Saturday, 1 July 2017

Test of the Day for NICL AO Mains Exam 2017

Dear Readers,

Test-of-the-Day-for-NICL-AO-Mains-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Dena PGDBF, NICL AO, etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.


00:00:00

Q1. The Government of India has enacted the Micro, Small and Medium Enterprises Development (MSMED) Act, 2006 in terms of which the definition of micro, small and medium enterprises. As under a micro enterprise is an enterprise where investment in plant and machinery does not exceed ..............?
Rs. 100 lakh
Rs. 15 lakh
Rs. 25 lakh
Rs. 50 lakh
None of the given options is true
Solution:
The Government of India has enacted the Micro, Small and Medium Enterprises Development (MSMED) Act, 2006 in terms of which the definition of micro, small and medium enterprises. As under a micro enterprise is an enterprise where investment in plant and machinery does not exceed Rs 25 lakhs.

Q2. Commercial Paper (CP) is an unsecured money market instrument issued in the form of a promissory note. In which year Commercial Paper was introduced in India?
1975
1990
1985
1955
1980
Solution:
Commercial Paper (CP) is an unsecured money market instrument issued in the form of a promissory note. It was introduced in India in 1990.

Q3. English Language Day is celebrated on ....?
31st July
10th December
05th June
23 April
03rd May
Solution:
English Language Day at the UN is celebrated on 23 April, the date traditionally observed as the birthday of William Shakespeare.

Q4. In which state Chandoli National Park is located-
Bihar
Maharashtra
Jharkhand
Odisha
Assam
Solution:
Chandoli National Park is an 317.67 km² National Park in Kolhapur District Maharashtra state, India, established in May 2004, Earlier it was a Wildlife Sanctuary declared in 1985. Chandoli Park is notable as the southern portion of the Sahyadri Tiger Reserve, with Koyna Wildlife Sanctuary forming the northern part of the reserve.

Q5. Amazon India has launched an initiative called 'Amazon Classroom', a virtual training program to help sellers in learning online shopping. Name the CEO of Amazon.
Larry Page
Jeff Bezos
Tim Cook
John S. Watson
Jeremy Stoppelman
Solution:
To make on-boarding easy for new sellers, Amazon India has launched an initiative called Amazon Classroom, a virtual training program to help teach them the nuances of online selling. Jeff Bezos is CEO of Amazon.

Directions (6-10): Study the information and answer the following questions: 
In a certain code language 
 "person will store such" is coded as "VH@ UE# JL@ FN@ "
 "over the demand for" is coded as " PR# FD@ IE# WR@ " 
"current bout of trouble" is coded as " GF@ VT# PT@ SE# " 

 Q6. What is the code for ‘champion'?
JN@
IN@
IN#
IK@
Solution:
(6-10)

Q7. What is the code for ‘perhaps'?
FS@
FS#
FL#
PS#
None of these

Q8. What is the code for ‘nothing'?
QG#
PG@
MG#
PG#
None of these

Q9. What is the code for ‘neither’?
QR#
FR@
KR#
FR#
None of these

Q10. What is the code for ‘things'?
IO@
IS#
IK@
IS@
None of these

Directions (11-15): What will come in the place of question mark (?) in the following questions?

Q11. 
43.75
42.25
45.75
47.25
None of these
Solution:
441-63=?×8
 ?=47.25

Q12. 
None of these
Solution:

Q13. 0.008×0.01×0.0072÷(0.12×0.0004)=?
1.2
1.02
0.12
0.012
None of these
Solution:

Q14. 
10354.15
10578.15
10802.15
11250.15
None of these
Solution:

Q15. 
1.0402
1.4
1.5
Can’t be determined
None of these
Solution:

Directions (16-20): Each sentence below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Beneath the sentence are five words or set of words. Choose the word or set of words for each blank that fits the meaning of the sentence as a whole. 

Q16. The __________ have done everything possible to deceive the __________.
unscrupulous…clever
honest dealers…gullible
unscrupulous…gullible
guardians of morality…shrewd people
scrupulous…gullible
Solution:
unscrupulous-having or showing no moral principles; not honest or fair.
gullible-easily persuaded to believe something; credulous.
 the idea expressed is- the clever people take advantage of the simple/innocent people. hence, unscrupulous and gullible are appropriate fit in the sentence.

Q17. This projection of __________ female sexuality is everywhere we look and has been since that obscene phenomenon the “new lad” __________ its equally repellent female twin, the beer-swilling, bawdy “ladette”.
voracious…fawned
voracious…tanned
voracious…spawned
subtle…spawned
acid…spawned
Solution:
voracious-engaging in an activity with great eagerness or enthusiasm.
spawn-To produce offspring in large numbers. Hence, voracious and spawned fill in the sentence correctly.

Q18. It’s small wonder that the Duke, when he __________ the newspapers, as he does at breakfast every morning, exclaims __________, “Let’s see what I did wrong yesterday!”
uses…ruefully
peruses…ruefully
peruses…proudly
discards…ruefully
peruses…casually
Solution:
peruse-read (something), typically in a thorough or careful way.
ruefully-in a way that expresses sorrow or regret, especially in a wry or humorous manner. Hence, peruse and ruefully fit correctly.

Q19. As I round the first curve of some __________ pass I feel the familiar tensing of the nerves, the onset of that curious __________ which will reach its peak with the highest point on the road and which will leave me, on the descent, with what I can describe as a sense of virtue.
precious…exaltation
precipitous…depression
precipitous…trough
frivolous…exaltation
precipitous…exaltation
Solution:
precipitous-dangerously high or steep.
exaltation-a feeling or state of extreme happiness. These two words express the conveyed meaning correctly.

Q20. Studies show that outbursts __________ and perpetuate anger, like a __________ blowing on fire.
reduce…bellows
augment…blows
augment…bellows
stretch…bellows
augment…flows
Solution:
bellows-a device with an air bag that emits a stream of air when squeezed together with two handles, used for blowing air into a fire.
augment-make (something) greater by adding to it; increase.
 Augment and bellows fit in the context of the sentence correctly and complete the idea logically.

                                       

You may also like to Read:




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment