Quest for Clerk: English Quiz

Directions (1-5) Which of the phrases (1), (2), (3) and (4) given below each sentence should replace the word/phrase printed in bold in the sentence to make it grammatically correct? If the sentence is correct as it is given and no correct is required, make (5) as the answer.
1. The robbers, who robbed the central bank of USA have left some lose and that have been intriguing investigators probing the case.
a) left some loosened endings
b) been leaving some loosening ends
c) leave some lose ends
d) left some loose ends
e) No correction required

2. According to the auditors, the fund used in the scheme was the one who was kept by the PM of our country for.
a) are those ones which
b) was the one that
c) which one
d) is ones that
e) No correction required
3. The corruption comes at a time when the unregulated Stock Market is facing a crisis on its way of high number of IPO’s and FPO’s.
a) because manner of
b) since ways are
c) by way of
d) in the way of
e) No correction required
4. Prima facie evidence revealed that the teen had committed suicide on account of her failed attempt to enter the College.
a) in place of
b) being depressed of
c) in belief of
d) reason being
e) No correction required
5. Frustrated families of the missing people have sought access to all documents and data retained by the police administration.
a) have sought accessing
b) in seeking access
c) are seeking accessed
d) has sought accesses
e) No correction required
Directions (6-10) Rearrange the following six sentences A, B, C, D, E and F in the proper sequence to form a meaningful paragraph, then answer the questions given below them.
A. While the reference point for the former is the state, for the latter it’s society.
B. India’s ‘strategic community’ comprises two distinct circles with little overlap.
C. Consequently, mainstream strategists have an external orientation to their discourse, concentrating on high politics; the latter is more internal oriented.
D. Their prescriptions too are understandably poles apart and thus, the state, to which both their commentary is directed, has to play balancer, and ends up being at the receiving end of criticism from both sides.
E. Out of the two, one can be termed the ‘mainstream’ and the other ‘alternate’.
F. To further elaborate on the external and internal concept – while one is enamoured of India’s rise and place in the global order, the other is more sensitive to its vulnerabilities and inadequacies.
6. Which of the following should be 4th sentence after rearrangement?
a) E
b) D
c) C
d) B
e) A
7. Which of the following should be 6th sentence after rearrangement?
a) A
b) B
c) C
d) D
e) E
8. Which of the following should be 2nd sentence after rearrangement?
a) E
b) D
c) C
d) B
e) A
9. Which of the following should be 1st sentence after rearrangement?
a) A
b) B
c) C
d) D
e) E
10. Which of the following should be 3rd sentence after rearrangement?
a) A
b) B
c) C
d) D
e) F
Answers:

1. D
2. B
3. C
4. E
5. C
6. C
7. D
8. A
9. B
10. A

To view more quizzes: Click Here