Sunday, 18 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NICL AO Mains 2017.

Q1. India test fired a missile named ‘Spyder’ from a test range at Chandipur in Odisha as part of missile launch practice of a series of tests of the short-range quick reaction. Spyder is a __________.
Answer: Surface-to-Air Missile (SAM)

Q2. The government has revised the base year of Wholesale Price Index, WPI and Index of Industrial Production (IIP) to ____________ from 2004-05.
Answer: 2011-2012

Q3. Which Indian state has topped the list in recently released Public Affairs Index (PAI) 2017 in governance?
Answer: Kerala

Q4. President of Palestine has recently arrived in India on a four-day State visit. Who is the current President of Palestine?
Answer: Mahmoud Abbas

Q5. Which tennis player has beaten Dominic Thiem to win his fifth Madrid Open title and move into the world's top four?
Answer: Rafael Nadal

Q6. India and which country has agreed to sign an MoU in the urban transport sector for cooperation in policy planning, technology transfer and institutional organization?
Answer: UK

Q7. The International Day of Families is observed every year on ________.
Answer: 15 May

Q8. HDFC Life has entered into a bancassurance tie-up with which bank to distribute its individual life insurance products to the private lender’s customers.
Answer: Catholic Syrian Bank

Q9. ‘Maa committee’ has been recently formed in which state that will now keep an eye on mid-day meals served to students in state-run primary schools to ensure that they get nutritious food prepared in hygienic conditions?
Answer: Uttar Pradesh

Q10. The expanded Preferential Trade Agreement (PTA) between India and which country has come into effect recently according to which both the countries have offered to lower or eliminate duties on a number of items traded with each other?
Answer: Chile

Q11. Teams of the National Aeronautics and Space Administration (NASA) of the United States and the Indian Space Research Organization (ISRO) have come up together to inspect the excavation being carried out at an archaeological site in which Indian states?
Answer: Haryana

Q12. India has taken a new initiative to supply cheap LED bulbs and will launch ‘UJALA’ scheme for the citizens of which country?
Answer: United Kingdom

Q13. Chief of Naval Staff ________________ attended Singapore's first International Maritime Review (IMR) recently held at the country's prime Changi Naval Base.
Answer: Admiral Sunil Lanba

Q14. India has moved up to which spot in this year's 'Renewable energy country attractiveness index' released by EY (Earnest and Young)?
Answer: Second spot

Q15. The Indian Navy and Space Application Centre (SAC) inked a pact on data sharing and scientific cooperation in the field of meteorology and oceanology. SAC is _____________ based company.
Answer: Ahmedabad


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment