Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. The IV Global Conference on the Sustained Eradication of Child Labour was organized by _______________.
Answer: Argentina

Q2. President Ram Nath Kovind has recently launched JOHAR scheme entailing the expenditure of Rs 1,500 crore to help tribal and Dalit families double their incomes in four years. What does ‘H’ stands for in JOHAR?
Answer: Harnessing

Q3. Name the person who has recently inaugurated a three-day AP AgTech Summit-2017 in the coastal city Visakhapatnam.
Answer: Vice president M Venkaiah Naidu
Q4. In which city the Two-day “12th North-East Business Summit” was inaugurated?
Answer: New Delhi
Q5. What is the capital of Indonesia?
Answer: Jakarta

Q6. In the recently concluded 48th Edition of International Film Festival of India who was honoured with the prestigious ‘Indian film personality of the year’ Award?
Answer: Amitabh Bachchan

Q7. Five Russian competitors from the 2014 Sochi Winter Olympics, including two gold medallists, have been banned for life over anti-doping rule violations by International Olympic Committee (IOC).Where is the 2020 Summer Olympics going to be held? 
Answer: Tokyo
Q8. Jet Airways and _______________ announced a partnership to route more traffic through Europe and on to North America.
Answer: Air France-KLM
Q9. The Union Finance Minister Arun Jaitley formally launched a new payments bank. Which is the fourth payment bank to be launched?
Answer: Paytm Payments Banks
Q10. The largest dollar denominated bitcoin exchange ____________________ gave the latest price of Bitcoin as $10,052 in Asia bringing its rise for the year to date to more than 900 per cent.
Answer: Coinbase

Q11. The government represented by Senior level government officials, at the rank of Additional Secretary and Joint Secretary, nominated as ‘Prabhari’ officers has embarked upon a major policy initiative for the rapid transformation of how many backward districts across the country by 2022.
Answer: 115
Q12. In which city, The iconic third Trump Tower comprising 140 ultra-luxury apartments has been launched whereby its Indian developers are expecting to garner around Rs 700 crore in sales from the project?
Answer: Kolkata

Q13. Indian online payments firm BillDesk-owned Hatio Innovations has launched cryptocurrency exchange in India offering trading of Bitcoin and Bitcoin Cash.What is the name of the exchange?
Answer: Coinome
Q14. What is the tagline of Bank of Baroda?
Answer: India’s International Bank

Q15. Union Defence Minister Nirmala Sitharaman has been elected as President of the IDSA, set up in 1965 by the Ministry of Defence. What does ‘A’ stand for in IDSA?
Answer: Analysis

TO READ MORE CURRENT AFFAIRS




“Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com”

Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. Name the Eminent Hindi poet and Jnanpith awardee who passed away recently in New Delhi.
Answer: Kunwar Narayan

Q2. Name the country that will host the 2023 Rugby World Cup to stage one of the world’s best attended and lucrative sporting events.
Answer: France

Q3. Kevin Lilliana was recently crowned Miss International 2017 by Verzosa in Tokyo, beating 68 candidates from across the globe. She is from which country?
Answer: Indonesia

Q4. Name the state that scripted history when it became the first State in the Northeast to launch Point of Sale (POS) facility for electricity bill payment.
Answer: Nagaland

Q5. International rating agency Moody’s Analytics Headquarters in __________.
Answer: The USA

Q6. Name the Ecobliss India managing director who has been appointed as the ambassador of World Packaging Organization.
Answer: AVPS Chakravarthi

Q7. As per the Spanish government, Nicaraguan author and former politician _____________ has won the 2017 Cervantes Prize.
Answer: Sergio Ramirez Mercado

Q8. The government has given the go-ahead for setting up India’s first mega coastal economic zone (CEZ) at the Jawaharlal Nehru Port in _________________.
Answer: Maharashtra

Q9. Which bank has collaborated with Paytm to announce an all-new initiative where users can get interest-free short-term digital credit?
Answer: ICICI Bank

Q10. Name the Private sector lender who has recently signed an MoU with Innovation Centre Denmark India (ICDK India).
Answer: Yes Bank

Q11. Name the India’s tennis star who has clinched his first title of the 2017 season on the ATP Challenger Tour.
Answer: Yuki Bhambri

Q12. In a bid to help break taboos around toilets and make sanitation for all a global development priority, the United Nations General Assembly designated _____________ as World Toilet Day.
Answer: 19 November

Q13. Birhanu Legese and Almaz Ayana won the Delhi Half Marathon, 2017. The both are from which country?
Answer: Ethiopia

Q14. Dr Manmohan Singh was India’s ____________ Prime Minister.
Answer: 14th

Q15. In 2000 an Indian beauty pageant has won the coveted Miss World crown. Who was she?
Answer: Priyanka Chopra



“Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com”



Print Friendly and PDF

Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. Nepal Electricity Authority (NEA) has signed a joint venture agreement with CTGC to construct 750 MW West Seti Hydropower Project. CTGC is a/an _____________.
Answer: Chinese company

Q2. International rating agency Moody’s Investors Service has upgraded India’s local and foreign currency issuer ratings to _________________.
Answer: Baa2 from Baa3

Q3. Who is the present president of International rating agency Moody’s Analytics?
Answer: Mark Almeida

Q4. Name the Indian Economist who was appointed to the Financial Stability Institute Advisory Board of the Bank of International Settlement (BIS).
Answer: RBI Governor Urjit Patel

Q5. President Ram Nath Kovind launched various schemes entailing total expenditure of Rs 3,455 crore in which state to coincide with the state’s 17th Foundation Day? 
Answer: Jharkhand

Q6. Name the country with which India has agreed to deepen security cooperation, bilaterally and in the multilateral fora, and strengthen strong commitment to combating terrorism in all its forms and manifestations. 
Answer: France

Q7. Reliance General Insurance has signed a comprehensive bancassurance-corporate agency agreement with ________________.
Answer: YES Bank

Q8. The Centre has given an in-principle approval to provide an assistance of Rs 10,000 crore to fund 107 irrigation projects in drought-hit regions of which state?
Answer: Maharashtra

Q9. The WHO Global Ministerial Conference “Ending TB in the Sustainable Development Era: A Multisectoral Response” was held in _______________.
Answer: Moscow, Russia

Q10. Name the shooter who has recently bagged a National Champion Crown when she won the women’s trap event at the 61st National Shooting Championship.
Answer: Shagun Chowdhary

Q11. Name the India’s beauty pageant who has won the coveted Miss World 2017 crown at a grand event in China.
Answer: Manushi Chhillar

Q12. India has recently paid homage to former Prime Minister Indira Gandhi on her  birth anniversary. This was her ____________ birth anniversary.
Answer: 100th

Q13. Name the Indian Economist who will receive the Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and Development this year.
Answer: Manmohan Singh

Q14. The Centre has recently raised import duty on crude palm oil to ____________ from 15 percent.
Answer: 30 percent

Q15. The Qaumi Ekta Week is being observed across the country from ______________ to foster and reinforce the spirit of communal harmony and national Integration.
Answer: 19th November



“Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com”


Print Friendly and PDF

Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.
Q1. Debt-laden Air India has received a loan worth of Rs ________________ from Bank of India to meet urgent working capital .
Answer: 1500 Cr

Q2. In a shocking revelation, football major_______________ failed to qualify for the FIFA World Cup 2018 for the first time since 1958.
Answer: Italy

Q3. The IBSF World Billiard Championship which saw ace Indian cueist Pankaj Advani clinch his 17th World Title, took place in which city?
Answer: Doha

Q4. The 14 day annual event, 37th India International Trade Fair (IITF) has begun at Pragati Maidan in New Delhi inaugurated by President Ram Nath Kovind.What is the Theme this year?
Answer: Startup India Standup India

Q5. Who chaired the 31st ASEAN (Association of Southeast Asian Nations) Summit was held in Manila with the theme “Partnering for Change, Engaging the World”? 
Answer: Rodrigo Duterte

Q6. Name the Pakistani bowler who has recently announced his retirement from all forms of cricket.
Answer: Saeed Ajmal

Q7. Which country has approved the practice of yoga as a sports activity?
Answer: Saudi Arabia

Q8. India, the United States, Japan and Australia held their first official-level talks in ______________.
Answer: Manila

Q9. As per a report, in the next decade, India will overtake Japan to become the third-largest economy. The report has been published by _____________.
Answer: Bank of America-Merrill Lynch

Q10. What is the capital of Germany?
Answer: Berlin

Q11. Name the Eminent chartered accountant who has been appointed as the chairman of the leading Bombay Stock Exchange (BSE).
Answer: Sethurathnam Ravi

Q12. Ministry for Power and New & Renewable Energy has recently launched the Pradhan Mantri Sahaj Bijli Har Ghar Yojana – ‘Saubhagya’ Web Portal. Name the present Minister of State (IC) for Power and New & Renewable Energy.
Answer: R.K. Singh

Q13. From which city the Andhra Pradesh Mineral Development Corporation (APMDC) has bagged an International award?
Answer: Abu Dhabi

Q14. National Press Day is celebrated on ______________ to commemorate the establishment of the Press Council of India.
Answer: 16 November

Q15. What is the capital of Tennessee?
Answer: Nashville



“Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com”


Print Friendly and PDF

Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.
Q1. Following the elimination of the two films “Sexy Durga” and “Nude” from the final list of films, Filmmaker __________________ has resigned as Head of the jury of the Indian Panorama of the 48th International Film Festival of India (IIFI)
Answer: Sujoy Ghosh

Q2. What was the theme of the World Diabetes Day 2017 observed globally on 14th November?
Answer: Women and diabetes – Our right to a healthy future


Q3. Inaugurated by President Ram Nath Kovind, the 37th India International Trade Fair (IITF) has begun at Pragati Maidan in New Delhi. Who is the partner country in this event?
Answer: Vietnam


Q4. Which state has topped in mobilizing Jan Dhan Accounts under the Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana (PMJDY) which was launched to further the financial-inclusion process in the country in 2014?
Answer: Uttar Pradesh


Q5. Who is the Bangladesh Chief Justice who has resigned about six weeks after he went on leave amid criticism by the government over a Supreme Court verdict which scrapped Parliament’s power to remove judges on grounds of misconduct and incapacity?
Answer: Surendra Kumar Sinha


Q6. Which Slovenian President won the second term in runoff election recently?
Answer: Borut Pahor


Q7. At which port was India’s first wave-powered navigational buoy, developed by the National Institute of Ocean Technology (NIOT) launched?
Answer: Ennore Kamarajar Port


Q8. The Space Kingdom of Asgardia has launched its first satellite which is called ‘virtual nation’ and is the pet project of Russian scientist. The satellite was launched from _____________.
Answer: USA’s NASA


Q9. Which country has launched world’s first all-electric ship that can travel up to 80 km with 2000-tonnes cargo after a two-hour charge?
Answer: China


Q10. Name the Ferrari’s driver who took his first victory since July at the Brazilian Grand Prix.
Answer: Sebastian Vettel


Q11. Name the Renowned Hindustani vocalist of Kirana Gharana who has passed away recently.
Answer: Jagdish Mohan


Q12. The government launched the exchange traded fund (ETF) named ____________, which is managed by ICICI Prudential Mutual Fund, targeting an initial amount of about Rs8,000 crore.
Answer: Bharat 22


Q13. The Food and Drug Administration has approved the first drug in which country the with a digital ingestion tracking system?
Answer: USA


Q14. Indian tennis duo of Leander Paes and Purav Raja lifted the Knoxville Challenger title in the finals of the men’s doubles event. The championship was held in ____________.
Answer: Tennessee


Q15. As per the recent Forbes’ ranking list, Name the business family of India that stood second in India.
Answer: Premji family




“Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com”



Print Friendly and PDF

Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.
Q1. Four agreements were signed by India and Philippines in areas like Defence cooperation, logistics etc. The bilateral meeting was held between PM Narendra Modi and Philippines President _________________.
Answer: Rodrigo Roa Duterte

Q2. Govt of India launched the second phase of its high speed service  project to provide service in all Gram Panchayats by March 2019 implemented at an outlay of around 34 thousand crore rupees. What is the project known as?
Answer: BharatNet

Q3. In which city the 3 day, 10th South Asia Economic Summit (SAES) has begun under the theme “Deepening Economic Integration for Inclusive and Sustainable Development in South Asia”?
Answer: Kathmandu

Q4. The 34th annual conference of the Asian Bankers Association (ABA) under the theme ‘Asia’s turn to transform’ will be held in which city?
Answer: Mumbai

Q5. On this Children’s Day President Shri Ram Nath Kovind gave away the National Child Awards 2017. Who won the gold for innovation in these awards?
Answer: Akash Manoj

Q6. The Indian Computer Emergency Response Team (CERT-In) under the aegis of Ministry of Electronics & Information Technology organized the 15th APCERT Conference in New Delhi. What does “R” stand for?
Answer: Response

Q7. Ace golfer__________________ qualified for the season-ending CME Group Tour Championship on the LPGA, becoming the first from the country to play in the prestigious meet.
Answer: Aditi Ashok

Q8. A part of 8th Global Entrepreneurship Summit, India’s first Tribal Entrepreneurship Summit to inspire, nurture and promote the spirit of entrepreneurship in tribal youth began in which state?
Answer: Chhattisgarh

Q9. Who represented India at the Curtain Raiser Event for the Founding Ceremony of the International Solar Alliance (ISA) held in Bonn, Germany?
Answer: Anand Kumar

Q10. Who has been appointed as the president of the 36th International Geological Congress (IGC), a global platform for the advancement of earth science, to be held in 2020?
Answer: Vijay Prasad Dimri

Q11. Name the business family that has topped the Forbes list of Asia’s Richest Families for the first time with a net worth of $44.8 billion, according to the Forbes.
Answer: India’s Ambani family

Q12. Name the lender whose plea has been recently rejected by the Reserve Bank of India plea to declassify its parent company as a foreign institutional investor (FII).
Answer: HDFC Bank

Q13. According to the UN report, name the country that has officially signed up to the Paris Agreement, leaving the United States as the only country to reject the global climate-rescue pact.
Answer: Syria

Q14. Binge watching in public is the new trend in India, and Indians are the second-highest public bingers in the world. Name the country which is first, according to a survey released by online streaming platform Netflix.
Answer: Mexico

Q15. Name the country that has hosted the 2017 UN Peacekeeping Defence Ministerial Conference.
Answer: Canada



“Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com”



Print Friendly and PDF

Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.
Q1. Name the lender that has recently launched its SmartUp Zone in Kochi, an exclusive area inside the branch dedicated for start-ups.
Answer: HDFC Bank

Q2. Which digital payments company has recently launched domestic operations in India?
Answer: PayPal
Q3. IDFC Bank has entered into a “strategic alliance” with mobile wallet major ____________ to launch a co-branded virtual Visa prepaid card.
Answer: MobiKwik
Q4. Who is the present MD & CEO of IDFC Limited?
Answer: Sunil Kakkar
Q5. Who is the Present Chairman of Bank of China?
Answer: Chen Siqing

Q6. As according to a report by the Central Pollution Control Board (CPCB) the air quality of ______________ is most polluted among the 42 cities monitored recently. 
Answer: Varanasi
Q7. India’s first Cartoon Network-branded theme park is going to be launched as, Turner International India entered into a brand partnership with Rajgreen Group. In which state this park will be launched?
Answer: Gujarat
Q8. Life insurer__________________ has signed a corporate agency agreement with Bank of Bahrain and Kuwait B.S.C (BBK) which will help it distribute its retail and group products to BBK’s customers in India.
Answer: PNB MetLife
Q9. Which festival will be hosted by the Ministry of Women and Child Development as an Inter CCI Festival for the children who reside in Child Care Institutions (CCIs) on Children’s Day, 14th November?
Answer: Hausala
Q10. Which companies approved SoftBank Group Corp.’s offer to buy a multibillion-dollar stake in the ride-hailing company?
Answer: Uber

Q11. To whom was the 3rd Indian Council for Cultural Relations(ICCR) Distinguished Indologist Award was conferred on by President Ram Nath Kovind at a function held at Rashtrapati Bhavan?
Answer: Hiroshi Marui

Q12. Who has been named as India’s G20 Sherpa for the Development Track of the grouping.
Answer: Shaktikanta Das
Q13. In which city the first edition of International Symposium to Promote Innovation & Research in Energy Efficiency (INSPIRE 2017) took place recently?
Answer: Jaipur

Q14. Which country is going to assist India in setting up a national crisis management centre in the country to handle disaster and other emergency situations?
Answer: Russia
Q15. FSSAI has issued detailed guidelines on recall of food products and stated that the purpose is to help food business operators (FBOs) frame a proper recall plan and implement them when the situation demands. Who is the CEO of FSSAI?
Answer: Pawan Kumar Agarwal



“Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com”




Print Friendly and PDF

Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017
It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. The government has notified the third protocol between India and _____________ for avoidance of double taxation and prevention of fiscal evasion with respect to taxes on income.
Answer: New Zealand

Q2. Prime Minister Narendra Modi and his Bangladeshi counterpart Sheikh Hasina jointly inaugurated the long-awaited direct train-service between Kolkata and _____________.
Answer: Khulna

Q3. Who is the present Chairperson of National Green Tribunal (NGT)?
Answer: Justice Swatanter Kumar

Q4. Name the city which is the world’s most visited city by international travelers according to the market research firm Euromonitor International.
Answer: Hong Kong

Q5. Name the Badminton player who has recently became the national champion for the third time in the women’s singles final of Senior National Badminton Championships.
Answer: Saina Nehwal

Q6. The Union Home Ministry has formed two new divisions to exclusively deal with emerging security challenges. The two divisions are CTCR to focus on tracking and assessing the online reach of global terrorist outfits and CIS to monitor online crimes and threats. What does ‘R’ stand for?
Answer: Radicalization

Q7. The _____________ has been named as the recipient of the Mother Teresa Memorial Award for Social Justice, 2017 instituted by Harmony Foundation.
Answer: UNHCR

Q8. Nominated as one of the navratna of the Swachha Bharat Abhiyan by Prime Minister Narendra Modi, Padam Shri awardee and ____________ Manu Sharma recently passed away.
Answer: Author

Q9. Who succeeds Irina Bokova of Bulgaria as UNESCO’s second woman director general after member states confirmed the nomination to head the cultural agency?
Answer: Audrey Azoulay

Q10. As per the recommendations of the 7th Pay Commission, the government has raised the maximum amount that a central government employee can borrow from the government to Rs ________________ for new construction/purchase of new house/flat.
Answer: 25 lakh

Q11. Who is the first India-born fighter to be signed by Ultimate Fighting Championship (UFC) as the Mixed martial arts (MMA) fighter?
Answer: Bharat Khandare

Q12. The Supreme Court had appointed former football captain _________________ as ombudsman, according to the All India Football Federation (AIFF).
Answer: Bhaskar Ganguly

Q13. The Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) Economic Leaders’ Meeting for the year 2018 will take place in which country?
Answer: Papua New Guinea

Q14. What was the theme of Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) Economic Leaders’ Meeting 2017?
Answer: Creating New Dynamism, Fostering a Shared Future

Q15. As per the Global Climate Risk Index (CRI) report published by the Germanwatch, India is the sixth most vulnerable country in the world in terms of facing extreme weather events. Which country tops the list?
Answer: Haiti



“Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com”


Print Friendly and PDF

Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017
It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.
Q1. Name the Badminton Player whom H.S Prannoy has defeated recently in a finale to claim the men’s singles title at the 82nd Senior National Championship.
Answer: Kidambi Srikanth



Q2. What is the ranking of India in ‘business optimism’ index in the September quarter as per Grant Thornton’s International Business Report (IBR)?
Answer: 7th

Q3. Name the state government that has become first in India to launched “She Pad,’ a scheme to distribute free sanitary napkins to girl students from classes VI to XII in government and aided private schools affiliated to the state school board.
Answer: Kerala

Q4. The European Union Election Observation Mission was officially launched to monitor the general and provincial polls in ______________.
Answer: Nepal

Q5. In which country, the Bank of China has formally launched its operations for the first time?
Answer: Pakistan

Q6. Who is the chairman of National Disaster Management Authority (NDMA) headquartered at New Delhi?
Answer: Narendra Modi

Q7. Which state has become the first to treat Hepatitis-C patients through oral medicine?
Answer: Haryana

Q8. Who heads the seven member committee formed by the Union Environment Ministry to formulate short and long-term measures to solve the problem of air pollution in the Delhi-NCR region?
Answer: CK Mishra

Q9. Who inagurated the ‘India Disaster Response Summit’ in New Delhi organised jointly by the National Disaster Management Authority (NDMA) and Facebook?
Answer: Kiren Rijju

Q10. Name the lender that has announced the sanction of credit facilities amounting to Rs2,317 crore to corporate for financing Grid Connected Rooftop Solar projects under the bank’s program with World Bank.
Answer: State Bank of India

Q11. Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) Economic Leaders’ Meeting was held in ____________________ attended by United States President Donald Trump, South Korean President Moon Jae-in and New Zealand Prime Minister Jacinda Ardern.
Answer: Vietnam

Q12. The International Child Rights Day is celebrated annually on __________________.
Answer: 20th Nov

Q13. As per the AIFF, the apex court apointed former Chief Election Commissioner of India, who has also served as Secretary in the Ministry of Youth Affairs and Sports, Government of India as the ombudsmen to formulate the AIFF Constitution. Who is he?
Answer: SY Quraishi

Q14. Who led the canadian delegation in the 4th Annual Ministerial Dialogue (AMD) in India focussing on some of the key commercial drivers to enhance the India-Canada partnership.
Answer: Francois-Philippe Champagne

Q15. Former Prime Minister of Nepal ________________ passed away at Kathmandu, Nepal.
Answer: Kirti Nidhi Bista



“Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com”

Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017
It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.
Q1. India and _____________ are going to conduct the 7th edition of joint Military Training Combat Exercise ‘Sampriti-7’.
Answer: Bangladesh

Q2. The Government has directed to monitor the investigations in cases of Paradise Papers through a reconstituted Multi Agency Group under whose chairmanship?
Answer: Sushil Chandra

Q3. Who is the present Director-General of UNESCO?
Answer: Audrey Azoulay
Q4. Sportsmen Satyendra Singh, Sanjeev Rajput and Amanpreet Singh are related to which sport?
Answer: Shooting
Q5. Like the paradise papers, almost 18 months ago there was another incident of huge scale leakage of secret financial data  popularly known as ‘Pananma Leaks’. Which company was responsible for that?
Answer: Mossack Fonseca
Q6. Shri Piyush Goyal, Union Minister of Railways & Coal has launched an app named ____________ for benefitting customers of Coal India Limited (CIL) lifting coal through road mode.
Answer: ‘Grahak Sadak Koyla Vitaran App’

Q7. Twitter has officially increased the number of characters in tweets from 140 to ___________ for the majority of users.
Answer: 280
Q8. What is the name of the official mascot of the 2017 AIBA Youth Women’s World Boxing Championship which held in Guwahati, Assam.
Answer: one-horned rhino ‘Guppy’
Q9. India’s Silicon Valley – ‘Bengaluru’ – is the best host among 45 cities worldwide, according to a report from the Economic Intelligence Unit (EIU). It overtook _______________.
Answer: San Francisco
Q10. Prince of Wales, Charles Philip Arthur George arrived in New Delhi on a 2-day visit to India. This visit will be the __________ visit of the Prince of Wales to India.
Answer: 9th
Q11. At the 39th session of the General Conference of the UNESCO in ____________________ , India has been re-elected as the member of the UNESCO’s executive board
Answer: Paris
Q12. To whom was the 3rd Indian Council for Cultural Relations(ICCR) Distinguished Indologist Award was conferred on by President Ram Nath Kovind at a function held at Rashtrapati Bhavan?
Answer: Hiroshi Marui
Q13. Who has been named as India’s G20 Sherpa for the Development Track of the grouping?
Answer: Shaktikanta Das
Q14. In which city the first edition of International Symposium to Promote Innovation & Research in Energy Efficiency (INSPIRE 2017) took place recently?
Answer: Jaipur

Q15. The Asian Development Bank has announced to increase its annual funding to India from next year to accelerate inclusive economic transformation. Over a period of 5 years,India would get about _________________ from ADB.
Answer: $20 billion



“Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com”