Saturday, 17 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NICL AO Mains 2017.

Q1. The 29th edition of Co-ordinated Patrol (CORPAT) between India and which country commenced in Port Blair, recently.
Answer: Indonesia

Q2. The Securities and Exchange Board of India was established on ____________ in accordance with the provisions of the Securities and Exchange Board of India Act, 1992.
Answer: 12 April 1992

Q3. Who is the present chairperson of Technology Development Board that comes under Ministry of Science and Technology of India?
Answer: Prof. Ashutosh Sharma

Q4. Prime Minister Narendra Modi has recently launched the integrated case management system of the Supreme Court in the presence of the Chief Justice of India. Who is the present Chief Justice of India?
Answer: Jagdish Singh Khehar

Q5. Name the person who has bagged Best Director and Best Actress awards at New York Indian Film Festival (NYIFF), recently.
Answer: Konkona Sen Sharma

Q6. Bahrain is the capital city of _______________.
Answer: Manama

Q7. LIC Housing Finance launched a new product named ___________ which will offer loans for construction, purchase of the house or flat and repairs or renovation to the existing properties.
Answer: Griha Siddhi

Q8. The chief of which Bank has become the first Indian woman to be conferred with the prestigious Woodrow Wilson Award for Global Corporate Citizenship?
Answer: ICICI Bank

Q9. Name the player who was recently named as an Honorary Life Member of the Marylebone Cricket Club (MCC), London.
Answer: VVS Laxman

Q10. Name the present Chairman of LIC.
Answer: V K Sharma

Q11. Name the software giant that has recently announced the new "Solve for India" initiative, especially for tier-2 cities with an aim to support entrepreneurs and developers of the country.
Answer: Google

Q12. Name the player who has recently won a record-extending 10th Barcelona Open title by defeating Dominic Thiem of Austria.
Answer: Rafael Nadal

Q13. India's top cueist Pankaj Advani has recently lost to China's Lv Haotian in the summit clash of Asian Snooker Championship. The championship was held in __________.
Answer: Doha, Qatar

Q14. Name the state that has recently got its first automatic weather station at Dongargaon in Vidarbha region that would help farmers to plan and manage the sowing process better.
Answer: Maharashtra

Q15. The daughter of legendary Sitar Maestro (late) Ustad Vilayat Ali Khan, Begum Yaman K. Khan has passed away recently. She was famous ______________.
Answer: Sufi Singer


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment