Friday, 7 July 2017

Test of the Day for IBPS RRB Exam 2017

Dear Readers,

Test-of-the-Day-for-NICL-AO-Mains-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Dena PGDBF, IBPS RRB, etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.


00:00:00

Q1. The national museum is located at...?
Pune
Mumbai
Lucknow
New Delhi
Kolkata
Solution:
The National Museum in New Delhi, also known as the National Museum of India, is one of the largest museums in India. Established in 1949, it holds variety of articles ranging from pre-historic era to modern works of art. It functions under the Ministry of Culture, Government of India.

Q2. The Melghat Tiger reserve is in...?
Orissa
Assam
Karnataka
Maharashtra
Gujrat
Solution:
Melghat was declared a tiger reserve and was among the first nine tiger reserves notified in 1973-74 under the Project Tiger. It is located in northern part of Amravati District of Maharashtra State in India. The Tapti River and the Gawilgadh ridge of the Satpura Range form the boundaries of the reserve.

Q3. The native language spoken in Goa is...?
Tamil
Telegu
Konkani
Kannada
Oriya
Solution:
The native language of most Goa people, which is also the official language of Goa, is Konkani.

Q4. India was one of the first in Asia to recognize the effectiveness of the EPZ model in promoting exports. EPZ stands for-
Export Point Zone
External Processing Zone
Export Production Zone
Export Processing Zone
Export Processing Zonal
Solution:
India was one of the first in Asia to recognize the effectiveness of the Export Processing Zone (EPZ) model in promoting exports, with Asia's first EPZ set up in Kandla, Gujarat in 1965.

Q5. Asia's first EPZ was set up in-
Kandla, Gujarat
Indore, Madhya Pradesh
Kolhapur, Maharashtra
Kochin, Kerala
Haridwar, Uttarakhand
Solution:
India was one of the first in Asia to recognize the effectiveness of the Export Processing Zone (EPZ) model in promoting exports, with Asia's first EPZ set up in Kandla, Gujarat in 1965.

Directions (6-10): Study the information and answer the given questions: 
 There are seven people A, B, C, D, E, F, and G. They all were born in different years viz. 1948, 1951, 1963, 1972, 1975, 1992 and 2002 but not necessarily in same order. But the date and month of birth of all these persons are same. The calculation is done with respect to the present year 2017 and assuming months and date to be same. A was born on the even number of years and his age is multiple of 5, but A is not the youngest person. Age of F is equal to double the difference between A and G. Age of E is equal to the difference between the age of B and C, but E is not the youngest among all of them. C was not oldest among all of them.

 Q6. D borns in which of the following year?
1975
1963
1948
2002
1992
Solution:
(6-10)

Q7.How many people are younger than A?
Four
Three
Two
One
None of these

Q8.Who among the following is second youngest?
A
C
D
E
F

Q9. What will be the age of E after six years from now?
60year
48year
51year
31year
None of these

Q10. B was born in which of the following year?
2002
1972
1951
1992
1948

Q11. A can do a piece of work in 12 days, B can do the same work in 8 days, and C can do the same job in 4/5th time required by both A and B. A and B work together for 3 days, then C completes the job. How many complete days did C work?
   
4
2
      
None of these
Solution:

Q12. A sells a horse to B for Rs. 4860, thereby losing 19 per cent, B sells it to C at a price which would have given A 17 per cent profit. Find B’s gain.
Rs. 2160
Rs. 2610
Rs. 1260
Rs. 2260
None of these
Solution:

Q13. The average age of A and B is 20 years. If C were to replace A, the average would be 19 and if C were to replace B, the average would be 21. What are the ages of A, B and C?
22, 18, 20
18, 22, 20
22, 20, 18
18, 20, 22
None of these
Solution:
A + B = 40
 C + B = 38
 A + C = 42
 A = 22, B = 18, C = 20 years

Q14. In an election between 2 candidates, 75% of the voters cast their votes, out of which 2% votes were declared invalid. A candidate got 9261 votes which were 75% of the valid votes. The total number of voters enrolled in the election was:
16000
16400
16800
18000
None of these
Solution:

Q15. Two vessels A and B contains milk and water mixed in the ratio 8:5 and 5:2 respectively. The ratio in which these two mixture be mixed to get a new mixture containing    milk is
3:5
5:2
5:7
2:7
None of these
Solution:

Directions (16-20): Rearrange the following sentences (A), (B), (C), (D), and (E) to make a meaningful paragraph and then answer the question that follows. 
A. In addition, my own experiences of the spirit world have come together to make this book.
B. I guess I could say the research had been going on all my life: all the stories my grandmother told me, and all the stories my hunter friends told me when I was older.
C. In later life, I have had some frightening but amazing spirit encounters that have convinced me of the realness of the spirit world.
D. For instance, I had a spirit child playmate when I was about four.
E. He was a little boy who mischievously invited me to play.

 Q16. Which of the following is the first sentence of the paragraph?
B
D
E
A
C
Solution:
The paragraph follows a chronological sequence. 2nd is the introductory general statement that lays the theme of the paragraph. 1st sentence gives the additional source of inspiration; 4th and 5th narrate the author’s experience of the spirit world in his childhood years. The 3rd sentence talks about the experience in later life. Hence, BADEC is the correct answer.

Q17. Which of the following is the third sentence of the paragraph?
C
D
E
B
A
Solution:
The paragraph follows a chronological sequence. 2nd is the introductory general statement that lays the theme of the paragraph. 1st sentence gives the additional source of inspiration; 4th and 5th narrate the author’s experience of the spirit world in his childhood years. The 3rd sentence talks about the experience in later life. Hence, BADEC is the correct answer.

Q18. Which of the following is the fifth sentence of the paragraph?
A
B
C
D
E
Solution:
The paragraph follows a chronological sequence. 2nd is the introductory general statement that lays the theme of the paragraph. 1st sentence gives the additional source of inspiration; 4th and 5th narrate the author’s experience of the spirit world in his childhood years. The 3rd sentence talks about the experience in later life. Hence, BADEC is the correct answer.

Q19. Which of the following is the second sentence of the paragraph?
E
D
C
B
A
Solution:
The paragraph follows a chronological sequence. 2nd is the introductory general statement that lays the theme of the paragraph. 1st sentence gives the additional source of inspiration; 4th and 5th narrate the author’s experience of the spirit world in his childhood years. The 3rd sentence talks about the experience in later life. Hence, BADEC is the correct answer.

Q20. Which of the following is the fourth sentence of the paragraph?
E
C
A
B
D
Solution:
The paragraph follows a chronological sequence. 2nd is the introductory general statement that lays the theme of the paragraph. 1st sentence gives the additional source of inspiration; 4th and 5th narrate the author’s experience of the spirit world in his childhood years. The 3rd sentence talks about the experience in later life. Hence, BADEC is the correct answer.

                                       

You may also like to Read:



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment