Monday, 26 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NICL AO Mains 2017.

Q1. Name the Indian Badminton Player who has recently become a member of the Badminton World Federation (BWF) Athletes' Commission. 
Answer: P.V. Sindhu

Q2. Name the Indian Player who has won the coveted International Cricketer of the Year award at the CEAT Cricket Rating (CCR) International awards 2017.
Answer: Ravichandran Ashwin

Q3. A new book on Virat Kohli named “Winning like Virat: Think & Succeed like Kohli” was revealed recently. Who is the author of this book?
Answer: Abhirup Bhattacharya

Q4. In which Indian States a massive immunization drive has been launched in 38 districts to eradicate Japanese Encephalitis (JE)?
Answer: Uttar Pradesh

Q5. Which Indian city has been named second among the world’s most crowded city, according to World Economic Forum (WEF) citing UN-Habitat data?
Answer: Mumbai

Q6. Prime Minister of Mauritius Pravind Kumar Jugnauth is on a three-day visit to India. What is the currency of Mauritius?
Answer: Mauritian Rupee

Q7. Union Defence and Finance Minister Arun Jaitley has recently inaugurated the Defence Research and Development Organization’s (DRDO)’s new Aeronautical Test Range (ATR) in which Indian State?
Answer: Karnataka

Q8. Prime Minister Narendra Modi has embarked recently on a four nation tour. Which country is not among them?
Answer: Sweden

Q9. Which PSU has overtaken Oil and Natural Gas Corporation (ONGC) to become India’s most profitable state-owned company?
Answer: Indian Oil Corporation Ltd.

Q10. Which state government has declared Dailong village of Tamenglong district as Biodiversity Heritage Site of the state?
Answer: Manipur

Q11. Name the professor of Hyderabad University who has been awarded Sangeet Natak Akademi Puraskar for the year 2016.
Answer: Satyabrata Rout

Q12. Which city in the country made a new Guinness world record for the maximum number of people sweeping a single venue?
Answer: Vadodara

Q13. Name the Indian actress who has been selected for the Dadasaheb Phalke Academy Award for being an international icon.
Answer: Priyanka Chopra

Q14. The government launched new campaign called _____________ for promotion of toilet usage in the rural areas across the country.
Answer: Darwaza Band

Q15. The Employees Provident Fund Organization has approved hike in investment limit in exchange traded funds (ETFs) to ___________ from the existing 10%.
Answer: 15%

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment