SBI PO 2019 English Language (Error Detection) Quiz: 28th March 2019

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8899 593/month
BUY NOW
sbi- po- english- quiz



English Quiz For SBI PO Exam 2019

The State Bank of India conducts a three-level examination to recruit Probationary Officers every year. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for SBI PO Examination 2019-20.



Directions (1-5): Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number (A, B, C or D) of this part is your answer. If there is no error in the statement, then mark option (e) as your answer choice. 


Q1. An expert committee report on faulty hip prosthetics (A)/sold by a subsidiary of the U.S. firm (B)/Johnson & Johnson has revealed incriminating (C)/details about its negligence of dealing with Indian patients. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

The error is in part 'D' of the sentence. It should be 'in' instead of 'of'.

Q2. The large-scale mobilisation of troops by the Syrian government (A)/and its allies around the northwestern Idlib province, the last (B)/major opposition-held enclave, has led to speculation about a imminent (C)/attack as well as calls to avoid a humanitarian catastrophe. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

The error is in part 'C' of the sentence. It should be 'an' instead of 'a'. Since the word 'imminent' starts with a vowel, it should follow the article 'an'.

Q3. Russia, the Syrian regime’s mainly backer, has (A)/launched military manoeuvres in the (B)/Mediterranean region, while Syrian (C)/troops and Iran-trained militias have mobilised in the Idlib region. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

The error is in part 'A' of the sentence. It should be 'main' instead of 'mainly'. The context of the sentence refers to a 'main' backer.

Q4. The Centre may not own (A)/up to the fiasco off (B)/demonetisation but it could (C)/sort out wrinkles. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

The error is in part 'B' of the sentence. It should be 'of' instead of 'off'. The preposition 'of' will be used in this sentence.

Q5. The Reserve Bank of India’s annual report for (A)/2017-18 reveals that 99.3% of currency notes (B)/that were demonetised at midnight (C)/on November 8, 2016 have returned to the banking system. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

No error

Directions (6-15): In each Question below, a sentence is given with four words given in Bold in the sentence. Among these bold words one may be wrongly spelt. The option of that word is the answer. If all four words are correctly spelt mark €. i.e. 'All Correct' as the answer. 


Q6. Post demonetisation, cashles modes of payment have become more common but financial savings in the form of currency have also risen, suggesting that people still value cash.

cashles
common
currency
suggesting
All correct
Solution:

'Cashless' is the correct spelling here.

Q7. Not all policy choices work out and acceing mistakes and working on those flaws help strengthen governance processes.

policy
acceing
working
strengthen
All correct
Solution:

'Accepting' is the correct spelling here.

Q8. Political will is integral to the tackling of India’s hazardous air pollution.

will
integral
tackling
hazardous
All correct
Solution:

All correct

Q9. An assessment of the quality of air across countries and in cities has come as a fresh warning to India on the levels of deadly pollutnts its citizens are breathing.

assessment
countries
warning
pollutnts
All correct
Solution:

'Pollutants' is the correct spelling here.

Q10. The IQ AirVisual 2018 World Air Quality Report published in collabration with Greenpeace underscores that Delhi remains an extremely hazardous city to live in.

published
collabration
underscores
extremely
All correct
Solution:

'Collaboration' is the correct spelling here.

Q11. The monitoring of air quality in real time across cities and towns in India is far from adequate or uniform.

monitoring
quality
across
adequate
All correct
Solution:

All correct

Q12. Cutting nitrogen and sulphur emissons from industrial processes needs a time-bound programme supervised by the Environment Ministry.

emissons
processes
supervised
Environment
All correct
Solution:

'Emissions' is the correct spelling here.

Q13. As the countdown for electins to the 17th Lok Sabha begins, the world’s largest democracy has a chance to re-imagine itself.

countdown
electins
largest
chance
All correct
Solution:

'Elections' is the correct spelling here.

Q14. The vulnerabilities of the Indian democracy have been pronounced in the last five years, and some of its long-term gains have been undrmined.

vulnerabilities
pronounced
gains
undrmined
All correct
Solution:

'Undermined' is the correct spelling here.

Q15. It was April 2017 and 30 tuberculosis (TB) survivors were participating in a lively group exercise at a workshop in New Delhi.

survivors
participating
lively
workshop
All correct
Solution:

All correct

               






You may also like to Read:

  
  

Print Friendly and PDF