SBI PO 2019 English Language (Sentence Rearrangement) Quiz: 22nd March 2019

sbi-po-english-quiz



English Quiz For SBI PO Exam 2019

The State Bank of India conducts a three-level examination to recruit Probationary Officers every year. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for SBI PO Examination 2019-20.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW


Directions (1-15): In each of the questions given below, a sentence is given which is divided into FOUR parts such that the parts are jumbled and they do not make a meaningful sentence. Rearrange the following parts to form a grammatically correct and meaningful sentence and choose the correct rearrangement from the options given below each question. 


Q1. underpinned by (A)/ the BJP’s alliances in (B)/the Northeast are (C)/ political contradictions (D)/

BACD
ABDC
BCAD
DCBA
No change required
Solution:

'BCAD' is the correct arrangement here and makes a meaningful sentence.

Q2. the BJP is acutely aware (A)/ been patchy across regions (B)/and social groups, historically (C)/ that its presence has (D)/

ADBC
ABDC
DCBA
BCAD
No change required
Solution:

'ADBC' is the correct arrangement here and makes a meaningful sentence.

Q3. last week, the BJP managed to woo (A)/ differences on the Citizenship Amendment Bill (B)/back the Asom Gana Parishad that had quit (C)/the alliance in January over (D)/

ADBC
ACDB
DCBA
BCAD
No change required
Solution:

'ACDB' is the correct arrangement here and makes a meaningful sentence.

Q4. besides reviving ties with the AGP, the BJP sealed agreements for (A)/the Lok Sabha elections with the Bodoland People’s Front, (B)/Indigenous People’s Front of Tripura, National People’s (C)/Party, Nationalist Democratic Progressive Party and Sikkim Krantikari Morcha (D)/

ADBC
DCBA
BCAD
ACDB
No change required
Solution:

No change required

Q5. in self-defence but one doesn’t have to (A)/be an unconditional pacifist to (B)/ yes, war is sometimes necessary, especially (C)/acknowledge the misfortunes it begets or to decry war mongering (D)/

ADBC
CABD
BCAD
DCBA
No change required
Solution:

'CABD' is the correct arrangement here and makes a meaningful sentence.

Q6. war is disruptive and because (A)/it is lethal and involves human (B)/ eschew any bravado about it (C)/ sacrifice, a patriot must (D)/

DCBA
BCAD
ABDC
CABD
No change required
Solution:

'ABDC' is the correct arrangement here and makes a meaningful sentence.

Q7. satisfied with fighting a war with their (A)/ with men spewing venom, not (B)/own fellow countrymen, itching to go to war (C)/with others, nothing (empathy, reason, dialogue) seems to work (D)/

BACD
BCAD
DCBA
CABD
No change required
Solution:

'BACD' is the correct arrangement here and makes a meaningful sentence.

Q8. the elections this time are (A)/ they are not about how India chooses but (B)/unusual, even unprecedentedly so, for (C)/ about what India is about (D)/

BCAD
BACD
ACBD
CABD
No change required
Solution:

'ACBD' is the correct arrangement here and makes a meaningful sentence.

Q9. it is important to build (A)/ to shocks brought about (B)/by a changing climate (C)/ infrastructure that is resilient (D)/

CABD
BACD
ACBD
ADBC
No change required
Solution:

'ADBC' is the correct arrangement here and makes a meaningful sentence.

Q10. the stark statistics jump out at (A)/anyone trying to understand why (B)/resilient infrastructure is so important in a (C)/world that is urbanising at an unprecedented pace (D)/

CABD
BACD
ACBD
ADBC
No change required
Solution:

No change required

Q11. already around 34% of India’s (A)/population lives in cities and (B)/ expected to grow in the years ahead (C)/ this demographic cohort is (D)/

ABDC
CABD
BACD
BADC
No change required
Solution:

'ABDC' is the correct arrangement here and makes a meaningful sentence.

Q12. ensuring that all new investments in (A)/infrastructure are made in a risk-sensitive way (B)/can play a significant role (C)/ in reducing economic losses from disasters (D)/

ABDC
CABD
BACD
BADC
No change required
Solution:

No change required

Q13. to be damaged or destroyed by recurrent hazards (A)/when we know that a small (B)/investment can make the infrastructure resistant to many shocks (C)/ there is no excuse for infrastructure to continue (D)/

BADC
ABDC
BCDA
CABD
No change required
Solution:

'BCDA' is the correct arrangement here and makes a meaningful sentence.

Q14. i was suddenly attacked (A)/ my wallet, which I (B)/ by three thugs who demanded (C)/refused to hand over (D)/

BCDA
BADC
ACBD
CABD
No change required
Solution:

'ACBD' is the correct arrangement here and makes a meaningful sentence.

Q15. China has proved (A)/how vested interests (B)/hold more importance (C)/than world peace (D)/

BCDA
BADC
ACBD
CABD
No change required
Solution:

No change required

               


           
  
Print Friendly and PDF