Saturday, 2 September 2017

Test of the Day for IBPS RRB Exam 2017

Dear Readers,

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS RRB, etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.



Q1. Who is the current governor of Kerala?
ESL Narsimhan
P R Rangasami
Rameshwar Thakur
Palanisamy Sathasivam
Sushil Kumar Shinde
Solution:
Palanisamy Sathasivam is the current Governor of Kerala.

Q2. Silent Valley National Park is situated in which of the following Indian state?
Tamil Nadu
Kerala
West Bengal
Assam
Meghalaya
Solution:
Silent Valley National Park is a national park with a core zone of 236.74 square kilometres(making it the largest national park in Kerala). It is located in the Nilgiri Hills, Mannarkkad, within the Palakkad District of Kerala, South India. It is famous for its population of the endangered Lion-tailed Macaque, Tiger, Leopard, Jungle Cat, Leopard Cat, Sloth bear, otter, Travancore flying squirrel, Porcupine and Elephant etc.

Q3. World Environment Day is observed on which of the following date?
June 10
June 22
June 18
June 4
June 5
Solution:
World Environment Day (WED) is observed every year on 5 June to raise global awareness to take positive environmental action to protect nature and the planet Earth. It is run by the United Nations Environment Programme (UNEP).

Q4. Which of the following country is not a member of G7?
France
Italy
Germany
Russia
Canada
Solution:
Group of Seven (G7), international organization officially established in 1985 to facilitate economic cooperation among the world's largest industrial nations; summit meetings of the member nations began in 1975. Members are Canada, France, Germany, Great Britain, Italy, Japan, and the United States.

Q5. IBA stands for-
Indian Banks' Allocation
Indian Banks' Association
Institute Banks' Association
Indian Banks' Assembly
Indian Billing Association
Solution:
Indian Banks' Association (IBA) set up in 1946 with 22 members to discuss issues of common interests. Over the years, IBA emerged as the Voice of Indian Banking Industry.

Directions (6-10): In each of the questions given below, a group of digits is given followed by four combinations of letter/symbols numbered (A), (B), (C) and (D). You have to find out which of the four combinations correctly represents the group of digits based on the letter/symbol codes and the conditions given below. If none of the four combinations represents the group of digits correctly, give (E) i.e. ‘None of these’ as the answer. 
 Conditions: 
(i) If the first digit is odd and last digit is even, the codes for the first and the last digits are to be interchanged.
(ii) If the first as well as the last digit is even, both are to be coded by the code for last digit.
 (iii) If the first as well as the last digit is odd, both are to be coded as X.
(iv) If the first digit is even and last digit is odd, both are to be coded by the code for the first digit. (v) If 0 is preceded and followed by odd number then 0 is coded as ^.
(vi) 0 is neither odd number nor even number.



Q6. 50643218
@Z*LESBQ
@Z*LFSBQ
#Z*LESBQ
@Z*LESBZ
None of these
Solution:
50643218= @Z*LESBQ
Note: Use condition (i).

Q7. 65392183
*OEZSBZ*
*QE#SBX*
MQEZSBZL
*QE#SB@*
None of these
Solution:
65392183= *QE#SB@*
Note: Use condition (iv) .

Q8. 30246589
#7%L*Q@#
XB%L*Q@#
X7%L*Q@X
XZSL*Q@X
None of these
Solution:
30246589= XZSL*Q@X
Note: Use condition (iii)

Q9. 43062508
@EZ*SQZ@
%EZBSQZ%
LEZBSQZ%
LEZBSQZL
None of these
Solution:
43062508= @EZ*SQZ@
Note: Use condition (ii).

Q10. 35070462
XQ^%ZL*X
XQZ%ZL*S
BQ^%ZL*X
SQ^%ZL*E
None of these
Solution:
35070462= SQ^%ZL*E
Note: Use condition (v) and (i).

