World Cup Quiz

1. Who score maximum run in world cup in 2015?
(a) Martin Guptil
(b) Kumar Sangakkara
(c) Sikhar Dhawan
(d) Tillakaratne dilshan
(e) Steve Smith


2. Who made double century in world cup 2015?
(a) Chris Gayle
(b) Brendon McCollum
(c) AB de Villiers
(d) Martin Guptil
(e)  Both (a) and (d)
3. Which of following team did not qualified for quarter finals?
(a) England
(b) West Indies
(c) Sri Lanka
(d) Pakistan
(e) Bangladesh
4. Who became the player of the world cup 2015?
(a) Dale Steyn
(b) Mitchell Starc
(c) AB de Villiers
(d) Virat Kohli
(e) None of these
5. Who took a hat-trick in the World Cup 2015?
(a) Dale Steyn
(b) JP Duminy 
(c) Steve Finn
(d) Lasith Malinga
(e) Both (b) and (c)
6. Who won the world cup 2015?
(a) India
(b) Australia 
(c) New Zealand
(d) South Africa
(e) None of these
7. World cup final was played on which ground? 
(a) Melbourne Cricket Ground
(b) Sydney Cricket Ground
(c) Auckland Cricket club
(d) Napier
(e) Wellington
8. Who was the captain of world cup XI selected by ICC?
(a) Michael Clarke
(b) Brendon mccullum
(c) M.S.Dhoni
(d) A.B.Devillers
(e) Angelo Me thus 
9. How many team Participated in world cup 2015?
(a) 16
(b) 18 
(c) 14
(d) 12
(e) None of these
10. World cup 2015 was played on which Country? 
(a) India & Bangladesh
(b) Australia & New Zealand
(c) England
(d) South Africa
(e) None of these
11. Who was the brand ambassador of the Cricket world cup 2015?
(a) Allan Border
(b) Ricky Ponting
(c) Steve Waugh
(d) Sachin Tendulkar
(e) Sunil Gavaskar

12. Which of the following Associate nations did not participated in the tournament?
(a) United Arab Emirates
(b) Ireland
(c) Afganistan
(d) Scotland
(e) Bangladesh

1.a
2.e
3.a
4.b
5.e
6.b
7.a
8.b
9.c
10.b
11.d
12.e

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.
×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD