Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. The first woman to be appointed as senior deputy Director General of TERM (Telecom Enforcement Resource Monitoring), Tamil Nadu is___________________.
Answer: N Poonguzhali

Q2. Indian golfer ___________________ bagged the Fatima Bint Mubarak Ladies Open in Abu Dhabi marking her return to the Ladies European Tour.
Answer: Aditi Ashok

Q3. Minister of Communications _________________ launched a Pan India scholarship program for school children "Deen Dayal SPARSH Yojana" for good academic students having an interest in Philately
Answer: Manoj Sinha

Q4. A state of art steel plant with India's largest CDQ has been established by Tata Steel at Kalinganagar Industrial Complex in _______________ district of Orissa.
Answer: Jajpur

Q5. The Deen Dayal SPARSH Yojana has been launched by Minister of Communications to promote Philately. In SPARSH, A stands for ______________.
Answer: Aptitude

Q6. Who won the Panasonic Open Title 2017 at the Delhi Golf Club?
Answer: Shiv Kapur

Q7. The World's highest bridge has been inagurated by Indian Railways in Jammu & Kashmir's Reasi district. The bridge has been constructed on which river?
Answer: Chenab

Q8. Name the temple in Tamil Nadu that has won UNESCO Asia Pacific Award of Merit 2017 for the cultural heritage conservation program.
Answer: Sri Ranganathaswamy Temple

Q9. India has pledged an additional amount of ________________ towards the UN partnership fund, scaling up its support to sustainable development projects across the developing world.
Answer: USD 100 million

Q10. In 'Paradise Papers' out of 180 countries represented in the data of offshore entities held by persons of different nationalities, what is the rank of India in terms of number of names?
Answer: 19th

Q11. Together with which tech Giant Ola is building a new connected vehicle platform for car manufacturers worldwide?
Answer: Microsoft

Q12. Name the state government which has inked an MoU with Intel and UST Global for exploring the possibility of transforming the state into an electronic hardware manufacturing hub.
Answer: Kerala

Q13. Indian short film ___________________ has won the 'Best Short Film Award' at the South Asian Film Festival of Montreal (SAFFM).
Answer: The School Bag

Q14. Name the Revenue Secretary who has been designated as the new Finance Secretary.
Answer: Hasmukh Adhia

Q15. M.C. Mary Kom notched up her fifth gold medal at the Asian Women’s Boxing Championships in Vietnam recently. She has defeated _____________.
Answer: Kim Hyang Mi