Q11. A pump can be used for filling as well as for empting a tank. The capacity of the tank is 2400 m³. The emptying capacity of the tank is 10 m³ per minute higher than its filling capacity and the pump needs 8 minutes lesser to empty the tank than it needs to fill it. What is the filling capacity of the pump?
50 m³/min
60 m³/min
72 m³/min
70m³/min
None of these
Solution:

Q12. A bath can be filled by the cold water pipe in 40 minutes and by the hot water pipe in 60 minutes. A person leaves the bathroom after turning on both pipes simultaneously and returns at the moment when the bath should be full. Finding, however, that the waste pipe has been open, he now closes it. In 12 minutes more the bath is full. In what time would the waste pipe empty it?
32 min
58 min
48 min
54 min
None of these
Solution:

Q13. P and Q together can finish a work in 15 days. P and R takes 2 days more to complete the same work than Q and R. P, Q and R can complete the work in 8 days. In how many days P can finish it separately? (a) (b) (c) (d) (e)
40
24
20
None of these
Solution:

Q14. A man makes 60 articles in the 1st hour. His efficiency decreases by 25% in the 2nd hour, increases by 40% in the 3rd hour, decreases by 33% in the 4th hour and increases by 50% in the 5th hour. If he has to work for more than1 hour, then in which hour the average number of articles produced per hour then would be minimum?
2nd hour
After 5th hour
3rd hour
None of these
Cannot be determined
Solution:

Q15. The cost of building a wall is Rs. 1,347. Wages of workmen is increased by 1/8 of the former wages and working hours per day have been increased by 1/20 of the former duration. What is the new cost (approximately) of building a wall, the length of which is two times the length of this wall and the other dimensions of this wall are same?
Rs. 2,692
Rs. 2,724
Rs. 2,886
Rs. 2,484
None of these
Solution:

Directions (16-20) Please select the most appropriate option, out of the five options given for each of the following sentences, which, in your view, should be grammatically and structurally correct. Please note that the meaning & context of the sentence must not change. 

Q16.
Naturalization is the process by which an emmigrant became a citizen of his new country.
Naturalization is the process by which an immigrant becomes a citizen of his new country.
Naturalization is the process by which a immigrant becomes an citizen of his new country.
Naturalization is the process by which a immigrant becomes a citizen of his new country.
None is true.
Solution:
Use ‘an’ in place of ‘a’. Hence B is the correct sentence.
Option C is incorrect due to mismatch of articles.

Q17.
He was so tired that he could not cross the street even within the help of porter.
He was too tired that he could not cross the street even with the help of porter.
He was too tired that he could not cross the street also with the help of a porter.
He was so tired that he could not cross the street even with the help of a porter.
None is true.
Solution:
Use of ‘so’ is correct. Because ‘so’ is followed by ‘that-clause’ and ‘too’ is followed by ‘to+V’ e.g. ‘It is too hot to touch ‘and ‘ It is so hot that I cannot be touched’. Hence option D.

Q18.
The solutions are to avoid the impasse altogether, by taken a slightly different routes.
The solutions is to avoid the impasse altogether, by taking a slightly different route.
The solutions are to avoid the impasse altogether, by taking a slightly different route.
The solutions is to avoid the impasse altogether, by taking a slight different route.
None is true.
Solution:
Option C is the correct choice.

Q19.
As Arundhati Roy in her foreword writes john offers untold stories of people.
As Arundhati Roy in her foreword written john offered untold stories of people.
As Arundhati Roy on her foreword wrote john offers untold stories for people.
As Arundhati Roy in her foreword write john offers untold stories of people.
None is true.
Solution:
Option A is the correct option. Singular subject takes plural verb.

Q20.
Responsibilities has include working with the editors on all aspects of the editorial processes.
Responsibilities include working with the editors on all aspects of the editorial process.
Responsibilities includes working with the editors on all aspects of the editorial process.
Responsibilities included working with the editor of all aspect of the editorial processes.
None is true
Solution:
keeping subject verb agreement in mind, option B is the correct choice.

               

You may also like to Read:


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment