January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Name the Senior IPS officer who has been appointed as the new Director General (DG) of the National Security Guard.
Answer: Sudeep Lakhtakia

Q2. India's first Garbage Festival is being Organized in which state?
Answer: Chhattisgarh

Q3. What is the ranking of India among emerging economies on an Inclusive Development Index of World Economic Forum (WEF)?
Answer: 62nd

Q4. Valletta is the capital city of ______________.
Answer: Malta

Q5. Who is the present Governor of Chhattisgarh?
Answer: Balramji Dass Tandon

Q6. The Country celebrated its 69th Republic Day on 26th January in Rajpath, New Delhi. The Heads of how many ASEAN countries were the chief guests at Republic Day?
Answer: 10

Q7. The President has recently approved the Padma awards for 85 individuals. Ghulam Mustafa Khan awarded Padma Vibhushan in the field of ______________.
Answer: Art (Music)

Q8. Name the defence personnel of the Indian Air Force (IAF) who has posthumously received India’s highest peacetime gallantry award, Ashok Chakra.
Answer: Jyoti Prakash Nirala

Q9. In the recently announced Padma Awards 2018, which sports personalities were awarded with Padma Bhushan?
Answer: Pankaj Advani and M.S Dhoni

Q10. Name the veteran Banker who has been elected the first woman chairman of Indian Banks’ Association (IBA).
Answer: Usha Ananthasubramanian

Q11. Name the Veteran Bengali film actress and Padmashri awardee who passed away recently at the age of 83.
Answer: Supriya Devi

Q12.  With which country, India has signed four agreements in the field of  cultural exchange, an exchange line of credit of $26.9 million, MoU to cooperate in legal matter and an agreement on prevention of human trafficking?
Answer: Cambodia

Q13. Which state government has recently launched the ‘Shakti’ app for women’s safety in the state?
Answer: Himachal Pradesh

Q14. In the Australian Open 2018, Roger Federer has defeated Marin Cilic in the finals of men's singles. Marin Cilic is from which country?
Answer: Croatia

Q15. Which country will host an informal WTO Ministerial gathering in March 2018?
Answer: India