Thursday, 21 July 2016

SBI PO Mains: June Revision 02

Q1. Cabinet Committee on Economic Affairs(CCEA) has approved hike in the minimum support price(MSP) of paddy by Rs.60/- to rupees?
Answer: Rs 1,470

Q2. In which country, UN children's agency UNICEF has decided to scale up operations to support twenty two thousand migrant children?
Answer: Greece

Q3. Which Sri Lankan seamer who has announced his retirement from Tests to focus on limited-overs cricket recently?
Answer: Nuwan Kulasekara

Q4. For ho much, The Government of India and the World Bank has signed agreement under the World Bank-Global Environment Facility(GEF) Programme for the Efficient and Sustainable City Bus Service Project?
Answer: 9.2 million

Q5. Name the Bollywood comedian who has passed away recently.
Answer: Razzak Khan 

Q6. The New Development Bank(NDB) of the BRICS countries is set to issue its first yuan-denominated bonds with plans to release more bonds in local currencies including in Indian Rupee recently. Where is the headquarter of NDB?
Answer: Sanghai, China

Q7. Name the company which has introduced 'No Cost EMI' option to make online shopping affordable for high end purchases.
Answer: Flipkart

Q8. In which country Asia's largest tech trade show Computex has started recently?
Answer: Taiwan

Q9. Which state government has launched a mobile app(DVAT M SEWA) through which city traders can register themselves with the VAT?
Answer: Delhi

Q10. Which Indian company will invest $16 million(about 108 crore) in US start-up San Diego-headquartered NetraDyne Inc, a tech start-up that is yet to commence commercial operations?
Answer: RIL

For SBI PO Mains June Revision 01, Click here

All the very best!!

No comments:

Post a Comment