Saturday, 8 July 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. Name the only player from the country to feature in the top 10 of the ICC Players Rankings for ODIs as he managed to hold on to his third spot in the batsman's chart.
Answer: Virat Kohli

Q2. United States has for the first time successfully tested its defence system against an ICBM. What does 'B' stands for in ICBM?
Answer: Ballistic

Q3. Who is the current President of the USA Headquartered World Bank?
Answer: Jim Yong Kim

Q4. Who is the current Prime Minister of Fiji?
Answer: Frank Bainimarama

Q5. The theme for World No Tobacco Day 2017 is ________________.
Answer: Tobacco-a threat to development

Q6. Name the Union Minister who has recently inaugurated a grid-connected solar power plant of 16 MW capacity at the Ordinance Factory in Telangana’s Medak district.
Answer: Arun Jaitley

Q7. Which Police has recently launched patrolling on the bicycle to improve policing in congested localities in the city?
Answer: Delhi Police

Q8. Name the Economic Affairs Secretary who has recently announced his retirement as the Corporate Affairs Secretary.
Answer: Shaktikanta Das

Q9. Economic Affairs Secretary has recently announced his retirement as the Corporate Affairs Secretary. He is replaced by ______________.
Answer: Tapan Ray

Q10. Who is the current President of Switzerland-headquartered World Health Organization?
Answer: Margaret Chan

Q11. NAAC is an autonomous body established by the University Grants Commission (UGC) of India. Who is the President - General Council of NAAC?
Answer: Ved Prakash

Q12. Sanjiv Singh has taken over as the Chairman of the country’s biggest company Indian Oil Corporation. He has replaced _______________. 
Answer: B. Ashok

Q13. Name the newly appointed Executive Director of the Reserve Bank of India. 
Answer: S. Ganesh Kumar

Q14. The first Mega Food Park in the state of Odisha, MITS Mega Food Park Pvt. Ltd. at Rayagada has been inaugurated recently. India's First mega food park 'Srini' was opened in ______________.
Answer: Andhra Pradesh

Q15. Minister for road transport and highways Nitin Gadkari has launched 'INAM PRO+'. It is an e-commerce platform for ________________.
Answer: Construction and Infrastructure raw material




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment