Friday, 11 August 2017

Current Affairs Questions for RRB Exams 2017

Dear Readers,




Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for IBPS exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB PO and Clerk recruitment examination.

Q1. Name the Hyderabad-based astrologer and numerologist who has been conferred with the 'Best astrologer of the world' award at the 'Russian-Indian economic dialogue' round-table meet held in Moscow, Russia.
Answer: T S Vineeth Bhatt


Q2. Which state government was conferred with the award of excellence at the 2nd Global Skill Development Summit held in Paris recently for innovations and extensive use of IT for skilling the state's youth?
Answer: Uttarakhand

Q3. Name the Senior diplomat who was appointed as the economic relations secretary in the Ministry of External Affairs (MEA).
Answer: Vijay Keshav Gokhale

Q4. The Minister of State for Public Grievances & Pensions, Atomic Energy and Space, Dr. Jitendra Singh launched a new training program named as COMMIT for State Government officials. What does 'I' stands for in COMMIT?
Answer: Induction

Q5. Which country has become first that has contributed $100,000 to a UN fund to help developing countries actively participate in the discussion of tax issues?
Answer: India

Q6. Where is the headquarters of the United Nations?
Answer: New York

Q7. Where is the capital of Peru?
Answer: Lima

Q8. Which company has entered into a technology collaboration agreement with Kawasaki Heavy Industries Ltd (KHI) for manufacturing of stainless steel coaches and bogies for metros? 
Answer: BHEL

Q9. Election Commission (EC) has launched the nationwide month-long special drive from 01st July 2017 for maximisation of registration of eligible electors with the focus on left out eligible young citizens in the age group of 18-19. Who is the present Chief Election Commissioner of India?
Answer: Dr Nasim Zaidi

Q10. The growth of eight core sectors slowed to ________ per cent in May, 2017 due to fall in output of coal and fertilisers?
Answer: 3.6 per cent

Q11. Who has became Serbia's first female prime minister and the first openly gay premier in the Balkans, where homophobia remains widespread?
Answer: Ana Brnabic

Q12. Union Minister of State for Skill Development and Entrepreneurship Rajeev Pratap Rudy and MP Chief Minister Shivraj Singh Chouhan has laid the foundation stone of the country’s biggest Global Skill Park in ___________.
Answer: Bhopal

Q13. The Prime Minister Narendra Modi has released a photo book titled "President Pranab Mukherjee ________ at an event in Rashtrapati Bhawan.
Answer: A Statesman

Q14. Where is the capital of Serbia?
Answer: Belgrade

Q15. The payments bank will be registered as a public limited company under the Companies Act, 2013 and licensed under Section _____ of the Banking Regulation Act, 1949.
Answer: section 22



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.


Print Friendly and PDF


No comments:

Post a Comment