Wednesday, 13 September 2017

Test of the Day for IBPS RRB Exam 2017

Dear Readers,

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS RRB, etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.



Q1. India’s first and longest ropeway to connect Mumbai with the famous Island in the Arabian Sea is planned to be constructed by the Mumbai Port Trust. What is name of that Island?
Majuli Island
Havelock Island
Barren Island
Elephanta Island
Diu Island
Solution:
India’s first and longest ropeway to connect Mumbai with the famous Elephanta Island in the Arabian Sea is planned to be constructed by the Mumbai Port Trust, according to the official report.

Q2. The Indian Navy has begun a joint maritime exercise with the French Navy at the Mediterranean Sea to further deepen combat coordination between the two navies. The Joint exercise is named as ____________.
PARAKRAM
VARUNA
KAUSHAL
GRAMANA
SHAKTI
Solution:
The Indian Navy has begun a joint maritime exercise with the French Navy at the Mediterranean Sea to further deepen combat coordination between the two navies. Guided missile destroyer INS Mumbai, stealth frigate INS Trishul and fleet tanker INS Aditya are taking part in the 'Varuna' exercise.

Q3. The White House has recently named a retired Marine major general ______________ as the new Director of the Secret Service.
Sandish Machol
Sebastian Andrew
Randolph Ailes
Johnnefer Sout
Harrynara Dahol
Solution:
The White House has named a retired Marine major general Randolph Ailes as the new Director of the Secret Service. Ailes was in the Marine Corps for 35 years.

Q4. The World Intellectual Property Day is celebrated globally on __________.
March 28
March 21
April 19
April 28
April 26
Solution:
Every April 26, World Intellectual Property Day is celebrated to learn about the role that intellectual property rights (patents, trademarks, industrial designs, copyright) play in encouraging innovation and creativity.

Q5. An Asset Reconstruction Company (ARC) in India is associated with-
UCPDC
DICGC
NPA
Home Loan
None of the given options is true
Solution:
Asset Reconstruction Company (ARC) also known as Securitization company in India helps to unlock the value of non-performing assets (NPA) in banks through Securitization and Reconstruction of Financial Assets and Enforcement of Security Interest (SARFAESI) Act 2002.ARC is regulated by RBI as a Non Banking Financial Company (NBFC).

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the question given below- 
A, B, C, D, E, F, G and H are eight friends sitting around a circular table. Four of them are facing away from the centre and four of them are facing towards the center. Each of them reads different magazine -Frontline, Outlook, Famina, Filmfare, Digit, Tinkle, Autocar and Yojna. All of them are wearing different colour shirts viz. White, Blue, Orange, Pink, Green, Purple, Yellow and Red but not necessarily in the same order. E faces towards the centre and wear White shirt. Both the immediate neighbors of E face away from the centre and are wearing either Orange or Pink colour shirt. D faces away from the center and he reads Frontline magazine. Both the immediate neighbours of D do not face away from the centre. E sits third to the right of F, who wears Green shirt and faces away from the centre. C sits third to the left of F. The one who wears Orange shirt sits opposite to F. The one who wears Blue shirt is not the immediate neighbour of F and faces away from the centre. A sits second to the left of C and he wears neither Yellow nor Red shirt. The one who wears Yellow shirt sits between H and F. B faces away from the centre, and reads Outlook magazine and does not have a Blue shirt. E reads Autocar magazine. The person who reads Filmfare magazine sits opposite to D. The one who wears Purple shirt read Famina magazine. The person who reads Yojna magazine is not near to G or E. C faces the person who reads Tinkle magazine.

 Q6. Which one of the following related to Purple?
E
F
B
D
A
Solution:
(6-10)

Q7. Which one of the following related to Orange?
B
H
F
D
None of these

Q8. How many persons are there between the one who related to Pink and the one who related to Orange when counted in anticlockwise direction from the person who related to Pink?
Four
Two
Three
CND
None of these

Q9. Which one of the following related to Pink?
B
H
F
D
None of these

Q10. Which of the following is B’s position with respect to F?
Fourth to the left
Third to the right
Second to the left
Second to the right
None of these

Directions (11-15): Study the following Bar-graph and answer the question carefully. 
Percentage of people in a city (Total number of People = 40250)  

Q11. What is the respective ratio of the men to the women working in night shifts from the call center and Chemistry Industries respectively?
22 : 3
21 : 4
23 : 5
7 : 1
None of these
Solution:

Q12. What is the approximate average number of females working in night shifts from all the industries together?
2200
2100
2150
2227
None of these
Solution:

Q13. Total number of men is approximately what percent of total number of women working in night shifts from all industries together?
200%
250%
20%
100%
None of the above
Solution:

Q14. The number of women working in night shifts from the gaming industry is approximately what percent of the total number of women working in the night shifts from all the industries together?
11%
13%
15%
17%
None of these
Solution:

Q15. What is the difference between the total number of men and the total number of women working in night shifts from all the industries together?
13500
12542
13524
14000
13000
Solution:

Directions (16-20): Rearrange the following six sentence (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.  
(A) The application of economic, environmental and consumer pressures have been on an increase in recent years.
(B) As a result, our agro-food production and technology are amongst the most advanced in the world.
(C) They are thus able to provide expertise and technology to satisfy the needs of agro-food production.
(D) In turn, the support industries have developed to an equally advanced state.
(E) They have also equipped themselves with the necessary expertise to satisfy the most exacting requirements of the overseas markets.
(F) These have greatly influenced the development of the agriculture and food industries in our country.

 Q16. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
F
E
D
C
B
Solution:
Option A is the starting statement. Second, sentence is statement F.

Q17. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
F
E
D
C
B
Solution:
D is the third option.

Q18. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
F
E
D
C
B
Solution:
They have also equipped themselves with the necessary expertise to satisfy the most exacting requirements of the overseas markets.

Q19. Which of the following should be the FIFTH sentence after rearrangement?
F
E
D
C
B
Solution:
They are thus able to provide expertise and technology to satisfy the needs of agro-food production.

Q20. Which of the following should be the SIXTH (LAST) sentence after rearrangement?
F
E
D
C
B
Solution:
It is the conclusive statement As a result, our agro-food production and technology are amongst the most advanced in the world.

               

You may also like to Read:


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment