January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018


So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. India has excluded which country from the list of SAARC member countries with which it will be connecting its state-of-the-art National Knowledge Network (NKN)?
Answer: Pakistan

Q2. The world's biggest cleanliness survey 'Swachh Sarvekshan Survey 2018' was launched in India by PM Narendra Modi. Name the city that had emerged as the cleanest city in the survey of 2017.
Answer: Indore

Q3. Name the state that host the third edition of the Science Film Festival of India in January 2018.
Answer: Goa

Q4. The country’s Gross Enrolment Ratio (GER) in higher education has registered an increase from 24.5% in 2015-16 to _____________ in 2016-17, according to the All India Higher Education Survey (AIHES).
Answer: 25.2%

Q5. Who is the present Governor of Meghalaya?
Answer: Ganga Prasad

Q6. External Affairs Minister Sushma Swaraj co-chaired the fifth meeting of the India-Indonesia Joint Commission with her Indonesian counterpart _____________.
Answer: Retno Marsudi

Q7. Defence Ministry has cleared contracts worth __________ for Navy and Army which includes the procurement of P-8I Training Solution and Low-Intensity Conflict Electronic Warfare System (LICEWS).
Answer: Rs 2,420 crore

Q8. In which city, the Himalayan Hydro Expo 2018 started recently?
Answer: Kathmandu

Q9. Name the country that has become the first country in the world to legalise equal pay between men and women.
Answer: Iceland

Q10. The World Book Fair with the focus on environmental issues started in _______________.
Answer: New Delhi

Q11. Elina Svitolina secured her first WTA title in Australia with a straight-sets victory in the Brisbane International final. She is from which country?
Answer: Ukraine

Q12. In which Indian city, the vibrant Khelo India logo was launched by the Union Minister of State Youth Affairs and Sports Rajyavardhan Rathore?
Answer: New Delhi

Q13. Switzerland won their third Hopman Cup by defeating Germany in the deciding mixed doubles final. The winning pair was of _________________.
Answer: Roger Federer and Belinda Bencic

Q14. Name the Legendary astronaut, who walked on the Moon and later commanded the first space shuttle flight, who passed away recently.
Answer: John Young

Q15. Name the player who has lifted the inaugural Tata Open Maharashtra Tennis trophy, recently.
Answer: Gilles Simon