Wednesday, 27 July 2016

Night Class: English Quiz


Directions (Q.1-7): Read the following passage carefully and answer the questions given below.

Marketing executives in television work with a relatively stable advertising medium. In many ways, the television ads aired today are similar to those aired two decades ago. Most television ads still feature actors, still run 30 or 60 seconds, and still show a product. However, the differing dynamics of the Internet pose unique challenges to advertisers, forcing them to adapt their practices and techniques on a regular basis.

In the early days of Internet marketing, online advertisers employed banner and pop-up ads to attract customers. These techniques reached large audiences, generated many sales leads, and came at a low cost. However, a small number of Internet users began to consider these advertising techniques intrusive and annoying. Yet because marketing strategies relying heavily on banners and pop-ups produced results, companies invested growing amounts of money into purchasing these ad types in hopes of capturing market share in the burgeoning online economy. As consumers became more sophisticated, frustration with these online advertising techniques grew. Independent programmers began to develop tools that blocked banner and pop-up ads. The popularity of these tools exploded when the search engine Google, at the time an increasingly popular website fighting to solidify its place on the Internet with giants Microsoft and Yahoo, offered free software enabling users to block pop-up ads. The backlash against banner ads grew as new web browsers provided users the ability to block image-based ads such as banner ads. Although banner and pop-up ads still exist, they are far less prominent than during the early days of the Internet.

A major development in online marketing came with the introduction of pay-per-click ads. Unlike banner or pop-up ads, which originally required companies to pay every time a website visitor saw an ad, pay-per-click ads allowed companies to pay only when an interested potential customer clicked on an ad. More importantly, however, these ads circumvented the pop-up and banner blockers. As a result of these advantages and the incredible growth in the use of search engines, which provide excellent venues for pay-per-click advertising, companies began turning to pay-per-click marketing in droves. However, as with the banner and pop-up ads that preceded them, pay-per-click ads came with their drawbacks. When companies began pouring billions of dollars into this emerging medium, online advertising specialists started to notice the presence of what would later be called click fraud: representatives of a company with no interest in the product advertised by a competitor click on the competitor's ads simply to increase the marketing cost of the competitor. Click fraud grew so rapidly that marketers sought to diversify their online positions away from pay-per-click marketing through new mediums.

Although pay-per-click advertising remains a common and effective advertising tool, marketers adapted yet again to the changing dynamics of the Internet by adopting new techniques such as pay-per-performance advertising, search engine optimization, and affiliate marketing. As the pace of the Internet's evolution increases, it seems all the more likely that advertising successfully on the Internet will require a strategy that shuns constancy and embraces change.

1.The author implies what about the future of pay-per-performance advertising?
A.Although it improves on pay-per-click advertising, it is still vulnerable to click fraud
B.It will one day become extinct as Internet users discover drawbacks with it
C.Internet users will develop free software to block its effectiveness
D.It will eventually become less popular with advertisers as the Internet evolves and drawbacks emerge
E.It will not face drawbacks due to its differing approach to online marketing

2.Which of the following most accurately states the main idea of the passage?
A.Although pay-per-click advertising remains a wide-spread and effective online advertising medium, its popularity is likely to diminish as the Internet evolves.
B.Internet advertising is not well received by Internet users, causing independent programmers to subvert advertisers.
C.Unlike the television, the Internet has experienced dramatic changes in short periods of time.
D.Unlike the television, the Internet has evolved rapidly, forcing online marketers to develop new advertising strategies and mediums.
E.The pace of the Internet’s evolution is increasing and will only increase in the future.

3.According to the passage, which of the following best describes the current status of pop-up ads?
A.Widely used
B.Less popular now than at earlier times
C.A frequent target of click fraud
D.Non-existent due to pop-up blockers
E.Increasingly popular due to search engines

4.According to the passage, which of the following best describes the practice of click fraud?
A.Clicking on the banner advertisements of rival companies
B.Using software to block advertisements
C.Utilizing search engine optimization to visit the pages of competitor
D.Fraudulently purchasing products online
E.Clicking on the pay-per-click ads of competitors

5.According to the passage, the largest point at which the television and Internet differ as an advertising medium is:
A.The type of individual each medium reaches
B.Whether the medium is interactive
C.The pace at which the medium evolves
D.The cost of advertising with each medium
E.Whether each medium contains drawbacks

6.The passage implies that which of the following attributes will be the most important for future success in online advertising:
A.Flexible creativity
B.Disciplined patience
C.Uniform approach
D.Ruthless tenacity
E.Eclectic approach

7.Which of the following words best describes the author’s tone in the passage?
A.Critical
B.Analytical
C.Frustrated
D.Biased
E.Surprised

Directions(8-10):- Choose appropriate options to fill the blanks.

8.Book publishing has long been _______ profession, partly because, for younger editors, the best way to win a raise or a promotion was to move on to another publishing house.
A.an innovative
B.a prestigious
C.an itinerant
D.a rewarding
E.none of these

9.Part of the confusion in our societies _______ from our pursuit of efficiency and economic growth, in the __________ that these are the necessary ingredients of progress.
A.sterns, conviction
B.derives, evaluation
C.emerges, consideration
D.extends, planning
E.none of these

10.If a junior executive neglects his professional development and _______ education, he can easily and quickly become obsolete in a world changing at _______ rates.
A.higher, vulnerable
B.management, supreme
C.better, supreme
D.continuing, dizzying
E.none of these

Answer:

1.D
2.D
3.B
4.E
5.C
6.A
7.B
8.C
9.C
10.D





No comments:

Post a Comment