SBI PO 2015: Current affairs Quiz

1.Name the union Minister for Social Justice & Empowerment who inaugurated the programme “Commercial Motor Driving Training Programme with Self Defense Skills for Women” and “Credit Enhancement Guarantee Scheme for Scheduled Castes”, in New Delhi.
A. Ram Vilas Paswan
B. Kalraj Mishra
C. Thaawar Chand Gehlot
D. Najma Heptulla
E.  None of these

2.“Credit Enhancement Guarantee Scheme for Scheduled Castes” to be implemented by IFCI Ltd.Expand IFCI.
A. Industrial Finance Corporation of India
B. Industrial Financial Corporation of India
C. Industrial Finance Council of India
D. Industy Foundation Corporation of India
E.  None of these
3.“Commercial Motor Driving Training Programme with Self Defense Skills for Women” to be organized by NSKFDC. expand NSKFDC.
A. National Safai Karamcharis Finance and Development Corporation
B. National Safai Karamcharis Fitness and Development Corporation
C. National Safai Karamcharis Finance and Development Committee
D. National Safai Karamcharis Finance and Development Council
E.  None of these

4.Name the former Chief Secretary of Gujarat who appointed as Election Commissioner
A. Mr Achal Kumar Jyoti
B. Mr. Nasim Zaidi
C. H R brahma
D. A S kiran
E.  None of these
5.Rabindranath Tagore‬ 154th birth anniversary on ____
A. May 7
B. May 4
C. May 2
D. May 8
E.  None of these

6.Name the district bags UN Public Service Award for “open defecation free” district in country.
A. Nadia
B. Darjeeling
C. Howrah
D. Chennai
E.  None of these
7.Myntra acquires which Bengaluru-based company?
A. Foodpanda
B. Native-5
C. Red buses
D. Ombjau
E.  None of these
8.Which City is going to host the first edition of the ‘India Open of Surfing’ ?
A. Bangluru
B. Mangaluru
C. Chennai
D. Kolkata
E.  None of these
9.PAN number is now made mandatory by Union Government for the private firms seeking _________.
A. For licence
B. Excise duty
C. Visa
D. Central Excise registration
E.  None of these
10.With which of these,France has signed an agreement of 7.02 billion US dollar to supply 24 Rafale fighter jets?
A. Nepal
B. Russia
C. UK
D. Qatar
E.  None of these
11.Name the Indian wrestler who won the Bronze medal in the women freestyle 58kg category in Asian Wrestling Championship.
A. Geeta Phogat
B. Neeta Kumari
C. Meena Kapoor
D. Reetu rani
E.  None of these
12.Name the Syrian journalist honoured with UNESCO-Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2015.
A. Philip Joseph
B. Mazen Darwish
C Matteo Romi
D Steve henry
E.  None of these

13.Who is removed as the president of Boxing India?
A. Sandeep Jajodia
B. Pradeep singh
C. Rajat bansal
D. Baljinder singh
E.  None of these
14.Name Switzerland tennis player who won the TEB BNP Paribas Istanbul Open Men’s singles title.
A. Andre agassi
B. Andy Murray
C. Roger Federer
D. Novak Djokovic
E.  None of these
15.Name the CEO of online survey questionnaire provider SurveyMonkey who was a popular Silicon Valley executive and husband of Facebook second-in-command Sheryl Sandberg died at age 47,recently.
A. Philip Joseph
B. David Goldberg
C. Matteo Romi
D. Ricky Pej
E.  None of these

Answers will be provided in some time!!!


Answers:


1.C
2.A
3.A
4.A
5.A
6.A
7.B
8.B
9.D
10.D
11.A
12.B
13.A
14.C
15.B


To view the above post in hindi  Click here.