Wednesday, 7 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for RBI Grade B and NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NICL AO Mains 2017.

Q1. e-SOT and e-PRAN card launched for Atal Pension Yojana subscribers, recently. What is the full form of PRAN?
Answer: Permanent Retirement Account Number

Q2. Veteran actor Vinod Khanna passed away recently. He was an active politician and Member of Parliament from ____________.
Answer: Gurdaspur, Punjab

Q3. Name the private sector Bank that has won the prestigious ‘Golden Peacock Innovative Product/Service Award 2017’ (in Financial sector Banking).
Answer: YES Bank

Q4. India successfully carried out a fresh user trial of 3,000-kilometer range Agni-III ballistic missile from Abdul Kalam Island off Odisha coast. Abdul Kalam Island was previously named as _____________.
Answer: Wheelers Island

Q5. Name the India’s first woman International Olympic Committee member who has made it to two important commissions of the global sports governing body, including the prestigious Olympic channel.
Answer: Nita Ambani

Q6. Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) has recently approved USD 160 million loan for a power project in Andhra Pradesh, the first credit from the bank for an Indian project. The AIIB is sponsored by ____________ .
Answer: China

Q7. Braj Bihari Kumar has been recently appointed as the chairman of the Indian Council of Social Science Research (ICSSR). He has succeeded famous economist ______________.
Answer: S K Thorat

Q8. In order to improve the connectivity of the state, Union Cabinet approved ______________ Airport as International Airport recently.
Answer: Vijayawada

Q9. India is all set to get world's highest railway bridge in J&K which is 35 meters taller than Eiffel Tower. The Bridge will be built across which River?
Answer: Chenab River

Q10. The 'Swachh Survekshan 2017' survey results were recently announced by Urban Development Minister M Venkaiah Naidu. Which city is India’s cleanest city?
Answer: Indore

Q11. Great Britain has beaten Australia in the hockey final of the 26th edition of the Azlan Shah Cup. The event was held in _____________.
Answer: Ipoh, Malaysia

Q12. World Red Cross Day is observed every year on _______________.
Answer: 8th May

Q13. Union Minister for Road Transport and Highway Nitin Gadkari recently inaugurated the country's first bio-refinery plant which produces ethanol from the variety of biomass. The project is situated in ___________________.
Answer: Pune

Q14. PM Modi has recently addressed Indian heads of mission meet in New Delhi. The four-day conference was formally inaugurated by _______________.
Answer: Sushma Swaraj

Q15. World Red Cross Day is observed every year to commemorate the birth anniversary of ______________, the founder of the Red Cross as well as the founder of International Committee of the Red Cross (ICRC).
Answer: Henry Dunant



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment