Monday, 9 October 2017

Current Affairs Questions for IBPS Exams 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. In which state, PM Narendra Modi along with Union minister for road transport and highways has recently inaugurated highway and road projects worth Rs15,000 crore for the state?
Answer: Rajasthan

Q2. During the Indian-European Union Counter Terrorism Dialogue, India and the European Union have agreed to strengthen cooperation between their security and intelligence agencies. This was ________ edition of Indian-European Union Counter Terrorism Dialogue.
Answer: 10th

Q3. ISRO has recently launched ____________, carrying IRNSS-1H from the second launch pad of the Satish Dhawan Space Centre at Sriharikota.
Answer: PSLV-C39

Q4. Name the person who recently took over as Secretary to the Government of India in the Ministry of Home Affairs.
Answer: Rajiv Gauba

Q5. Which bank has been recently given scheduled bank status by RBI?
Answer: Ujjivan Small Finance Bank

Q6. Name the company that was rewarded with the prestigious Rashtriya Khel Protsahan Award at Rashtrapati Bhawan, recently.
Answer: Reliance Foundation

Q7. Name the President of Swiss Confederation who is on the three-day visit to India.
Answer: Doris Leuthard

Q8.  Who is the present vice-chairman of government think tank NITI Aayog?
Answer: Rajiv Kumar

Q9. Name the ex-Home Secretary who was appointed Comptroller and Auditor General of India (CAG).
Answer: Rajiv Mehrishi

Q10. Prominent Konkani writer Mahabaleshwar Sail was recently presented with the Saraswati Samman 2016 for his novel ___________.
Answer: Hawthan

Q11. Metal and Mining major ____________ has appointed Kuldip Kaura as its interim CEO.
Answer: Vedanta Ltd

Q12. Prime Minister Narendra Modi is on two nation tour to China and Myanmar. What is the Capital of Myanmar?
Answer: Naypyidaw

Q13. Which Indian city was formally accorded the status of India’s first World Heritage City by UNESCO?
Answer: Ahmedabad

Q14. In which city, PM Narendra Modi has recently inaugurated the two-day annual conference, Rajaswa Gyan Sangam, 2017?
Answer: New Delhi

Q15. Who is the newly appointed Chairperson of Central Board of Secondary Education (CBSE)?
Answer: Anita Karwal




        

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment