February Current Affairs for SBI Clerk 2018 | 14th March 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1.  The Fifth edition of South Asia Region Public Procurement Conference was held recently in ____________.
Answer: New Delhi

Q2. The Reserve Bank of India has recently announced setting up ombudsman for addressing customer grievances in _______________.
Answer: NBFCs

Q3. The International Airport of which of the following city has held on to its No 1 ranking as the world’s busiest airport for international travel in 2017?
Answer: Dubai

Q4. The first ever of its kind in the country chat-based job search mobile app named ____________ is being launched that will do away with existing limitations of employers and job seekers making selection process quick and cost-effective.
Answer: Empzilla

Q5. The cabinet has recently approved the signing of MoU between India and ____________ for cooperation on Youth matters.
Answer: Tunisia

Q6. Defence Minister Nirmala Sitharaman has constituted a 13-member advisory committee to monitor and expedite capital acquisition projects for the modernization of the armed forces. The committee will be headed by ________________.
Answer: Vinay Sheel Oberoi

Q7. The National Highways Authority of India (NHAI) will start a pilot project called ____________ on the Delhi-Mumbai Highway to study and implement the ability of the system in the country. 
Answer: 'pay as you use'

Q8. Which Railway Zone has become the first railway zone in the country to complete 100% LED lighting at all the stations under its jurisdiction?
Answer: South Central Railway

Q9. Which country has topped the International Intellectual Property (IP) Index, according to the US Chambers of Commerce report?
Answer: The USA

Q10. Muscat is the capital city of ___________.
Answer: Oman

Q11. Chandrasekhar Rath passed away recently at the age of 89. He was an eminent ___________.
Answer: Litterateur

Q12. NPCI is an umbrella organization for retail payment systems in India. NPCI's Registered Office is in _____________.
Answer: Mumbai

Q13. National Informatics Centre (NIC) has recently organized a three-day National Meet on Grassroot Informatics- VIVID 2018. The Theme for VIVID 2018 is ________________.
Answer: Cyber Security and Innovation

Q14. NITI Aayog has released the ‘Healthy States, Progressive India Report’. Which among the following Union territories has showed best, overall performance as well as highest annual incremental performance?
Answer: Lakshadweep

Q15. Seoul is the capital city of _____________.
Answer: South Korea