Monday, 10 July 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. Maharashtra Chief Minister Devendra Fadnavis launched a web portal named ____________ that will cater to job seekers, employers, entrepreneurs, and training institutes who can avail details regarding skill development and employment.
Answer: Mahaswayam

Q2. Name the Indian-Origin leader who is all set to become the Republic of Ireland's next Prime Minister after winning the leadership of the Fine Gael party.
Answer: Leo Varadkar

Q3. Which lender and the World Bank has recently announced that they had financed 100 MW of rooftop solar projects worth Rs400 crore in India?
Answer: State Bank of India

Q4. Name the person who has been recently appointed as the CEO of Prasar Bharati.
Answer: Shashi Shekar Vempati

Q5. The Reserve Bank of India has initiated PCA for Dena Bank in view of high net non-performing assets and negative return on assets. What does 'C' stands for in PCA?
Answer: Corrective

Q6. International Day of Innocent Children Victims of Aggression is observed globally on ______________.
Answer: 4 June

Q7. The Bank of Baroda (BoB) recently entered into a Memorandum of Understanding (MoU) with Small Farmers Agribusiness Consortium (SFAC). Who is the present MD and CEO of BoB?
Answer: P S Jaykumar

Q8. The Goods and Services Tax (GST) Council recently cleared the pending rules for the rollout of the new indirect tax regime from Jul 1. The tax on Jute will be ____________.
Answer: 0 Percent

Q9. Name the Badminton Player who has recently clinched the Thailand Open Grand Prix Gold badminton title 2017.
Answer: Sai Praneeth

Q10. Name the only assigned competition manager of International Table Tennis Federation (ITTF) who has recently become the first Indian to be nominated as a member of the Umpires and Referees Committee (URC).
Answer: Ganeshan Neelakanta Iyer

Q11. NSDC and Bird Academy have signed an MoU to skill more than 30 thousand unemployed youth from across states in the aviation and aerospace sectors. What does 'D' stands for in NSDC?
Answer: Development

Q12. Energy Efficiency Services Ltd. has initiated a French agency funded project to retrofit 10 lakh conventional street lights with LED lights in Gram Panchayats of which state?
Answer: Andhra Pradesh

Q13. The 29th state of India Telangana was formed on __________.
Answer: 2 June 2014

Q14. TRAI has recently launched three new apps to help customer’s rate quality of services, speed and performance. What does 'R' stands for in TRAI?
Answer: Regulatory

Q15. Which state government has recently launched the single-women pensions’ scheme across the state?
Answer: Telangana




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment