Sunday, 21 May 2017

Current Affairs for Bank of Baroda PO 2017




Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Mains 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. Who has been appointed as the new Vice-Chancellor of Nalanda University?
Answer: Sunaina Singh

Q2. Name the Indian forward player, who has named the Asian Hockey Federation (AHF) Player of the Year for 2016.
Answer: S V Sunil

Q3. President Pranab Mukherjee has inaugurated the "Namami Brahmaputra" festival on the banks of the river Brahmaputra in 21 districts of-
Answer: Assam

Q4. Which country has become the first country in the world to ban metals mining nationwide?
Answer: El Salvador

Q5. Name the American astronaut, who made history when she floated outside the International Space Station (ISS) and broke the record for the most spacewalks by a woman?
Answer: Peggy Whitson

Q6. As per the government announcement the returns on small savings schemes, including Public Provident Fund (PPF), National Savings Certificate (NSC) and Kisan Vikas Patra, has been lowered by 0.1 percent for the April-June (2017) quarter. Kisan Vikas Patra (KVP) investments will yield 7.6% and mature in ________.
Answer: 112 months

Q7. The Loan Agreement for New Development Bank (NDB) financing of ____________ for Development and Upgradation of Major District Roads Project in Madhya Pradesh was signed between Government of India and the New Development Bank (NDB).
Answer: US$ 350 Million

Q8. Parliament has passed the Mental Healthcare Bill, 2016, which provides healthcare and services to the people with mental illness and also decriminalizes suicide. Who is the present Union Health Minister of India?
Answer: Jagat Prakash Nadda

Q9. Which two banks have launched co-branded credit cards for the customers recently?
Answer: SBI and Karnataka Bank

Q10. Who has appointed as the new chairman of Central Board of Excise and Customs (CBEC)?
Answer: Vanaja N. Sarna

Q11. Which country has committed an 'Official Development Assistance' (ODA) of 371.345 billion yen (about Rs 21,590 crore) under 2016-2017 for various infrastructure projects, including the dedicated freight corridor in India?
Answer: Japan

Q12. Kanha tiger reserve in Madhya Pradesh has become the first tiger reserve in India to officially introduce a mascot of its own. The Mascot has been named as.................? 
Answer: Bhoorsingh the Barasingha

Q13. Prime Minister Najib Tun Razak has given the ceremonial reception at Rashtrapati Bhawan in New Delhi. Najib Tun Razak is present Prime Minister of-
Answer: Malaysia

Q14. Name the private sector bank, which has tied up with Wells Fargo (the third largest American bank by assets) to offer real-time remittances from the Indian diaspora to their relatives back home?
Answer: Axis Bank

Q15. The Indian Army has entered into an MoU with the Indian Institute of Technology Madras (IIT-M) to objective of the agreement is to identify and enhance the critical technological areas that can be enhanced in the armed forces. Who is the present Chief of Army Staff?
Answer: General Bipin Rawat





CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment