Tuesday, 16 May 2017

Current Affairs for Bank of Baroda PO 2017


Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Mains 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. Which kick-started its ambitious ‘Deendayal Rasoi Yojana’ under which subsidised meals that will be available at Rs 5 per plate to people, especially the economically disadvantaged sections of society?
Answer: Madhya Pradesh

Q2. India's largest e-commerce player Flipkart recently bought eBay's India business, and closing a $1.4 billion fund-raising round from Tencent, eBay and Microsoft. Name the Chief Executive Officer of Flipkart.
Answer: Kalyan Krishnamurthy

Q3. The 12th edition Indo-Mongolian Joint Military Exercise Nomadic Elephant 2017 has begun in __________.
Answer: Mizoram

Q4. The Agriculture Ministry joined hands with the National Remote Sensing Centre (NRSC) to geo-tag agricultural assets for their real-time monitoring and effective utilization. NRSC is a wing of ____________.
Answer: Indian Space Research Organization (ISRO)

Q5. Saraswat Bank is the largest lender in the co-operative space in India. What is the Motto of Saraswat Bank?
Answer: Service to the common man

Q6. Mukta Dutta Tomar has been appointed as the next Ambassador of India to which country?
Answer: Germany

Q7. India's first ever micro-drama festival, named Thespis, was held recently in which city?
Answer: New Delhi

Q8. Nearly four crore members of which organization will soon be able to settle their claims through the mobile application UMANG?
Answer: EPFO

Q9. India and which country recently inked six pacts including one aimed at boosting counter-terrorism cooperation?
Answer: Australia

Q10. Name the person who has recently inaugurated the first NIMCARE World Health Day Summit 2017 in New Delhi.
Answer: Shri Pranab Mukherjee

Q11. National Payments Corporation of India (NPCI), the umbrella organization for all retail payment systems in the country, has disbursed ________ prize money to about 18 lakh winners under the NITI Aayog’s Lucky Draw schemes for consumers and merchants.
Answer: Rs 245 crore

Q12. Chief Minister of Andhra Pradesh N. Chandrababu Naidu has recently announced the re-launch of a scheme for uplifment and all-round development of people belonging to the Backward Classes. What is the name of that scheme?
Answer: Adarana Scheme

Q13. The pink patrol cars called the 'Pink Hoysalas' and the Suraksha mobile phone app was launched recently as part of an effort to improve the safety and security of women in which city?
Answer: Bengaluru

Q14. The World Bank has recently approved a $375 million loan to India’s first inland water transport fairway National Waterway 1 (NW1) project. This project is based on which River?
Answer: Ganga River

Q15. Malala Yousafzai has recently become the youngest Nobel Prize laureate to address parliament of which country?
Answer: Canada





CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment