Wednesday, 10 May 2017

Current Affairs for Bank of Baroda PO 2017


Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Mains 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. Which country has committed an 'Official Development Assistance' (ODA) of 371.345 billion yen (about Rs 21,590 crore) under 2016-2017 for various infrastructure projects, including the dedicated freight corridor in India?
Answer: Japan

Q2. Kanha tiger reserve in Madhya Pradesh has become the first tiger reserve in India to officially introduce a mascot of its own. The Mascot has been named as.................? 
Answer: Bhoorsingh the Barasingha

Q3. Prime Minister Najib Tun Razak has given the ceremonial reception at Rashtrapati Bhawan in New Delhi. Najib Tun Razak is present Prime Minister of-
Answer: Malaysia

Q4. Name the private sector bank, which has tied up with Wells Fargo (the third largest American bank by assets) to offer real-time remittances from the Indian diaspora to their relatives back home?
Answer: Axis Bank

Q5. The Indian Army has entered into an MoU with the Indian Institute of Technology Madras (IIT-M) to objective of the agreement is to identify and enhance the critical technological areas that can be enhanced in the armed forces. Who is the present Chief of Army Staff?
Answer: General Bipin Rawat

Q6. Prime Minister Narendra Modi has inaugurated the 9.2 km long Chenani-Nashri all-weather road tunnel on the Jammu-Srinagar National Highway. The 24.5-kilometer long Laerdal Tunnel in _________ is the longest road tunnel in the world.
Answer: Norway

Q7. Who has won the India Open badminton championship 2017 in New Delhi?
Answer: P.V. Sindhu

Q8. Diplomat Vipul, a 1998 batch Indian Foreign Service officer has took up the charge as the new Consul General of Dubai. Mr. Vipul has succeeded-
Answer: Anurag Bhushan

Q9. Which city, the 19th Commonwealth Forestry Conference (CFC) 2017 has been concluded?
Answer: Dehradun, Uttarakhand

Q10. Which player has won the Miami Open 2017 Singles title?
Answer: Roger Federer

Q11. Name the Cab aggregator that has integrated with Unified Payment Interface (UPI) to simplify digital payment options for its customers.
Answer: Ola

Q12. Phoenix India Research and Development Group launched the first bio-gas fuelled bus in which Indian city keeping a flat fare of just Rs 1.
Answer: Kolkata

Q13. Name the country that has topped in a doping violation report published by World Anti-Doping Agency (WADA) for 2015.
Answer: Russia

Q14. A Malaysian company MTN has recently agreed to help set up a technology park in which Indian State that’s expected to attract private sector investment of $100 million in the first phase.
Answer: Andhra Pradesh

Q15. Kerala, Tripura and Arunachal Pradesh have also recently joined the Centre’s power distribution company debt relief scheme, Ujjwal Discom Assurance Yojna (UDAY). UDAY scheme was launched in ___________.
Answer: 2015





CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment