Night Class Quant for SBI PO

As we all know SBI PO is here and we are ready with the daily quizzes on new pattern questions with different topics that will help you to go through this exam.
So, here we are with the miscellaneous questions of quant that will help you to revise the important topics of this section




Directions (1-5): A total of 39 thousand students appeared in an entrance examination from six cities, in which the number of boys was 12000. The following pie-charts show the distribution of the total students and of the total boys from these cities who appeared in the exam.
  




Q1. What is the total number of girls who appeared from City A?
(a) 3210 
(b) 3440 
(c) 3650 
(d) 3870 
(e) 3900

Q2. What is the difference between the total number of boys and the total number of girls who appeared in the exam from City E?
(a) 1725 
(b) 1750 
(c) 1775 
(d) 1800 
(e) 1825

Q3. The total number of girls who appeared from City C is approximately what per cent of the total number of students who appeared from City D?
(a) 45% 
(b) 49% 
(c) 54% 
(d) 57% 
(e) 60%

Q4. What is the difference between the total number of boys who appeared from City A and that from City B?
(a) 320 
(b) 330 
(c) 340
(d) 350 
(e) 360

Q5. The number of girls who appeared from City F is approximately what per cent of the total number of girls who appeared from all six cities together?
(a) 31.5% 
(b) 32.5% 
(c) 33.5% 
(d) 34.5% 
(e) 35.5%

Directions (6-10): In each of the following questions, a number series is given. After the series, below it, a number alongwith (a), (b), (c), (d) and (e) is given. You have to complete the series following the same sequence as that of the given series. Then answer the question that follows.
Q6. 2 3 10 29 172 885
1 (a) (b) (c) (d) (e)
What will come in place of (b) ?
(a) 11 
(b) 7
(c) 9 
(d) 8
(e) None of these

Q7. 5 7 10 36 136 690
2 (a) (b) (c) (d) (e)
What will come in place of (e) ?
(a) 310 
(b) 330
(c) 110 
(d) 64
(e) None of these

Q8. 8 4 6 15 52.5 236.25
4 (a) (b) (c) (d) (e)
Which of the following will come in place of (d) ?
(a) 36.25 
(b) 33.25
(c) 26.25 
(d) 32.75
(e) None of these

Q9. 2 14 18 46 82 174 338
4 (a) (b) (c) (d) (e) (i)
What will come in place of (e) ?
(a) 238 
(b) 338
(c) 218 
(d) 318
(e) None of these

Q10. 1 3 7 11 21 43 85
4 (a) (b) (c) (d) (e) (f)
What will come in place of (f) ?
(a) 275 
(b) 279
(c) 277 
(d) 273
(e) None of these

Directions (11-15): What approximate value will come in place of the question mark (?) in the following questions? (You are not expected to calculate exact value.)
(a) 780 
(b) 850
(c) 680 
(d) 820
(e) 750

Q12. 88.25% of 450 = ?% of 530
(a) 70 
(b) 68
(c) 75 
(d) 80
(e) 65

(a) 680 
(b) 720
(c) 750 
(d) 620
(e) 630

Q14. 3745 ÷ 24.05 × 17.98 = ?
(a) 2860 
(b) 2800
(c) 2760 
(d) 2720
(e) 2840

Q15. 117.95 × 8.017 × 4.98 = ?
(a) 4670 
(b) 4780
(c) 4840 
(d) 4720
(e) 4800
Share your IBPS RRB, NIACL AO and RBI Assistant Success story at contact@bankersadda.com

    


CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.