Monday, 17 April 2017

Current Affairs for SBI PO 2017


Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Prelims 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision of March for SBI PO 2017.

Q1. Name the mission that was recently launched by the Union government to achieve Blue Revolution with the holistic development and management of fisheries in the country.
Answer: Mission Fingerling

Q2. According to the Mercer’s 19th annual Quality of Living survey released, which city has emerged as the best city in terms of living standards among Indian cities.
Answer: Hyderabad

Q3. Full-service airline Jet Airways has recently announced a partnership with ride-hailing app ________ to book airport cabs through the Jet Airways app itself.
Answer: Uber

Q4. Nongthombam Biren Singh has been recently appointed as the Chief Minister of Manipur. He has replaced _________.
Answer: Okram Ibobi

Q5. Shashank Manohar has recently resigned as International Cricket Council (ICC) chairman after merely eight months in office. Who is the CEO of ICC?
Answer: Dave Richardson

Q6. Mr. Vikas Swarup has been recently appointed as the new High Commissioner to Canada. He is Spokesperson in which Indian Ministry?
Answer: Ministry of External Affairs

Q7. Vice-President Hamid Ansari is set to embark on a five-day visit to Rwanda and Uganda, in a bid to strengthen ties with the African countries. Who is the Prime minister and what is the capital of Uganda, respectively?
Answer: Ruhakana Rugunda, Kampala

Q8. Science Express Climate Action Special (SECAS II) has been flagged off recently from Safdarjung Railway station in Delhi. The SECAS II will culminate its journey at ________________.
Answer: Gandhinagar, Gujarat

Q9. Bollywood megastar Shah Rukh Khan will  host the Hindi version of popular international show TED Talks. Star India will air the Indian version of TED Talks. What is the name of hindi version of show TED Talks?
Answer: India Nayi Soch

Q10. A Campaign against Drug Addiction was organized by Shimla Press Club in Shimla, Himachal Pradesh. The campaign aims to make the state drug free. This campaign was inaugurated by _________________.
Answer: Governor Acharya Devvrat

Q11. BHEL's first 800-MW supercritical plant has become operational which Indian State?
Answer: Karnataka

Q12. State Bank of India and CREDAI have recently signed a Memorandum of Understanding (MoU) to jointly conduct various initiatives towards development of the realty sector. What does 'E' stands for in CREDAI?
Answer: Estate

Q13. The Bombay Stock Exchange (BSE) has tied up with Sentifi, leader in algorithmic-based analysis, for social media updates of 40,000 globally listed stocks. Sentifi is __________ based company.
Answer: Switzerland

Q14. Name the sports person, who has been appointed as a member of the governing body of Sports Authority of India (SAI), recently.
Answer: Jwala Gutt

Q15. Name the Bank that has recently signed an agreement with Avenues India Pvt Ltd, a payment solution provider to provide merchants with seamless access to point-of-sales (POS) and payment gateway products.
Answer: Bandhan Bank






CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment