SBI PO 2015: Current Affairs Quiz

1.Theme of World Asthma Day 2015 observed on 5th May is ____
A. You Can Control Your Asthma
B. Beat Ashma
C. Lets fight against Asthma
D. Be strong
E. None oh these
2.Edu-Cloud for digital education is launched by ______
A. Microsoft
B. Wipro
C. Apple
D. Google
E. None oh these

3.India and between which country the Union Cabinet has approved constitution (119th Amendment) Bill on Land Boundary Agreement ?
A. Nepal
B. Bangladesh
C. Bhutan
D. Pakistan
E. None oh these
4.How many medals india won in International Speed Skating championship?
A. 2
B. 5
C. 7
D. 1
E. None oh these
5.BHEL commissions GVK’s Hydro power project in _______
A. Uttarakhand
B. Bihar
C. Gujarat
D. Karnataka
E. None oh these
6.Indian Army’s missile AKASH with range of 25 km is _________
A. Surface to water Missile
B. Air to Air Missile
C. Surface to Air Missile
D. Water to surface Missile
E. None oh these
7.Name the district bags UN Public Service Award for “open defecation free” district in country.
A. Nadia
B. Darjeeling
C. Howrah
D. Chennai
E. None oh these
8.Under which programme Prime Minister Narendra Modi on 10th May’15 unveiled three social security schemes two on insurance and one on pension at a function organised in Kolkata?
A. Rashtra Nirman 
B. Jansurakhsha
C. ManavRaksha
D. Pension Scheme
E. None oh these
9. For which heritage site a parliamentary panel has recommended that a multi-pronged strategy be adopted to preserve the pristine beauty?
A. Sarnath
B. Sun Temple
C. Taj Mahal
D. Char Minaar
E. None oh these
10.The Central Government will expand the reach of radio by converting Medium Wave towers into _______.
A. High Wave Towers
B. Television Towers
C. Amplitude Wave Towers
D. FM Towers
E. None oh these
11.Name the festival of Indian Culture inaugurated in Russia on 10th may’15 by the President of India?
A. Namaste India
B. Samruddh India
C. One India
D. Diverse India
E. None oh these
12. Name the newly formed political party launched by Jitan Ram Manjhi former Chief minister of Bihar?
A. Aam Manas Party
B. Harijan Party
C. Hindustani Awam Morcha
D. Aam Harijan Party
E. None oh these
13. Which body has imposed hefty fines on five-star hotels, malls and hospitals for not installing proper rainwater harvesting systems in their premises on 11th May’15?
A. National Green Tribunal
B. Ministry of Water Harvesting
C. National Pollution Control Board
D. Department of Clean Water
E. None oh these
14. Name the title of the award announced by Pakistan Prime Minister Nawaz Sharif to the deceased ambassadors of Norway and Philippines and deceased wives of ambassadors of Malaysia and Indonesia?
A. Shaheed-e-Azam
B. Shaheed-e-Mulk
C. Sitara-e-Pakistan
D. Nishane-e-Pakistan
E. None oh these
15.Who has been appointed as the head of the New Development Bank being set up by the five emerging economies of BRICS grouping?
A. K.V.Kamath
B. Ratan Tata
C. Mukesh Ambani
D. Kumar Mangalam Birla
E. None oh these

Answers:

1.A
2.A
3.B
4.C
5.A
6.C
7.A
8.B
9.C
10.D
11.E
12.C
13.A
14.C
15.A

To view the  above post in Hindi  Click here.