “I came here to drink water. It is the best I have ever ___6___. Come and see for yourself.” Without thinking even for a while, the goat ___7___ into the well, quenched her thirst and looked for a way to get out. But just like the fox, she also found herself ___8___ to come out. Then the fox said, “I have an idea. You stand on your hind legs. I’ll climb on your head and get out. Then I shall help you come out too.” The goat was ___9___ enough to understand the shrewdness of the fox and did as the fox said and helped him get out of the well. While walking away, the fox said, “Had you been intelligent enough, you would ___10___ have got in without seeing how to get out.”
Clever
Small
Shrewd
Innocent
Child
Solution:
Option (d) is the accurate choice here. The Goat was innocent as it was fell into the trap set by the clever Fox.

Q10. Once a fox was ___1___ around in the dark. Unfortunately, he fell into a ___2___. He tried his level best to come out but all in vain. So, he had no other ___3___ but to remain there until the next morning. The next day, a goat came ___4___ way. She peeped into the well and saw the fox there. The goat asked, “what are you doing there, Mr. Fox?” The sly fox ___5___, “I came here to drink water. It is the best I have ever ___6___. Come and see for yourself.” Without thinking even for a while, the goat ___7___ into the well, quenched her thirst and looked for a way to get out. But just like the fox, she also found herself ___8___ to come out. Then the fox said, “I have an idea. You stand on your hind legs. I’ll climb on your head and get out. Then I shall help you come out too.” The goat was ___9___ enough to understand the shrewdness of the fox and did as the fox said and helped him get out of the well. While walking away, the fox said, “Had you been intelligent enough, you would ___10___ have got in without seeing how to get out.”
None
After
Never
Always
Should
Solution:
For the given blank, ‘never’ fits in perfectly and completes the sentence contextually and concludes the passage meaningfully.

Directions (11-13): Choose the word which is most SIMILAR in meaning to the word printed in bold below. 

Q11. WIT
With
Clean
Intelligence
Vulnerability
Digits
Solution:
WIT - the capacity for inventive thought and quick understanding; keen intelligence

Q12. UNANIMOUS
Undivided
Universal
Global
People
Earthly
Solution:
UNANIMOUS - (of an opinion, decision, or vote) held or carried by everyone involved; (of two or more people) fully in agreement. UNDIVIDED - Not divided or separated; devoted completely to one object

Q13. SYMPATHY
Simple
Solace
Energy
Solitude
None of these
Solution:
SYMPATHY - feelings of pity and sorrow for someone else's misfortune SOLACE - Comfort or consolation in a time of great distress or sadness.

Directions (14-15): Choose the word which is most OPPOSITE in meaning to the word printed in bold below. 

Q14. BASIC
Secondary
Salary
Fundamental
Bottom
Disregard
Solution:
BASIC – forming an essential foundation or starting point; fundamental. SECONDARY - coming after, less important than

Q15. INSANE
Interest
Intelligent
Dumb
Sane
Same
Solution:
INSANE – in a state of mind which prevents normal perception, behaviour, or social interaction; seriously mentally ill. SANE - (of a person) of sound mind; not mad or mentally ill.

               

No comments