Quest for Clerk: English Quiz

 Directions (Q. 1-15): Choose
the most appropriate preposition:
1. The peasant refused to
grovel_______the feet of this master.
(a) on
(b) about
(c) upon
(d) at
(e) by

2. It is dangerous to
intrude_______the enemy’s camp.
(a) in
(b) into
(c) on
(d) through
(e) by
3. President Saddam Hussain has
lived____ the gun all his life.
(a) with
(b) for
(c) by
(d) on
(e) through
4. The mother was
anxious______the safety of her son.
(a) at
(b) about
(c) for
(d) upon
(e) with
5. A good judge never
jumps________the conclusion.
(a) to
(b) at
(c) on 
(d) for
(e) with
6. He was killed _____a
highway man ______a dagger.
(a) by; for
(b) by; with
(c) in; for
(d) with; for
7. My uncle was afflicted ____a
serious illness and was almost confined _______bed_______more than
two months.
(a) by; on; for
(b) by; on; since
(c) with; to; for
(d) to; to; since
8. Finding myself short_____money,
I wrote______my uncle_____help.
(a) of; to; for
(b) in; to; to
(c) with; to; for
(d) to; to; about
9. The boys looked ______the
old kites makes______the same indifference as they showed _____the
shoemaker.
(a) to; with; for
(b) on; in; to
(c) at; in; to
(d) at; with; to
10. It is a long time______I
saw my friend who lives ______his parents ______the neighbouring
town.
(a) when; at; of
(b) since; with in
(c) when; for; in
(d) since; for; of
 (d) into
Answers:


1.D
2.B
3.C
4.B
5.B
6.B
7.C
8.A
9.D

10.B 

To view more quizzes: Click Here