Friday, 4 August 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. Name the Indian American Astronaut whon has become the first Indian American after Kalpana Chawla to be chosen by NASA for one of its missions at NASA’s Johnson Space Center in Houston.
Answer: Raja Chari

Q2. Name the initiative that Health Ministry has recently launched to promote skill development in the health sector.
Answer: Skill for Life, Save a Life

Q3. Name the Indian player who is the sole sportsperson from the country to feature in the world’s 100 highest paid athletes in the latest Forbes list.
Answer: Virat Kohli

Q4. In the world’s 100 highest paid athletes in the latest Forbes list name the only female athlete to make the cut this year.
Answer: Serena Williams

Q5. Lakshmi Vilas Bank (LVB) has recently appointed B K Manjunath as a part-time chairman for three years. The Corporate office of LVB is in ______________.
Answer: Chennai

Q6. Name the Lender that has become the first to introduce biodegradable cards in the country.
Answer: Axis Bank

Q7.  Name the Indian tennis Player who lifted the ITF (International Tennis Federation) men’s Futures tennis title recently in Singapore.
Answer: Ramkumar Ramanathan

Q8. Miguel D'Escoto Brockmann passed away recently. He was ____________.
Answer: Former President of the UN General Assembly

Q9. According to a circular issued by the Reserve Bank of India, the maximum validity of pre-paid gift instruments is ___________.
Answer: 3 years

Q10. Lakshmi Vilas Bank (LVB) is headquartered in ____________.
Answer: Bengaluru

Q11. India has signed a Memorandum of Understanding with which country to institutionalize cooperation between Parliaments of the two countries?
Answer: Mauritius

Q12. The government of India has recently launched a service named ____________ to provide legal aid for the people living in rural areas through video conferencing.
Answer: Tele Law

Q13. In French open 2017 Women's Doubles Title, Bethanie Mattek-Sands and Lucie Safarova defeated Ashleigh Barty and Casey Dellacqua to win the title. Lucie Safarova hails from which country?
Answer: Czech Republic

Q14. The Union Minister of State for Development of North Eastern Region (DoNER), Dr. Jitendra Singh announced the launch of HADP for Northeast in Imphal, Manipur. What does 'D' stands for in HADP?
Answer: Development

Q15. Which city in India is about to experience a wonder in the form of an underwater Metro train which will run beneath a river in the State?
Answer: Kolkata



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment