Wednesday, 28 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

Dear Readers,



Just a few days are left for NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NICL AO Mains 2017.

Q1. On the visit of the President of Cyprus to India, both the countries have signed four agreements in different fields. Name the president of Cyprus. 
Answer: Nicos Anastasiades

Q2. Director Jonathan Demme, the Oscar-winning director behind classics like The Silence of the Lambs and Philadelphia died recently. He belonged to ___________.
Answer: America

Q3. India won six medals in the second leg of the Asian Grand Prix Athletics Meet. The event was held in ___________.
Answer: Jiaxing, China

Q4. India won six medals in the second leg of the Asian Grand Prix Athletics Meet. In this event single gold medal was bagged by ___________.
Answer: Neena Varakil

Q5. In the recent figures released by the Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) India stood on which rank in the military expenditure?
Answer: 5th

Q6. Madhya Pradesh has become the first state to switch to the January-December financial year from the existing April-March cycle. India started adopting the April-March financial year from ____________.
Answer: 1867

Q7. Chhattisgarh has recently auctioned India’s most expensive limestone block. This block is named as ____________.
Answer: Kesla-II

Q8. India successfully carried out a fresh user trial of 3,000-kilometer range Agni-III ballistic missile from Abdul Kalam Island off Odisha coast. Abdul Kalam Island was previously known as ________________.
Answer: Wheelers Island

Q9. Chhattisgarh has recently auctioned India’s most expensive limestone block in Raipur District. The previous national record was held by _____________.
Answer: Rajasthan

Q10. Who is the Cabinet Minister of Road Transport and Highways?
Answer: Nitin Jairam Gadkari

Q11. India has recently organized a cultural festival in Egypt to mark the 156th birth anniversary of ___________________.
Answer: Rabindranath Tagore

Q12. Pro-European centrist leader ____________ has been elected as President of France.
Answer: Emmanuel Macron

Q13. The National Academy of Television Arts & Sciences (NATAS) has announced the winners of the 44th Annual Daytime Emmy Awards held in California, USA. Which show has won the award for Outstanding Game Show?
Answer: Jeopardy

Q14. Facebook has launched its _____________ commercially in India and the service is now available via 700 hotspots across four states of Uttarakhand, Gujarat, Rajasthan and Meghalaya.
Answer: Express Wi-Fi

Q15. What is the theme for World Red Cross Day 2017?
Answer: Less Known Red Cross Stories




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment