Friday, 11 August 2017

Test of the Day for IBPS RRB Exam 2017

Dear Readers,

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS RRB, etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.



00:00:00

Q1. Carme Chacon, the first female defense minister has passed away recently. She was from-
Germany
Spain
France
Nigeria
UK
Solution:
Carme Chacon, the first female defense minister of Spain passed away recently. She was 46 years old.


Q2. Radha Mohan Singh is a member of 16th Lok Sabha (2014-2019) and is holding the post of Minister of Agriculture in current NDA government. Which constituency does he represent?
Varanasi,UP
Patna, Bihar
Barodara, Gujarat
Purvi Champaran, Bihar
Hamirpur, Himachal Pradesh
Solution:
Radha Mohan Singh, an Indian politician and a member of the Bharatiya Janata Party (BJP) became a Union Cabinet Minister in 2014. He is Member of Parliament from Purvi Champaran constituency of Bihar. Under Shri Narendra Bhai Modi's Prime Ministership, he was appointed Minister of Agriculture on 26th May, 2014.

Q3. The Tehri Dam is the highest dam in India and is the tenth tallest dam in the world, located at?
Uttarakhand
Kerala
Karnataka
Telangana
Maharashtra
Solution:
The Tehri Dam of Uttarakhand is the highest dam in India, 2nd highest in Asia and 8th highest in World. It is on the Bhagirathi River near Tehri Garhwal in Uttarakhand, India. Tehri dam is being built by THDC India Ltd. The dam is expected to generate about 2400 megawatts of electricity. The total cost associated with the Tehri Dam project is around Rs 8000/- crores.

Q4. International Mother Language day is celebrated on _________________.
February 04
February 13
February 21
February 28
February 14
Solution:
International Mother Language Day (IMLD) is a worldwide annual observance held on 21 February to promote awareness of linguistic and cultural diversity and multilingualism. First announced by UNESCO on 17 November 1999, it was formally recognized by the United Nations General Assembly in its resolution establishing 2008 as the International Year of Languages.

Q5. An account for which a bank acts as an uninterested third party is termed as?
Savings Account
Current Account
Reserve Account
Escrow Account
Fixed Account
Solution:
An escrow account is a temporary pass through account held by a third party during the process of a transaction between two parties. Definition: An escrow account is a temporary pass through account held by a third party during the process of a transaction between two parties.

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the questions. 
 There are eight students – M, N, O, P, Q, R, S and T – who like different subjects viz- Hindi, English, Math, Science, Physics, Chemistry, Biology and Sanskrit but not necessarily in the same order. They all are living in the eight-storey building in which the ground floor is numbered one and the topmost floor is numbered eight. T lives on odd number floor and also immediately below the one who likes Sanskrit subject. T lives neither on the first nor third floor. There is only one person sits between the S, who likes Math subject and the one who likes Sanskrit subject. S lives on the even numbered floor. There are three students live between S and R, who likes Biology Subject. O lives immediately below P. The one who likes Chemistry live immediately below the one who likes Biology. There are three students live between the one who likes Chemistry and the Q, who likes Physics subject. Q does not live on the even numbered floor. M does not like Sanskrit or Chemistry. N likes English and lives on the even numbered floor. T does not like Hindi subject.

 Q6. T likes which of the following subject?
Science
Math
Chemistry
Biology
Physics
Solution:
(6-10)

Q7. Who among following likes Hindi subject?
S
N
M
O
P

Q8. O lives on which of the following floor?
Seventh
Sixth
Fifth
Four
None of these

Q9. Who among following sits exactly between T and Q?
P-Chemistry
O-Sanskrit
S-Math
M-Hindi
None of these

Q10. If R is related to Science and T is related to English, in the same way O is related to?
Chemistry
Math
Hindi
Physics
None of these

Directions (11-15): Study the following graph carefully and answer the questions that follow. 
Profit = Income – Expenditure 
Profit % is defined as percentage of total income  

 Q11. In year 2012, Roadster earned a profit of Rs. 2,16,000 while HRX’s income is 10% less as compared to Roadster in the same year. Find the difference (in Rs.) between their expenditures.
18600
16800
15500
14800
None of these
Solution:

Q12. The company HRX made a total expenditure of 2,50,000 in year 2013. If its income in year 2015 remains same as that in 2013, find its profit (in Rs.) in 2015.
2,45,000
2,00,000
2,50,000
2,25,000
None of these
Solution:

Q13. In year 2016, both companies have same income. Find the ratio between expenditure of company HRX to that of company Roadster.
10 : 9
9 : 11
9 : 10
5 : 7
None of these
Solution:

Q14. The company HRX has the second lowest percentage change in the profit percent over the previous year in which of the following year?
2016
2015
2012
2014
None of these
Solution:

Q15. The company Roadster shows its expenditure in 2013 as Rs. 90,000 and declares that income in 2013 is equal to the expenditure in 2014. Find the percentage change in income for year 2014.
10%
200%
50%
100%
None of these
Solution:

Directions (16-20): Some phrases are given in bold in the following questions. Mark the option that best fits in the every given sentence. 

 Q16. Medicines will recommend based upon mortality and the disease burden, and evidence of how well the medicine works.
have recommended based upon
would recommend based upon
are recommended based upon
should recommend based upon
No correction
Solution:
Medicines are recommended based upon mortality and the disease burden, and evidence of how well the medicine works.

Q17. Because appropriate formulations have not been available for young children we had treated them by crushing adult tablets or giving them syrups that are hard to store and foul-tasting.
we shall have been treated
had treated
we could have treated
we have had to treat
No correction
Solution:
Because appropriate formulations have not been available for young children we have had to treat them by crushing adult tablets or giving them syrups that are hard to store and foul-tasting

Q18. But tumours deflect the attack by shielding proteins on their surface, making them invisible from the immune system.
invisible in the immune system.
invisible on the immune system.
invisible to the immune system.
invisible into the immune system.
No correction
Solution:
But tumours deflect the attack by shielding proteins on their surface, making them invisible to the immune system.

Q19. The short answer is that without a public culture forged first by print and then an electronic media, there would be no conversation amongst a whole people, no development of common concerns and therefore no nation.
there won’t be
there shouldn’t be any
that would be none
here are no
No correction
Solution:
The short answer is that without a public culture forged first by print and then an electronic media, there would be no conversation amongst a whole people, no development of common concerns and therefore no nation.

Q20. This morning, for instance, I wake up in a nightmare in which I was drowning.
I woke up before
I woke up from
I wake up early
I wake up post
No correction
Solution:
This morning, for instance, I woke up from a nightmare in which I was drowning.

                                       


You may also like to Read:


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment