Questions Asked In Today’s RRB exam Shifts!

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 27 Months
  4. 3 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW
We have received the following questions from our readers and candidates who have appeared for the exam today. If you have any more questions from the exam, then do share it in the comment section.



1. Swej nahar is in which country?
 Ans. Egypt(Mediterranean Sea to Red Sea).

2. What is graphene?
Ans. Allotrope of carbon.

3.Radar full form?
Ans. RAdio Detection And Ranging.

4. What is umami? 
Ans. 5th basic taste of tongue

5. Highest grand slams winner male?
Ans. Roger Federer

6. Oscar winner director from India?
Ans. Satyajit Ray

7.DPT FULL FORM?
Ans. Diphtheria, Pertussis, Tetanus

8 Which river flows through Karnataka and TN?
Ans. Kaveri

9.2015 TIME person of the year
Ans. Chancellor Angela Merkel

10. Father of geometry
Ans. Euclid

11. Zika virus spread by
Ans. Aedes mosquito

12. Berlin wall demolished in which year?
Ans. 1989.

13. Which language use ideographs?
Ans. China and Japan.

14. SPM full form?
Ans. Suspended Particulate Matter

15. Tallest building in world?
Ans. Burj Khalifa

16. Who gives oath to the President?
Ans. Chief Justice of India.

17. No. of medals for India in 2012 Olympics?
Ans. 6 medals.

18. Kamarup kingdom is in which state?
Ans. Assam.

19. Chief justice of India retirement age?
Ans. 65 years

20. Chemical name of Baking soda?
Ans. Sodium Bicarbonate

21. Lemur are found in?
Ans. Madagascar.

22.  Chandrashekhar Limit is applied to?
Ans. Mass.

23. Bhimbetka caves are approximately how many years old?
Ans. 30,000 years.

24. Maximum gold in olympics by which person?
Ans. Michael Phelps.

25. What is tomato?
Ans. It is a fruit.

26. Last Mughal emperor?
Ans.Bahadur Shah Zafar
27. Environment day
Ans.5 June

28. Which is landlocked country? 
Ans. Kyrgyzstan
29. Quit India Revolution?
Ans.8 August 1942
30. Thailand currency?
Ans.Thai baht
31. Smallest bone in human body?
Ans.stapes
32. Subhash chandra bose father name ?
Ans.Janakinath Bose
33. Organ that can grow and regenerate?
Ans.liver
34. Where paper invented?
Ans.China.
35. Unesco headquarter?
Ans.Paris

36. Gases Causing greenhouse effect?
Ans.water vapor, carbon dioxide, methane, nitrous oxide, and ozone.
37. Interpol headquarter?
Ans.Lyon, France
38. ‘Tee’ term associated with which sports?
Ans.Golf
39. Who is Chief justice of India?
Ans.Justice TS Thakur 
40. Who is known as semant(Frontier)  Gandhi?
Ans.Khan Abdul Gaffar khan
41. National song written by?
Ans.Bankim Chandra Chattopadhyay,

42. Where is Kunchilal water falls?
Ans.Karnataka
43. Largest non polar desert in the world?
Ans.Sahara
44. where is the island of Sychelles located?
Ans.Mahe
45. Land locked country?
Ans.Liechtenstein in Central Europe, surrounded by Switzerland and Austria.
46. Pollination by wind is called?
Ans.Anemophily or wind pollination

47. Brightest star in our sky?
Ans.Sirius A

48. A Passage to Infinity: Medieval Indian Mathematics from Kerala and Its Impact written by?
Ans.George Gheverghese Joseph

49. Mangalyan launched from?
Ans.Sriharikota

50. RBI Nationalised in which year?
Ans. 1949

51. Queen berry rules in which game?
Ans.modern boxing

52. A Deep crack in glacier is called?
Ans.crevasse

53. Largest fresh water lake?
Ans.Lake Baikal

54. Granite is an example of?
Ans.Igneous

55. Din-i-illahi founder?
Ans.Mughal emperor Akbar


56. Football world cup team to win maximum no. Of times?
Brazil.

57. Aurum is which metal?
Gold