Saturday, 22 July 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. The veteran UN official Achim Steiner will head the United Nations agency - UN Development Program (UNDP) - that works to fight poverty. He hails from _____________.
Answer: Germany

Q2. Who is the author of 450-page book titled -‘Yug Purush, Bharat Ratna, Atal Ji’?
Answer: Ramesh Pokhriyal

Q3. India ratified two key ILO conventions on child labor, according to a statement issued by the International Labour Organisation (ILO). ILO Headquarters in _____________.
Answer: Geneva, Switzerland

Q4. As per the recent ICC Ranking, Virat Kohli has been ranked No. 1 ODI Player. He has replaced _______________.
Answer: AB de Villiers

Q5. Who is the Director-General of International Labour Organization (ILO)?
Answer: Guy Ryder

Q6. Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) has recently approved USD 150 million equity investment loan to the India Infrastructure Fund. The Bank is led by which country?
Answer: China

Q7. Name the author who has won the Man Booker International Prize 2017 for his novel `A Horse Walks Into a Bar'.
Answer: David Grossman

Q8. The man booker prize winning book, `A Horse Walks Into a Bar' has been traslated by __________.
Answer: Jessica Cohen

Q9. China successfully launched its first X-ray space telescope to study black holes, pulsars and gamma-ray bursts. The Telescope has been named as ______________.
Answer: Insight

Q10. The government of India has appointed a senior executive of Tata Consultancy Services ____________ to head Atal Innovation Mission.
Answer: Ramanathan Ramanan

Q11. Stepping up its fight against tax evasion, the Centre has made it mandatory to quote the Aadhaar number for opening bank accounts and for transactions exceeding.......?
Answer: Rs.50,000

Q12. Helmut Kohl was passed away recently. He was from-
Answer: Germany

Q13. The country's competition watchdog commonly known as CCI has imposed a penalty of how much amount on Korean carmaker Hyundai Motor India for anticompetitive conduct?
Answer: Rs 87 crore

Q14. Name the singer and pop culture lightning rod, who has became the first person to reach 100 million followers on Twitter, making her/his the most-followed person on the platform?
Answer: Katy Perry

Q15. Which Metro is the first public transport system to reserve jobs for members of the third sex and it will be manned mainly by women a self-help group?
Answer: Kochi Metro



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment