Sunday, 16 July 2017

Test of the Day for IBPS RRB Exam 2017

Dear Readers,

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Dena PGDBF, IBPS RRB, etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.


00:00:00


Q1. The theme of 2017 World Health Day is _____________.
Towards a Healthier World
Cancer: A long term Fight
A Step Ahead Healthier World
Depression: Let's Talk
None of the given themes is true
Solution:
World Health Day is celebrated on 7th of April every year to mark the anniversary of the founding of the World Health Organization. The theme of 2017 World Health Day is 'Depression: Let's Talk'.

Q2. What is tagline of New Delhi headquartered of Punjab National Bank?
Khayaal Aapka
Tradition of trust
The name you can bank upon
Developing Banking
None of the given options is true
Solution:
Punjab National Bank is an Indian multinational banking and financial services company. It is a state-owned corporation based in New Delhi, India Founded in 1894. "The name you can bank upon" is tagline of New Delhi headquartered of Punjab National Bank

Q3. Bodhgaya is a city of ancient historical and mythological significance. It is one of the major tourist attractions of?
West Bengal
Jharkhand
Assam
Bihar
Odisha
Solution:
Bodh Gaya is a religious site and place of pilgrimage associated with the Mahabodhi Temple Complex in Gaya district in the Indian state of Bihar. It is famous as it is the place where Gautama Buddha is said to have obtained Enlightenment under what became known as the Bodhi Tree.

Q4. Sardar Sarovar Dam is being built on the river ___________.
Krishna
Tapti
Narmada
Mahanadi
Chenab
Solution:
The Sardar Sarovar Dam is a gravity dam on the Narmada river near Navagam, Gujarat in India. It is the largest dam and part of the Narmada Valley Project, a large hydraulic engineering project involving the construction of a series of large irrigation and hydroelectric multi-purpose dams on the Narmada river.

Q5. Securitisation act 2002 is enables the banks to issue notices to defaulters who have to pay the debts within __________ days.
90 days
60 days
30 days
120 days
None of the given options is true
Solution:
Securitisation and Reconstruction of Financial Assets and Enforcement of Security Interest Act 2002 is popularly known as Securitisation Act. This act enables the banks to issue notices to defaulters who have to pay the debts within 60 days. Once the notice is issued the borrower cannot sell or dispose the assets without the consent of the lender. The Securitisation Act further empowers the banks to take over the possession of the assets and management of the company. The lenders can recover the dues by selling the assets or changing the management of the firm. The Act also enables the establishment of Asset Reconstruction Companies for acquiring NPA.

Directions (6-8): Question consists of five statements followed by five conclusions. 
Consider the given statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions does not logically follow from the given statements using all statements together.

 Q6. Statements: 
 Some fan is chair. All chair is table. No table is desk. All desk is tool. Some desk is machine. 
Conclusions:
Some fan is table.
No chair is desk.
Some machine is tool.
All table being desk is a possibility.
None of these
Solution:

Q7. Statements: 
 All switch is board. Some switch is light. All light is bulb. No bulb is printer. All document is printer. 
Conclusions:
Some switch is bulb.
Some board is bulb.
Some board is not printer.
Some switch is document.
None of these
Solution:

Q8. Statements: 
 Some pink is blue. All blue is white. Some white is orange. No orange is yellow. Some yellow is violet. 
Conclusions:
Some pink is white.
Some white is not yellow.
All pink being orange is a possibility
No yellow is orange.
None of these
Solution:

Directions (9-10): In the questions below are given some conclusions followed by five set of statements. You have to choose the correct set of statements that logically satisfies given conclusions either definitely or possibly. Assume the given statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. 

Q9. Conclusions: 
 Some P is M. No M is O. 
Statements:
All R is P. Some R is N. No N is Q. Some Q is M. All M is O.
Some P is R. All R is M. No M is N. All O is N. Some N is Q.
Some N is R. All R is Q. No R is M. Some M is P. All P is O.
Some Q is M. All M is N. No N is P. All O is P. Some P is R.
None of these.
Solution:

Q10. Conclusions: 
 Some A is C. Some D is E. 
Statements:
All A is B. Some B is C. Some C is D. All D is E. Some D is F.
Some A is F. All F is D. Some D is B. All B is C. Some B is E.
Some E is F. All F is D. Some F is C. Some C is B. All B is A.
Some D is C. All C is A. Some A is B. All B is E. Some B is F.
None of these.
Solution:

Q11. Ten identical particles are moving randomly inside a closed box. What is the probability that at any given point of time all the ten particles will be lying in the same half of the box?
1/4
1/512
2/92
2/112
1/232
Solution:

Q12. How many 3-digit numbers can be formed from the digits 2, 3, 5, 6, 7 and 9, which are divisible by 5 and none of the digits is repeated?
5
10
15
20
None of these
Solution:
Since each desired number is divisible by 5,
 so we must have 5 at the unit place. So, there is 1 way of doing it.
The tenth place can now be filled by any of the remaining 5 digits (2, 3, 6, 7, 9). So, there are 5 ways of filling the tens place.
The hundredth place can now be filled by any of the remaining 4 digits. So, there are 4 ways of filling it.
 Required number of numbers = (1 x 5 x 4) = 20.

Q13. In a public library, there are 110,000 books, 40% of which are science books. It was decided to add 20,000 new books to the library. How many of the new books should be science books in order to bring the percentage of science books in the library up to 45%?
15000
1500
1450
14500
None of these
Solution:

Q14. An inspector rejects 0.08% of the metres as defective. How many meters will he examine to reject 2 metres?
200m
250 m
2500m
3000m
None of these
Solution:

Q15. 10 horses and 15 cows eat grass of 5 acres in a certain time. How many acres will feed 15 horses and 10 cows for the same time, supposing a horse eats as much as 2 cows?
 

 

 

None of these
Solution:

Direction (16-20): The following question consists of a sentence which is divided into three parts which contain grammatical errors in one or more than one part of the sentence. If there is an error in any part of the sentence, find the correct alternatives to replace those parts from the three options given below each question to make the sentence grammatically correct. If there is an error in any part of the sentence and none of the alternatives is correct to replace that part, then choose (d) i.e. None of the (I), (II) and (III) as your answer. If the given sentence is grammatically correct or does not require any correction, choose (e) i.e. No correction required as your answer. 

 Q16. As the China-India borderline have not been demarcated (I)/completely and the two countries have a different understanding about(II) the Line of Actual Control (LAC), troupes from both sides often stray across in some areas(III) 
(I) As the China-India borderline has not been demarcated
(II) completely and the two countries have a different understanding about
(III) the Line of Actual Control (LAC), troops from both sides often stray across in some areas
Only (II)
Both (I) and (III)
All (I), (II) and (III)
None of the (I), (II) and (III)
No correction required
Solution:
(I)'As the China-India borderline has not been demarcated 'is the correct sentence.
(III) the Line of Actual Control (LAC), troops from both sides often stray across in some areas. Troops-soldiers or armed forces.Troupes- a group of dancers, actors, or other entertainers who tour to different venues.

Q17. farmers in P.C. Palle village are doing all that is possible to save (I) there orchards by arranged water through tankers at the harsh summer(II) months before the onset of Southwest monsoon(III) 
(I) farmers in P.C. Palle village are doing all that is possible to save
(II) their orchards by arranging water through tankers during the harsh summer
(III) months before the onset of Southwest monsoon
Only (II)
Both (I) and (III)
All (I), (II) and (III)
None of the (I), (II) and (III)
No correction required
Solution:
(II)their orchards by arranging water through tankers during the harsh summer. While "there" refers to a place, "their" means belonging to, or associated with, a group of people (e.g., "their clothes" — clothes that belonged to them).

Q18. The State Government should come to the rescue of farmers by providing(I)/ hybrid tree saplings, subsidized farm inputs and facilitate institutional aid(II) for starting agro-processing units to sustain sweet lime cultivation in the district(III) 
(I) The State Government should have came to the rescue of farmers by providing
(II) hybrid tree saplings, subsidized farm inputs and facilitating institutional aid
(III) for starting agro-processed units to sustain sweet lime cultivation of the district
Only (II)
Both (I) and (III)
All (I), (II) and (III)
None of the (I), (II) and (III)
No correction required
Solution:
No correction is required.

Q19. Gender diversity might be an politically correct proposition, but(I)/ when it comes to corporate hiring, the reality are men (II)/are preferred than women even if the two are equally qualified.(III)
 (I) Gender diversity may be an politically corrected proposition, but
(II) when they came to corporate hiring, the reality is men
(III) are preferred of women even if the two are equally qualified
Only (II)
Both (I) and (III)
All (I), (II) and (III)
None of the (I), (II) and (III)
No correction required
Solution:
The sentence is in present tense so parallelism should be maintained. So, part one is incorrect. 'Maybe' is the correct usage.
 In part (II) 'it' is referring to gender diversity hence use of they in incorrect as given in the option. In part (III) use of preferred than, preferred of is incorrect. Prefer takes the preposition 'to'.
(I)Gender diversity may be a politically correct proposition, but
(II)when it comes to corporate hiring, the reality is men
(III)are preferred to women even if the two are equally qualified.

Q20. It has been reported that variants of Petya ransomware are /(l)spreading quick by leveraging the Eternal Blue Exploit/(ll) targeting Windows SMB file sharing protocol. (lll) 
(l) It has been reported that variants of Petyransomwarere are
(ll) spreading quickly by leveraging the Eternal Blue Exploit
(lll) targeting Windows SMB file sharing protocol.
Only (II)
All (I), (II) and (III)
Both (I) and (III)
None of the (I), (II) and (III)
No correction required
Solution:
An adverb is needed here. ‘Spreading quickly by leveraging the Eternal Blue Exploit ' is the correct choice.

                                       


You may also like to Read:


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment