SBI PO: English Quiz on Sentence Correction

Q1. Despite of their differences on matters of principles, they all agree on the demand of hike is salary?
A. Despite their
B. Despite of the
C. Despite for their
D. Despite off their
E. No correction required

Q2. The man who has committed such a serious crime must get the mostly severe punishment.
A. be getting the mostly severely
B. get the most severe
C. have got the most severely
D. have been getting the severe most
E. No correction required

Q3. For many centuries in Indian History there was no city so famous like the city of Ujjain.
A. as
B. such as
C. likewise
D. so like
E. No correction required

Q4. We don’t know how did the thief made an escape.
A. how the thief did make
B. how the thief does make
C. how the thief made
D. how was the thief made
E. No correction required

Q5. He is a singer of repute, but his yesterday’s performance was quite disappointing.
A. performances of yesterday were
B. yesterday performance was
C. yesterday performance were
D. performances about yesterday were
E. No correction required

Q6. Their earnings are such that they find it difficult to make both ends to meet.
A. to makings both ends meet
B. to make both ends for meeting
C. to make both ends meet
D. for making both ends to meet
E. No correction required

Q7. He has received no other message than an urgent telegram asking him to rush his village immediately.
A. asked him to rush his village
B. asking him to have rush his village
C. asking him to rush to his village
D. asking him rushing at his village
E. No correction required

Q8. One of the most significant phenomenons of our time has been the development of cinema.
A. phenomenon
B. phenomena
C. phenomenonna
D. phenomenonns
E. No correction required

Q9. Had you been told me about your problem, I would have helped you.
A. If you would have told
B. Had you have told
C. had you told
D. If you have told
E. No correction required

Q10. It was until many years later that Gandhi became a rebel against authority.
A. It was not until many years
B. It was till many years
C. It was not many years
D. Until It was many years
E. No correction required

Q11. Anand has the guts to rise from the occasion and come out successfully.
A. in rising from
B. to raise with
C. to rise to
D. to rise against
E. No correction required

Q12. If you are thinking about investigation overseas, isn’t it makes sense to find an experience guide?
A. it is not making
B. doesn’t it make
C. does it make
D. is it making
E. No correction required

Q13. This is one of the most important inventions of this century.
A. invention of this century
B. invention of these century
C. invention of centuries
D. invention of the centuries
E. No correction required

Q14. The orator had been left the auditorium before the audience stood up.
A. had been leaving
B. was left
C. had left
D. would leave
E. No correction required

Q15. He dislikes the word dislike, isn’t he
A. didn’t he
B. doesn’t he
C. hasn’t he
D. does he
E. No correction required

ANSWERS:
1. A
2. B
3. A
4. C
5. E
6. C
7. C
8. B
9. C
10. A
11. C
12. B
13. E
14. C
15. B