Thursday, 24 August 2017

Test of the Day for IBPS RRB Exam 2017

Dear Readers,

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS RRB, etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.



Q1. The International Monetary Fund (IMF) projected a marginally higher than expected growth for the world economy at _______ per cent in 2017.
4.5
3.6
3.5
3.2
4.2
Solution:
The International Monetary Fund (IMF) projected a marginally higher than expected growth for the world economy at 3.5 per cent in 2017.

Q2. Madhya Pradesh government has signed a power purchase agreement (PPA) with the which Rail Corporation to supply 24 per cent of electricity generated from the Rewa ultra mega solar project.
Lucknow Metro Rail Corporation
Delhi Metro Rail Corporation
Mumbai Metro Rail Corporation
Karnataka Metro Rail Corporation
Kolkata Metro Rail Corporation
Solution:
Madhya Pradesh government has signed a power purchase agreement (PPA) with the Delhi Metro Rail Corporation (DMRC) to supply 24 per cent of electricity generated from the Rewa ultra mega solar project to be set up in the state.

Q3. TAL Manufacturing solutions, a wholly owned subsidiary of Tata Motors has launched India’s first industrial-articulated robot and it goes by the name ___________.
BRAVO
CHARLIE
TITAN
BRABO
None of the given option is true
Solution:
TAL Manufacturing Solutions, a wholly owned subsidiary of Tata Motors has launched India’s first industrial-articulated robot and it goes by the name “BRABO”.

Q4. The RBI permitted banks to invest up to _________ of the unit capital of a Real Estate Investment Trust (REITs) or Infrastructure Investment Trusts (InvITs).
20%
12%
15%
14%
10%
Solution:
The RBI permitted banks to invest up to 10% of the unit capital of a Real Estate Investment Trust (REITs) or Infrastructure Investment Trusts (InvITs).

Q5. World’s first Bank Agnostic Instant Funds Transfer Platform using Facebook launched by-
ICICI Bank
Kotak Mahindra Bank
Indusind Bank
Central Bank
HDFC Bank
Solution:
Kotak Mahindra Bank launched KayPay – World’s First Bank Agnostic Instant Funds Transfer Platform using Facebook. Millions of bank account holders can transfer money to each other at any hour of the day or night, without needing net banking, or knowing various bank account related details of the payee.

Directions (6-10): Study the information and answer the given questions: 
 Ten friends are sitting in two parallel rows containing five people each in such a way that there is an equal distance between adjacent persons. In row 1 – A, B, C, D, and E are seated (but not necessarily in the same order) and all of them are facing south. In row 2 – P, Q, R, S and T are seated (but not necessarily in the same order) and all of them are facing north. Therefore, in the given seating arrangement, each member seated in a row faces another member of the other row. All of them belong to different states like Bihar, Punjab, Kerala, Odisha, Tripura, Manipur, Assam, Rajasthan, Gujarat, and Nagaland but not necessarily in the same order.
 A sits third to left of one who belongs to Punjab. Either A or one who belongs to Punjab sits on the extreme end of the row. Immediate neighbor of A faces T, who belongs to Tripura. Only one person sits between T and Q, who belongs to Odisha. Q does not sit any extreme end of the row. E belongs to Bihar and faces Q. Immediate neighbor of Q faces the person who belongs to Kerala. There are two persons sit between B and the person who belongs to Kerala. R belongs to Gujrat and faces B. Immediate neighbor of C faces the person who belongs to Nagaland. Immediate neighbor of Q does not face the person who belongs to Manipur. P belongs to Assam.

 Q6. Who sit at the extreme ends of the row?
B,C,R,S
B,C,P,Q
T,R,B,C
T,R,E,A
R,C,D,T
Solution:
(6-10)

Q7. D belongs to which of the following state?
Bihar
Tripura
Punjab
Rajasthan
Manipur

Q8. B faces which of the following person?
P
R
Q
S
T

Q9. Which of the following information is NOT true regarding D?
D is immediate neighbor of B.
D sits second to left of E.
D sits second to right of A.
D faces P
D belongs to Rajasthan

Q10. Who belongs to Kerala?
A
B
C
P
Q

Q11. A pump can be used for filling as well as for empting a tank. The capacity of the tank is 2400 m³. The emptying capacity of the tank is 10 m³per minute higher than its filling capacity and the pump needs 8 minutes lesser to empty the tank than it needs to fill it. What is the filling capacity of the pump?
50 m³/min
60 m³/min
72 m³/min
70m³/min
None of these
Solution:

Q12. A bath can be filled by the cold water pipe in 40 minutes and by the hot water pipe in 60 minutes. A person leaves the bathroom after turning on both pipes simultaneously and returns at the moment when the bath should be full. Finding, however, that the waste pipe has been open, he now closes it. In 12 minutes more the bath is full. In what time would the waste pipe empty it ?
32 min
58 min
48 min
54 min
None of these
Solution:

Q13. P and Q together can finish a work in 15 days. P and R takes 2 days more to complete the same work than Q and R. P, Q and R can complete the work in 8 days. In how many days P can finish it separately?
40
24
20
None of thesec
Solution:

Q14. A man makes 60 articles in the 1st hour. His efficiency decreases by 25% in the 2nd hour, increases by 40% in the 3rd hour, decreases by 33% in the 4th hour and increases by 50% in the 5th hour. If he has to work for more than1 hour, then in which hour the average number of articles produced per hour then would be minimum?
2nd hour
After 5th hour
3rd hour
None of these
Cannot be determined
Solution:

Q15. The cost of building a wall is Rs. 1,347. Wages of workmen is increased by 1/8 of the former wages and working hours per day have been increased by 1/20 of the former duration. What is the new cost (approximately) of building a wall, the length of which is two times the length of this wall and the other dimensions of this wall are same ?
Rs. 2,692
Rs. 2,724
Rs. 2,886
Rs. 2,484
None of these
Solution:

Directions (16-20): Which of the phrases (A), (B), (C) and (D) given below should replace the phrase given in bold in the following sentence to make the sentence grammatically correct. If the sentence is correct as it is and no correction is required mark (E) as the answer 

 Q16. In the early centuries of the second millennium B.C., people speaking strange dialects akin to that of India, moved in northern Iraq and Syria.
akin to those
akin to that in
akin to those into
keen to those of
no correction required
Solution:
The use of preposition ‘in’ instead of ‘of’ is appropriate to make sentence correct.

Q17. It is becoming equally clear that reforestation will have little chance until people realize its importance.
has become equal and clear
has become equally clear
has become clearly equal
is becoming clearly equal
no correction required
Solution:
has become equally clear

Q18. Once the event is over, many people claim credit for success and disowning the responsibility for failure.
of success and disowning
for success but disowning
for success but disown
for success while disowned
no correction required
Solution:
The sentence is adversative which expresses contrast between two statements. Hence, for success but disown is the correct replacement.

Q19. When sharks approach divers, they usually did so warily.
as usual did so warily
usually did so wary
usually are doing so wary
usually do so warily
no correction required
Solution:
The sense of sentence shows a habitual action. Hence, Simple Present Tense will be used. Also the Sub-ordinate clause is in Present Tense, the Principal clause should be in Present Tense too

Q20. We observed that the rug dealers were primary dedicated to the art of selling rugs.
were primarily dedicated
had primary been dedicated
had been dedicated primary
were being primary dedication
no correction required
Solution:
Here, the word ‘Primary’ has been wrongly used. Its adverbial form will be appropriate.

               

You may also like to Read:



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment