Saturday, 10 June 2017

GA and Financial Management Questions Asked in BOI SO Exam 2017

Dear Readers,
GA-and-Financial-Management-Questions-Asked-in-BOI-SO-Exam-2017

We are publishing the General Awareness Questions and Topic of Financial Management asked in the BOI SO Exam. You can share more questions in the comment section. Most of the GA questions were asked from the capsule. We will keep updating the questions.

General Awareness Questions

Q1. National Payments Corporation of India (NPCI) has implemented  _________ for Banks, Financial Institutions, Corporates and Government a web-based solution to facilitate interbank, high volume, electronic transactions which are repetitive and periodic in nature. 
Answer- National Automated Clearing House (NACH)

Q2.  The Stand Up India scheme's overall intent is to leverage the institutional credit structure to reach out to these underserved sectors of the population by facilitating bank loans repayable up to 7 years and between for Greenfield enterprises in the non-farm sector set up by such SC, ST and Women borrowers. 
Answer- Rs 10 lakh to Rs 100 lakh

Q3. Bandhan Bank Headquarter-
Answer- Kolkata

Q4. Vadodara city is located on the banks of the which river?
Answer- Vishwamitri river

Q5.  Under MUDRA scheme "Kishor" covering loans above Rs 50,000 and up to-
Answer- Rs 5 lakh

Q6. Edouard Philippe is serving as the Prime Minister of-
Answer- France

Q7. Where is the headquarter of Ujjivan Small Finance Bank?
Answer- Bengaluru

Q8. WIPO is the global forum for intellectual property services, policy, information and cooperation. What is the meaning of "I" in WIPO?
Answer- Intellectual

Q9. The Srisailam Dam is constructed across the ________ River.
Answer- Krishna

Q10. May 11 is celebrated as National Technology Day to mark India’s technological advancements. On May 11th ______ India detonated three nuclear bombs in the Indian Army’s Pokhran Test Range.
Answer- 1998

Q11. The SPYDER (Surface-to-air) missile is a low-level, quick reaction missile has launched by-
Answer- India

Q12. Which bank has entered the league of ‘Top 50" Banks in the world with a balance sheet size of Rs 41 lakh crore?
Answer- SBI

Q13. Headquarter of HDFC Bank?
Answer- Mumbai

Q14. Sun Temple is a 13th-century Sun Temple at Konark in-
Answer- Odisha

Q15. What is the share of state government in RRBs?
Answer- 15 percent

Q16. Ping Pay app is launched by-
Answer- Axis Bank

Q17. Name the woman who becomes first Indian woman to climb Mt. Everest four times.
Answer- Anshu Jamsenpa

Q18. M. A. Chidambaram Stadium is a cricket stadium in-
Answer- Chennai

Q19. What is the meaning of "B" in ASBA?
Answer- Blocked

Q20. What is the amount of insurance cover in PMSBY?
Answer- Rs 2 lakhs

Financial Management Topics

1. Cost of Capital
2. Capital Structure
3. Operating Leverage
4. Financing Leverage
5. Break-Even Point
6. Contingent Liability
7. Cash flow statement
8. Fund flow statement
9. 5 questions were asked from Accounting Standard
10. Depreciation
11. Partnership (2 Questions asked from profit sharing ratio)
12.  Companies Act- 2013
13. IPO (Initial Public Offering)
14. EPS (Earning per share)
15. Direct and Indirect Tax
16. CBDT
17. Inventory Management (Ask about Economic order Quantity EOQ)
18. Ratio Analysis (4 Questions, Current Ratio, Quick/Acid Test Ratio, Debt-Equity Ratio and Inventory Turnover Ratio)
19. Trading Account
20. Profit and Loss Account
21. Balance Sheet of Company




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment