Thursday, 12 October 2017

Must Do Current Affairs Questions for IBPS RRB Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. Fincare Small Finance Bank has kick-started its banking operations with about 25 operational branches across four states. What was the previous name of Fincare SFB?
Answer: Disha Microfin Limited

Q2. Name the Pulitzer-prize winning poet who has passed away at age of 90.
Answer: John Ashbery

Q3. Karnataka government has decided to merge the existing seven health schemes to launch a unified health scheme. What is the name of this Unified Scheme?
Answer: Arogya Bhagya

Q4. Which country from BRICS has decided to give $76.4 million for a BRICS economic and technology cooperation plan?
Answer: China

Q5. Name the Bank that has bagged the ‘best bank’ award among small banks for the use of technology for financial inclusion at the 13th IDRBT Banking Technology Excellence Awards 2016-17.
Answer: Karnataka Bank

Q6. The Asian Development Bank has announced recently to increase its annual lending to India to a maximum of ______________ between 2018 and 2022 to help fasten inclusive economic transformation.
Answer: $4.0 billion

Q7. Name the newly appointed first Chief Proctor of the Banaras Hindu University.
Answer: Prof. Royana Singh

Q8.  Name the lender that has recently announced a new home loan scheme that offers borrowers the benefit of 1% cashback on every EMI, for the entire tenure of the loan.
Answer: ICICI Bank

Q9. The space agencies of which of the following two countries have agreed to jointly build a "deep space gateway", the first-ever astronaut-tended space station around the Moon?
Answer: Russia and US

Q10. Name the airways company which has tied up with public sector lender PNB and private lender IndusInd Bank to secure loans to the tune of over Rs 3,000 crore for meeting working capital requirements.
Answer: Air India

Q11. Name the state that has won the ‘Best Tourism State’ national award for the third consecutive year by the President Ram Nath Kovind.
Answer: Madhya Pradesh

Q12. Name the telecom company that has signed a memorandum of understanding (MoU) with Chinese gear maker ZTE to work together for Pre5G and 5G wireless systems.
Answer: BSNL

Q13. Which has recently issued a decree allowing women to drive for the first time in the country?
Answer: Saudi Arabia

Q14. India and Norway have extended bilateral cooperation in the health sector through the Norway-India Partnership Initiative for a period of three years starting 2018. What is the Capital of Norway?
Answer: Oslo

Q15. For the first time, as per recent ranking there are how many Indians in the top-20 of the BWF men’s singles rankings?
Answer: Five




        



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment