SBI PO 2015: Computer Quiz

1. To insert a new slide in a presentation, press–
(A) CTRL+N 
(B) CTRL+M 
(C) CTRL+O 
(D) CTRL+S 
(E) CTRL+F
2. Drop Cap offers ……………. positions in settings
(A) 3 
(B) 6 
(C) 2 
(D) 5 
(E) 1



3. The feature of Word that automatically adjusts the amount of space between certain combination of characters so that an entire word looks more evenly spaced is termed as–

(A) Spacing 
(B) Kerning 
(C) Positioning 
(D) Scaling 
(E) Justifying
4. While recording a macro, the third step will be–
(A) Using your mouse or key-board, perform the task you want to automate
(B) Assign a keyboard shortcut to the macro 
(C) Give the macro a name
(D) Start recording 
(E) Select the location of macro on toolbar
5. ………… is not available on the Ruler of MS Word screen
(A) Centre Indent 
(B) Right Indent 
(C) Left Indent 
(D) Tab stop box 
(E) None of these
6. Which cannot be used to close the Word application– 
(A) ALT+ F4 
(B) File-> Close 
(C) File-> Exit 
(D) X button in the word window 
(E) None of these
7. Excel workbook contains–
(A) Workbooks 
(B) Worksheets 
(C) Worksheets and charts 
(D) Work areas 
(E) All of these
8. Conslidate option does not offer ……… function
(A) AVERAGE 
(B) MAX 
(C) PMT 
(D) SUM 
(E) StDev
9. To see first row and first column in an excel sheet at all times even if you scroll till the end of sheet– 
(A) Use workbook views feature 
(B) Use switch windows feature
(C) Use freeze panes feature 
(D) Use freeze row and freeze column option
(E) Use headings
10. NOW0 returns– 
(A) Current date 
(B) Current time 
(C) Current year 
(D) Current date and time 
(E) Current month
11. Default header of a warksheet– 
(A) Username 
(B) Date and time 
(C) Sheet name 
(D) Workspace name 
(E) None of these
12. Which of these language uses both interpreter and compiler–
(A) COBOL 
(B) CASIC 
(C) JAVA 
(D) C++ 
(E) All of these
13. …………….. is a type of memory organization or image file format used to store digital images
(A) Pixmap 
(B) GUI 
(C) Pixel 
(D) Resolution 
(E) Vector graphics
14. ………….. file format used for data compression and archiving
(A) .EXE 
(B) .INI 
(C) .COM 
(D) .ZIP 
(E) .WIN
15. In second generation, …….. language were introduced after binary language
(A) Assembly level language 
(B) High level language 
(C) Low level language 
(D) Data definition language 
(E) Structured query language
16. Which layer of the OSI model performs segmentation of a data stream–
(A) Application layer 
(B) Network layer 
(C) Physical layer 
(D) Transport layer 
(E) Presentation layer
17. ………… is a combination of software and hardware
(A) Firmware 
(B) Shareware 
(C) Freeware 
(D) Netware 
(E) Software
18. SCSI is related to–
(A) Network 
(B) Storage 
(C) Data transfer 
(D) Images 
(E) Resolution
19. The amount of the data, CPU can transmit at a time to main memory and to input and output devices–
(A) Data width 
(B) Bus width 
(C) Memory width 
(D) Capacity 
(E) None of these
20. The daily processing of corrections to customer accounts can be simplified into a processing mode of–
(A) Time-sharing 
(B) Centralized processing 
(C) Batch processing 
(D) Real-time processing 
(E) None of the above
Answers:
1 : (B)
2 : (A)
3 : (B)
4 : (B)
5 : (A)
6 : (B)
7 : (C)
8 : (C)
9 : (D)
10 : (D)
11 : (E)
12 : (C)
13 : (A)
14 : (D)
15 : (A)
16 : (D)
17 : (A)
18 : (B)
19 : (B)
20 : (C)

About Course:

This package Includes IBPS RRB Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims etc. 

Additionally you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium

MPN: BA-E-LC-3935

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 6 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
5499 458/month
BUY NOW