Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. Name the Badminton Player whom H.S Prannoy has defeated recently in a finale to claim the men’s singles title at the 82nd Senior National Championship.
Answer: Kidambi Srikanth


Q2. What is the ranking of India in 'business optimism' index in the September quarter as per Grant Thornton's International Business Report (IBR)?
Answer: 7th

Q3. Name the state government that has become first in India to launched “She Pad,’ a scheme to distribute free sanitary napkins to girl students from classes VI to XII in government and aided private schools affiliated to the state school board.
Answer: Kerala

Q4. The European Union Election Observation Mission was officially launched to monitor the general and provincial polls in ______________.
Answer: Nepal

Q5. In which country, the Bank of China has formally launched its operations for the first time?
Answer: Pakistan

Q6. Who is the chairman of National Disaster Management Authority (NDMA) headquartered at New Delhi?
Answer: Narendra Modi

Q7. Which state has become the first to treat Hepatitis-C patients through oral medicine?
Answer: Haryana

Q8. Who heads the seven member committee formed by the Union Environment Ministry to formulate short and long-term measures to solve the problem of air pollution in the Delhi-NCR region?
Answer: CK Mishra

Q9. Who inagurated the ‘India Disaster Response Summit’ in New Delhi organised jointly by the National Disaster Management Authority (NDMA) and Facebook?
Answer: Kiren Rijju

Q10. Name the lender that has announced the sanction of credit facilities amounting to Rs2,317 crore to corporate for financing Grid Connected Rooftop Solar projects under the bank's program with World Bank.
Answer: State Bank of India

Q11. Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) Economic Leaders’ Meeting was held in ____________________ attended by United States President Donald Trump, South Korean President Moon Jae-in and New Zealand Prime Minister Jacinda Ardern.
Answer: Vietnam

Q12. The International Child Rights Day is celebrated annually on __________________.
Answer: 20th Nov

Q13. As per the AIFF, the apex court apointed former Chief Election Commissioner of India, who has also served as Secretary in the Ministry of Youth Affairs and Sports, Government of India as the ombudsmen to formulate the AIFF Constitution. Who is he?
Answer: SY Quraishi

Q14. Who led the canadian delegation in the 4th Annual Ministerial Dialogue (AMD) in India focussing on some of the key commercial drivers to enhance the India-Canada partnership.
Answer: Francois-Philippe Champagne

Q15. Former Prime Minister of Nepal ________________ passed away at Kathmandu, Nepal.
Answer: Kirti Nidhi Bista








"Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com"