SBI PO: Computer Quiz

1. Operating System is a common type of _______ software
(a) Word-processing
(b) System
(c) communication
(d) Application

2. OSI model consists of how many layers?
(a) six
(b) seven
(c) eight
(d) nine

3. Ram is built from
(a) Vacuum Tubes
(b) super-conductors
(c) Semi-conductors
(d) Transistors

4. First generation of computers had?
(a) Integrated Circuits
(b) Vaccum Tubes and Magnetic Drum
(c) Magnetic Tape and Transistors
(d) None of these

5. Storage area of a variable is known as
(a) Mouse
(b) Address
(c) Data Type
(d) Password

6. A software that transfers electronic mail messages from one computer to another using Client-Server Application is
(a) None of these
(b) Both
(c) MTA
(d) MHS

7. A computer having more than one processor is called
(a) Processors
(b) Multiprocessing
(c) Multiprogramming
(d) Multitasking

8. Cpu and Memory are located on  the
(a) Expansion Board
(b) Mother Board
(c) Output Device
(d) Storage Device

9. BIOS Stand for
(a) Binary Input/ Binary Output
(b) None of these
(c) Both
(d) Basic Input/ Output System

10. Internet Banking is an example of
(a) Electronic Data Processing (EDP)
(b) Electronic Fund Transfer (EFT)
(c) MHS (Message Handling System)
(d) MTA (Message Transfer Agent)

11. Storage place for Documents, Movies, Images and Photographs is
(a) File Sever
(b) Web Sever
(c) Print Server
(d) Application Sever

12. A computer that provides Data Base services to another computer using
(a) Data Base Server
(b) Web Server
(c) Application Server
(d) File Server

13. Broadband is a _______ Connection
(a) Slow
(b) High
(c) Wireless
(d) Wired

14. In which form data is stored in the computer
(a) Octal
(b) Binary
(c) Decimal
(d) HexaDecimal

15. HTTP Stands for ______
(a) Hyper Text Transfer Protocol
(b) Hyper Transfer Text Protocol
(c) Hyper Text Transfer Package
(d) Hyper Transfer Text Package

ANSWERS:
1. b
2. b
3. c
4. b
5. b
6. b
7. b
8. b
9. d
10. b
11. a
12. a
13. d
14. b
15. a