Thursday, 7 September 2017

Test of the Day for IBPS RRB Exam 2017

Dear Readers,

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS RRB, etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.



Q1. Name the Indian Shooter who claimed a bronze medal in the women's 10m Air Pistol as India ended the Grand Prix of Liberation Plezn 2017 shooting championships in Czech Republic with seven medals.
Jeetu Rai
Deepa Malik
Heena Sindhu
Aparna Ghosh
Rupali Tomer
Solution:
Heena Sindhu claimed a bronze medal in the women's 10m Air Pistol as India ended the Grand Prix of Liberation Plezn 2017 shooting championships in Czech Republic with seven medals

Q2. Name the senior diplomat who has been appointed as India’s Ambassador to the Netherlands.
Gopal Rangasami
Venu Rajamony
Kavitha Kalavathi
S S Kamath
Anirudh Bhattacharya
Solution:
Press Secretary to President Pranab Mukherjee and senior diplomat Venu Rajamony has been appointed India’s Ambassador to the Netherlands. Rajamony will also be India’s Permanent Representative to the Organization for Prevention of Chemical Weapons based in The Hague and cover the International Court of Justice, the Permanent Court of Arbitration and other international organizations based in the Netherland.

Q3. Name the fast bowler who is now the leading wicket-taker in Women’s ODIs, as per the recent ICC data.
S.R. Taylor
E. Bisht
M. Kapp
Jhulan Goswami
A. Shrubsole
Solution:
Jhulan Goswami, India’s fast bowler, is now the leading wicket-taker in Women’s ODIs, going past Australia’s Cathryn Fitzpatrick record of 180 wickets. Jhulan, the former India captain, achieved the feat during the ongoing Women’s Quadrangular Series in South Africa. She now has 181 wickets in 153 matches at an average of 21.76 with two five-wicket and 4 four-wicket hauls.

Q4. Name the newly appointed President of South Korea.
Park Geun-hye
Lee Myung-bak
Roh Moo-hyun
Kim Dae-jung
Moon Jae-In
Solution:
South Korea's liberal leader Moon Jae-In took the oath as president, tasked with navigating the country out of rising tensions over North Korea's nuclear program and the risk of a rift with the United States. Moon Jae-In has replaced Park Geun-Hye.

Q5. ECS stand for-
External Commercial System
Electronic Clearing System
Electronic Commercial System
Electrical Clearing Service
Electronic Clearing Service
Solution:
ECS stands for Electronic Clearing Service. It allows companies, Government departments and institutions which have to make bulk payments in the form of dividend warrants and interest payments on bonds to investors to transfer the proceeds electronically to customers’ Bank accounts.

Directions (6-10): Following are the criteria for selection of officers in an organization. 
The candidate must 
(i) Have passed Intermediate examination in first class with at least 60% marks.
(ii) Have passed Graduation degree in any discipline with at least 55% marks.
(iii) Have completed a Certificate/Diploma/Degree course in Computer Science.
(iv) Be not less than 21 yr and not more than 30 yr of age as on 1.7.2008.
 If a candidate satisfies all the above mentioned criteria except. 
1. At (ii) above but is a Post Graduate, case may be referred to the Managing Director (MD).
2. At (iii) above but has studied Computer Science as one of subjects of curriculum, case may be referred to the Chief Executive Officer (CEO).
 In each of the questions below, information of one candidate is given. You have to take one of the following five decisions based on the information provided and the criteria and conditions given above. You are not to assume anything other than the information provided in each question. All these cases are given to you as on 01.07.2008. You have to indicate your decision by marking answers to each question as follows. Give answer 

Q6. Anubhavi is a B.Com passed in first class with 64% marks. She had passed Intermediate examination in first class with 70% marks. She has also completed a certificate course in Computer Science with ‘B’ grade. Her date of birth is 23.9.1984.
If the case is to be referred to MD
If the case is to be referred to CEO
If the candidate is to be selected
If the information is inadequate to take a decision
If the candidate is not to be selected
Solution:
Anubhavi fulfills all conditions, so she is to be selected.

Q7. Vishakha is a B.A. with Computer Science passed in second class with 58% marks. She had passed Intermediate in first class with 76% marks. She has completed 25 yr of age in December 2007.
If the case is to be referred to MD
If the case is to be referred to CEO
If the candidate is to be selected
If the information is inadequate to take a decision
If the candidate is not to be selected
Solution:
Vishakha fulfills all conditions, so she is to be selected.

Q8. Daksh passed Intermediate examination in first class with 85% marks and B.A. in second class with 57% marks. He has completed a computer certificate course very recently. His date of birth is 26.4.1982.
If the case is to be referred to MD
If the case is to be referred to CEO
If the candidate is to be selected
If the information is inadequate to take a decision
If the candidate is not to be selected
Solution:
Daksh fulfills all conditions so he is to be selected.

Q9. Viral passed Intermediate examination in 2003 with 85% marks and BCA. degree examination in 2006 with 69% marks. He has studied Computer Science as one of the subject at BCA. His date of birth is 17.9.1984.
If the case is to be referred to MD
If the case is to be referred to CEO
If the candidate is to be selected
If the information is inadequate to take a decision
If the candidate is not to be selected
Solution:
Viral fulfills conditions (2) instead of (iii), so his case may be referred to the CEO.

Q10. Neetu is B.A. Graduate passed in second class with 56% marks. She had passed Intermediate in second class with 59% marks. She has also completed a Computer diploma with 56% marks. Her date of birth is 11.5.1982.
If the case is to be referred to MD
If the case is to be referred to CEO
If the candidate is to be selected
If the information is inadequate to take a decision
If the candidate is not to be selected
Solution:
Neetu does not fulfill condition (i), so she is not to be selected.

Directions (11-15): Study the following Bar-graph and answer the question carefully 
Percentage of people in a city (Total number of People = 40250)  

Q11. What is the respective ratio of the men to the women working in night shifts from the call center and Chemistry Industries respectively?
22 : 3
21 : 4
23 : 5
7 : 1
None of these
Solution:

Q12. What is the approximate average number of females working in night shifts from all the industries together?
2200
2100
2150
2227
None of these
Solution:

Q13. Total number of men is approximately what percent of total number of women working in night shifts from all industries together?
200%
250%
20%
100%
None of the above
Solution:

Q14. The number of women working in night shifts from the gaming industry is approximately what percent of the total number of women working in the night shifts from all the industries together?
11%
13%
15%
17%
None of these
Solution:

Q15. What is the difference between the total number of men and the total number of women working in night shifts from all the industries together?
13500
12542
13524
14000
13000
Solution:

Directions (16-20): Find out the error, if any. If there is no error, the answer is (E), i.e. No error. (Ignore the errors of punctuation, if any.) 

Q16. India’s travel and tourism (A)/ industry is poised (B)/ on growth at seven (C)/ percent this year alone. (D)/ No error (E).
A
B
C
D
E
Solution:
Use ‘to grow’ in place of ‘on growth’. or (replace 'at' with 'by')

Q17. The Ministry was considered (A)/ several proposals for the (B)/ development of small and medium (C)/ enterprises during Budget discussions. (D)/ No error (E).
A
B
C
D
E
Solution:
Remove ‘was’. [The doer is given, so keep this part of the sentence in the active voice.]

Q18. The amount of foreign (A)/ direct investment in (B)/ the country in 2008 is (C)/ doubled that received in 1997 (D)/ No error (E).
A
B
C
D
E
Solution:
Use ‘double’ in place of ‘doubled’.

Q19. Government officials have been working (A)/ overtime to answer queries raised (B)/ by banks on numerous of (C)/ issues pertaining to the loan waiver. (D)/ No error (E).
A
B
C
D
E
Solution:
Either remove ‘of’ or use ‘a number of’ in place of ‘numerous of’. [Numerous + Plural Noun]

Q20. We have sought (A)/ clearance in (B)/ additional expenditure incurred (C)/ during the project (D)/ No error (E).
A
B
C
D
E
Solution:
Use ‘for’ in place of ‘in’. [Clearance (when it means ‘among’) + for]

               

You may also like to Read:



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment