SBI PO 2015: English Quiz

Directions:  Rearrange following sentences And answer following questions.
A) The application of economics, environmental and consumer pressures have been on an increase in recent years.
B) As a result our agro-food production design and technology are amongst the most advanced in the world.
C) They are thus able to provide expertise and technology to satisfy the needs of agro food production.
D) In turn, the support industries have developed to an equally advanced state.
E) They have also equipped themselves with the necessary expertise to satisfy the most exacting requirement of the overseas markets.
F) These have greatly influenced the development of the agriculture and food industries in our country.

1.Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.C
e.d
2. Which of the following should be the FIFTH sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.C
e.d
3. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.C
e.d
4. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.C
e.d
5.Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.F
e.d
Q(6-10) :

A) In this early period a good memory was a prerequisite for success and poets like Homer memorized their work before it was ever written down.
B) If we have to remember everything will it not increase the feeling of stress?
C) Today memory is widely regarded as a useful aid to survival.
D) However, it is not what we grasp but what we fail to forgetting a file, key points at an interview which causes stress.
E) Some people, however, are of the view that having an exceptional memory in a world of high pressure working is a disadvantage.
F) To our ancestors, though, in the absence of the printing press it was much more it was the slate on which history was recorded.
6.Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.C
e.d
7. Which of the following should be the FIFTH sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.C
e.d
8. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.C
e.d
9. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.C
e.d
10.Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.F
e.d
Direction (11-15): – Each question below has two blanks, each blanks indicating that something has been omitted .  choose the set of words for each blank which best fits the meaning  of the sentences as a whole. 

11.To achieve inclusive ———— India will need to implement both, health and education reforms with —— vigor.
(a) financial, same                       
(b) standard , force
(c) context , timely                       
(d) growth, equal
(e) tag , similar 

12. Agriculture sector can be a —– driver of taking banking service to the —-
(a) import , other                           
(b) key , poor
(c) good , limited                          
(d) essential , masses
(e ) properly , village

13. The self help group —- the Micro Finance institution are the —– popular vehicles of taking  Micro Finance to the  rural hinterland.
(a) also , really                              
(b) always , very
(c ) with , great                              
(d) and, most
(e) addition , so

14.In the ——- run, those who suffer hardships merge stronger than the ones who take things ——
(a) last , simple                              
(b) long , easily
(c) end , joking                             
(d) end , casually
(e) fore, seriously


15. ——– domestic as well as inter national  environment, calls for —- revamping  of polices.
(a) Dynamise , constant               
(b) New, always
(c ) changing , continuous             
(d) Diversity , real
(e) conversion , some .
Answers:


1.c
2.d
3.e
4.a
5.d
6.d
7.b
8.c
9.a
10.d
11.d
12.b
13.d
14.b
15.c

About Course:

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims etc. 

Additionally you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium

MPN: BA-E-LC-3935

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 6 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
5499 458/month
BUY NOW