Tuesday, 17 October 2017

Test of the Day for IBPS RRB Mains 2017

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS RRB etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.



Q1. What is the tagline of State Bank of India (SBI) after the merger?
Banker to every Indian
The Name you can Bank Upon
A Faithful & Friendly Financial Partner
Experience Next Generation Banking
A Tradition of Trust
Solution:
After the merger the tagline of SBI has remained same i.e. "Banker to every Indian".

Q2. Where is the headquarter of SBI?
Mumbai
Chennai
Kolkata
New Delhi
Pune
Solution:
Headquarter of SBI is in Mumbai, Maharashtra.

Q3. State-run power transmission utility ____________ recently announced that it will get a loan of USD 500 million from the Asian Development Bank (ADB) for its various projects.
HPCL
Power Grid Corp
IOCL
BEL
NDRF
Solution:
State-run power transmission utility Power Grid Corp announced that it will get a loan of USD 500 million from the Asian Development Bank (ADB) for its various projects.

Q4. Name the 12-year-old Indian-origin boy who has been crowned as the UK’s ‘Child Genius’ in a popular television quiz competition.
Sameer Sana
Kuldeep Rana
Rahul Doshi
Ramay Deva
Kamal Vats
Solution:
A 12-year-old Indian-origin boy named Rahul Doshi has been crowned as the UK’s ‘Child Genius’ in a popular television quiz competition, days after he became an overnight sensation after answering all questions correctly.

Q5. The US with which of the following country has began a 10-day-long annual military exercise named Ulchi Freedom Guardian drill?
South Korea
Japan
North Korea
Indonesia
India
Solution:
The US and South Korea began a 10-day-long annual military exercise. The Ulchi Freedom Guardian drill is a computer-simulated defensive exercise designed to enhance readiness and maintain stability on the Korean peninsula.

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below: 
There are eight friends A, B, C, D, E, F, G, and H are sitting around a circular table. They all work in different software companies viz. Honeywell, Mindtree, Infosys, TCS, Xerox, Cognizant, Fulcrum, and Wipro but not necessarily in the same order. Some of them are facing towards the center and some are facing opposite to center.
There are two persons sitting between A and H, who works in Wipro company. G sits second to left of A. G works in Fulcrum company and doesn’t sit adjacent to H. F works in Cognizant company and sits third to left of A. F faces same direction as A. There are three persons sitting between F and B, who works in TCS company. D works in Xerox company and does not sit adjacent to B. E works in Infosys company and sits third to right of D. A does not work in Mindtree company. A faces D and both the immediate neighbors of A face same direction as A (Faces same direction means if A faces towards the center, then both neighbors of A face towards the center and vice-versa). Immediate neighbors of D face opposite direction (Opposite direction means if one nighbour of D faces towards the center then other neighbor faces opposite to center and vice-versa). C sits immediate right of B, and both face opposite to the center. The immediate neighbors of E face opposite direction (Opposite direction means if one nighbour of E faces towards the center then other neighbor faces opposite to center and vice-versa).

 Q6. C works in which of the following company?
Honeywell
TCS
Mindtree
Wipro
None of these
Solution:
(6-10)

Q7.Who sits third to right of F?
D
H
C
A
None of these

Q8. Who sits third to left of B?
G
H
A
C
None of these

Q9. Four of the following five are alike in a certain way based on their seating positions and so form a group. Which of the following is different from the group?
A
C
F
D
H

Q10. Which of the following statements is/are definitely false?
E is the immediate neighbor of A
G sits immediate right of F.
D is the immediate neighbor of F.
G sits immediate right of E.
A works in Honeywell company

Q11. Two cans A and B contains mixture of milk and water in the ratio of 4 : 1 and 5 : 2 respectively. In what ratio the mixture of two canes should be mixed to get a mixture of milk and water in the ratio 7 : 2?
20 : 7
5 : 2
15 : 7
9 : 5
None of these
Solution:

Q12. B and C together can complete a work in 8 days; A and B together can complete the same work in 12 days and A and C together can complete the same work in 16 days. In how many days can A, B and C together complete the same work?
   
   
   
   
None of these
Solution:

Q13. A 200 m long train crosses a platform of double its length in 36 second. What is the speed of the train in km/hr?
60
48
64
40
None of these
Solution:

Q14. A, B and C started a business with their investments in the ratio 1 : 2 : 4. After 6 months A invested half the amount more as before and B invested same the amount as before while C withdrew 1/4th of the his investment. Find the ratio of their profits at the end of the year.
5 : 12 : 13
5 : 11 : 14
5 : 12 : 14
Cannot be determined
None of these
Solution:

Q15. In a bag, there are 12 black and 6 white balls. Two balls are chosen at random without replacement and the first one is found to be black. The probability that the second one is also black is
11/17
12/17
11/18
12/18
None of these
Solution:
If the first one is found to be black, there will be 11 black balls left out of 17 Hence, the required probability = 11/17

Directions (16-20): In each question there are two statements which can be combined into a single statement in a number of different ways without changing their meaning. Below them are given three probable starters of such combined sentence. One, two, three or none of them may be correct. Decide upon which is/are correct, if any, and answer the questions. 

 Q16. This judgement has been given by the highest Court in the land. It therefore assumes finality from legal point of view. 
(A) Being the judgement of …… 
(B) Inspite of the judgement …… 
(C) As it is the judgement of ……
Only A
Only B
Only C
Only A and B
Only A and C
Solution:
Only option C would make the combined sentence semantically and grammatically correct. So, (c) is the correct option.
(C) As it is the judgment of the highest Court in the land, it assumes finality from legal point of view.

Q17. On this special occasion the Chief Minister of the state would be welcomed first , After that the Prime Minister would be extended warm welcome. 
(A) Although the Prime Minister would …… 
(B) As per the prevalent practice the Prime Minister …… 
(C) Inspite of the Chief Minister ……
Only A
Only B
Only C
Only A and B
Only A and C
Solution:
Only option B can make the combined sentence semantically and grammatically correct. So, (b) is the correct option.
(B) As per the prevalent practice the Prime Minister would be extended warm welcome only after the Chief Minister of the State on this special occasion.

Q18. India is rich in bio-resources. It has no clear legislative framework to regulate access to and use of these resources. 
(A) As India is rich …… 
(B) But, India is rich …… 
(C) Although India is rich ……
Only A
Only B
Only C
Only A and B
Only A and C
Solution:
Only option C can make the combined sentence semantically and grammatically correct. So, (c) is the correct option.
(C) Although India is rich in bio-resources, it has no clear legislative framework to regulate access to and use of these resources.

Q19. I did not receive any packet from Dipti. I also did not receive any phone call from her. 
(A) Neither did I receive …… 
(B) Clearly I did not …… 
(C) Because I did not ……
Only A
Only B
Only C
Only A and B
Only A and C
Solution:
Only option A can make the combined sentence semantically and grammatically correct. So, (a) is the correct option.
(A) Neither did I receive any packet nor any phone call from Dipti.

Q20. I was to reach home little early but I got delayed. On reaching home I found the guests have left a little while ago. 
(A) Hardly had I reached …… 
(B) As long as I reached …… 
(C) Besides few minutes ……
Only A
Only B
Only C
Only A and B
None of the three.
Solution:
None of the options is correct.

Q21. Which cloud is a cloud computing environment that uses a mix of on-premises, private cloud and third-party, public cloud services with orchestration between the two platforms and it is particularly valuable for dynamic or highly changeable workloads?
Dynamic Cloud
Advance Cloud
Hybrid Cloud
Sharing Cloud
Combined Cloud
Solution:
Hybrid cloud is a cloud computing environment which uses a mix of on-premises, private cloud and third-party, public cloud services with orchestration between the two platforms. By using a Hybrid approach, companies can maintain control of an internally managed private cloud while relying on the public cloud as needed.

Q22. Which among the following operation facilitate the operating system to allow more than one process to be loaded into the executable memory at a time and loaded process shares the CPU using time multiplexing?
Process Scheduling
Device queues
Execution
IPO Cycle
Multiplexing
Solution:
The process scheduling is the activity of the process manager that handles the removal of the running process from the CPU and the selection of another process on the basis of a particular strategy.Process scheduling is an essential part of Multiprogramming operating systems.

Q23. Which among the following is not a function of Star Topology?
It facilitates centralized management of the network, through the use of the central computer.
Hub acts as a repeater for data flow.
Only that node is affected which has failed, rest of the nodes can work smoothly.
It transmits data only in one direction.
Easy to add another computer to the network.
Solution:
‘It transmits data only in one direction.’ It is the function of Bus topology not Star Topology.

Q24. Which among the following option is not available for indentation of text in MS Word?
Left
Hanging
Center
Right
Justify
Solution:
Hanging is no option under indentation of text.

Q25. What is the IEEE Standard for Wireless LAN?
802.11
802.3
802.14
802.15
802.4
Solution:
802.11 – Wireless LAN
802.3 - Ethernet
802.14 - Cable modems
802.15 - Wireless PAN
802.4 - Token bus

               



You May Also Like to Read:


           

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment